04 / 05 / 2024

ata yolu rotası

ata yolu rotası

Milli Mücadele’yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kurmaylarıyla birlikte Amasya sınırına kadar geçtiği tarihi yol, koruma altına alınıyor.

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!

Gayrimenkulde 2006-2015 döneminde toplu bir dönüşüm geçirerek fabrikalardan oluşan bir sanayi bölgesi kimliğinden rezidans, ofis, otellere ağırlık veren hizmet bölgesine dönüşen Basın Ekspres Yolu, yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor.

Birevim merkez ofisini Ataşehir'de açtı!

Birevim’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, "Ekonomik büyümemizin yolu; yatırım, üretim ve istihdamdan geçiyor. 5 bin metre kare ve 8 katlı yeni merkez binamızı Ataşehir'de açtık" dedi...

Ataşehir Ercüment Batanay Caddesi'nde çalışmalar başladı!

Ataşehir Belediyesi, Ercüment Batanay Caddesi üzerinde kaldırım, bisiklet yolu, asfalt ve ağaçlandırma işlemlerini tamamlayacak.

Samsun Ata Yolu 97 yıl sonra tekrar ortaya çıkarıldı!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da milli mücadeleyi başlatmak için Bandırma Vapuru'yla Samsun'a gelişinin ardından Amasya'ya giderken kullandığı 98 kilometrelik "Ata Yolu" 97 yıl sonra tekrar ortaya çıkarıldı.

Samsun Ata Yolu'nun ilk yarısı tamamlandı!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için çıktığı Samsun'dan sonra devam ettiği güzergah olan "Ata Yolu"nun ilk yarısı tamamlandı.

Sakarya Büyükşehir'den bisiklet yolu atağı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehirdeki bisiklet yolu ağını genişletmeye dönük yeni projeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davada son durum!

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne karşı açtığı davalardan 2015/812 E.S.ve 2015/813 E.S. nolu dosyalar için İstanbul 8. Vergi Mahkemesi, Danıştay nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere, dava konusu ödeme emrinin iptaline karar verdi.

Samsun Ata Yolu'nun rotası çizildi!

Milli Mücadele’yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kurmaylarıyla birlikte Amasya sınırına kadar geçtiği tarihi yol, koruma altına alınıyor.

Bursa Ata Mahallesi'ni Atatepe'ye bağlayacak alternatif yol!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa yolundan Ata Mahallesini Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatepe Sosyal Tesislerine bağlayacak alternatif yol çalışmalarının başladığını açıkladı. Yol çalışması ile Ata Mahallesini Atatepe yolu ile buluşacak.

Eyüp Sultan'daki tarihi cülus yolu restore ediliyor!

Eyüp Sultan'da Osmanlı padişahlarının tahta çıkmadan önce kılıç kuşanıp ata bindikleri ve cülus dağıttıkları 'cülus yolu' (şimdiki adıyla Sultan Reşat Caddesi Çıkmazı) restore ediliyor...

Ataşehir Head ofis adres bilgileri!

Ofislerin metrekare birim fiyatının 3 bin dolardan başladığı Ataşehir Head ofis adres bilgileri kapsamında projenin adres bilgileri şu şekilde: Küçükbakkalköy Mah. Merpenköy Yolu Sok. D Plaza A Blok No: 6 Kat :1 Ataşehir / İstanbul...

Ataşehir Head Ofis ulaşım bilgileri!

İlk blokta teslimlere bu ay içerisinde başlanacak olan Ataşehir Head Ofis ulaşım bilgileri kapsamında satış ofisi adresi şöyle: Küçükbakkalköy Mah. Merpenköy Yolu Sok. D Plaza A Blok No: 6 Kat :1 Ataşehir / İstanbul...

Head Ofis Ataşehir satış ofisi!

Head Ofis Ataşehir satış ofisi adres bilgileri şu şeklide; Küçükbakkalköy Mahallesi Merdivenköy Yolu Sokak D Plaza A Blok No: 6 Kat :1 Ataşehir / İstanbul

ata yolu rotası Haberi

ata yolu rotası

Ata Yolu’nu, güzergah üzerindeki kültürel eserleri gelecek kuşaklara aktarmak ve rotayı turizm ögesi haline getirmek için harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun-Suluova arasındaki güzergahı nazım imar ve çevre düzeni planlarına işliyor.


Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımını Samsun’da atan Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün Kavak, Havza ve ardından Amasya’ya uzanan esrarengiz ve zorlu yolculuğu, bugüne kadar çözülüp aydınlatılamadı. Bu nedenle tarih kitaplarına yazılamayan ve öğrencilere anlatılamayan milli mücadelenin ilk yolculuğu, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin titiz çalışmasıyla gün ışığına çıkarılıyor. Büyük Önder’i Samsun’dan Kavak’a, oradan da işgalleri protesto edecek ilk genelgeyi yazacağı Havza’ya ulaştıran, ardından da Amasya’ya geçiren tarihi Ata Yolu’nu araştıran Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı arşivlerindeki belgelerden ve 1957 yılına ait karayollarını gösteren haritalardan yararlanarak, gerçek yolu koruma altına alacak.


Uzun zamandır yoğun mesai harcanan güzergahta...