24 / 11 / 2024

at uygunluk belgesi

at uygunluk belgesi

Ürünün CE Belgesi olduğunu beyan eden ve resmiyete döken ise üreticinin/yetkili temsilcinin imzaladığı AT Uygunluk Beyanı oluyor. Söz konusu "AT Uygunluk Beyanı" haberimizde bulunuyor...

Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar?

İmar barışı kapsamında bulunan yapıların bu haktan faydalanabilmesi için birtakım adımların atılması gerekir. Bu çalışmalardan biri de yapı kayıt belgesi alınmasıdır. Peki, Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar? İşte detaylar...

Gayrimenkul alan 7 bin yabancıya vatandaşlık!

Taşınmaz edinimi yoluyla vatandaşlık almak isteyen yaklaşık 7 bin yabancıya uygunluk belgesi verildi. Taşınmaz edinimi şartını yerine getiren yabancılar arasında 1475 kişiyle İran vatandaşları ön sırada yer aldı.

Enerji Kimlik Belgesi almanın maliyeti DASK’tan daha düşük!

Türkiye yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, sektörün son 3 yılına ışık tutan bir rapor hazırladı. İZODER Başkanı Pelesen, Enerji Kimlik Belgesi almanın maliyetinin DASK’tan bile daha az olduğunu vurguladı.

Çeşme'de kaçak yapılara Yapı Kayıt Belgesi verildi!

İzmir Çeşme'de hazine arazisindeki temeli atılmış üç inşaatla ilgili Yapı Kayıt Belgesi alındığı ortaya çıktı. 

İmar barışında krediye uygunluk nasıl sağlanacak?

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, belge alındıktan sonra imar barışında krediye uygunluk nasıl sağlanacak?

Çatı sektörünün yüzde 6 büyümesi bekleniyor!

Türkiye'de enerji talebinde yaşanan artışla birlikte enerji verimliliğine yönelik çalışmalar da hız kazandı. 2017 yılına kadar binaların 'Enerji Kimlik Belgesi' alması zorunluluğuyla çatı-cephe sektörününün 2015 yılında yüzde 6 büyümesi öngörülüyor.

Çatı-cephe sektörü Enerji Kimlik Belgesi ile büyüyecek!

Isı Yalıtımı ve Enerji Performansı Yönetmeliği ile 2017 yılına kadar binaların 'Enerji Kimlik Belgesi' alması zorunluluğuyla çatı-cephe sektörünün 2015 yılında yüzde 6 büyümesi öngörülüyor.

2017'den itibaren Enerji Kimlik Belgesi zorunlu olacak!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Enerji Verimliliği Kanunu gereğince tüm binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almasının zorunlu olduğunu söyledi..

Onarım uygunluk belgesi nedir?

Onarım ön izin belgesi; Tadilat ve tamiratların içeriğini belirten, uygulamadan önce KUDEB tarafından verilecek belgeye deniyor. Peki, onarım uygunluk belgesi nedir? Onarım uygunluk belgesi, nereden alınır?

Onarım ön izin belgesi nedir?

Onarım uygunluk belgesi, tadilat ve tamiratların onarım ön izin belgesine uygun tamamlandığına dair ilgili idare tarafından verilecek belgeyi ifade ediyor. Peki, onarım ön izin belgesi nedir? Belge nereden alınır?

Türkiye'nin ilk Helal Uygunluk Belgesi Bera'ya verildi!

Kombassan Holding'in turizm alanında faaliyet gösteren şirketlerinden Bera Ankara, turizm sektöründe Türkiye'nin ilk "Helal Uygunluk Belgesi"ni aldı. Holding'in Bera Oteller Zinciri 'nin 4 halkası bulunuyor.

Çevre izin belgesi ücreti!

Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren iznine deniyor. Peki, çevre izin belgesi nasıl alınır? Çevre izin belgesi ücreti ne kadar?

Yangın yönetmeliğine uygunluk belgesi nedir?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra, iskan ve işletme ruhsatı alınması için gerekli olan belgeler arasında yangın yönetmeliğine uygunluk belgesi de bulunuyor. Peki, yangın yönetmeliğine uygunluk belgesi nedir?

at uygunluk belgesi Haberi

at uygunluk belgesi

At Uygunluk Beyanı örneği!

Deklarasyon olarak da bilinen at uygunluk beyanı, bir ürünün CE Belgesi olduğunu beyan eden ve resmiyete döken ise üreticinin veya üretici yetkisi temsilcinin imzalaması gereken beyana deniyor. Söz konusu At Uygunluk Beyanı örneği aşağıda bulunuyor.


AT UYGUNLUK BEYANI 

1. No ………….(Ürünü diğerlerinden ayırarak tanımlayan numara):


2. İmalatçının veya yetkili temsilcisinin adı ve adresi:


3. Bu uygunluk beyanı, imalatçının (veya ürünün kurulumunu gerçekleştiren kişinin) kendi sorumluluğu altında düzenlenmiştir. (İmalatçının veya kurulumu yapanın adı):


4. Beyanın konusu (İzlenebilirliğe yarayacak şekilde ürünün tanımını yapınız. Uygun olan durumlarda bir fotoğraf eklenebilir.):


5. Yukarıda tarif edilen beyan konusu, aşağıda belirtilen mevzuata uygundur. (Mevzuatın adı): …………………………………………………………….


6. Kullanılan ilgili uyumlaştırılmış ulusal standartlara atıflar veya uygunluğu beyan edilen teknik şartnamelere atıflar:


7. Müdahil olan ve ……………. belgesini düzenleyen onaylanmış kuruluşun adı...