23 / 07 / 2024

ataköy deprem toplanma alanları

ataköy deprem toplanma alanları

Ataköy 7-8 kısımdaki Orman Yolu, 'cami' yapılacak denilerek imara açıldı. Proje, Kuran kursu, lojman ve yatakhaneleriyle külliye halini aldı. Külliye projesi tamamlandığında Ataköy'ün toplanma alanı ilan edilen bölgede neredeyse hiç yeşil alan kalmayacak.

Ataköy'de toplanma alanı krizi! Zeytinlik Mahallesi'ndeki inşaata tepki geldi! 

İstanbul Bakırköy'e bağlı Zeytinlik Mahallesi sakinleri "acil toplanma alanı" olduğunu ileri sürdükleri alana konut inşa edilmesine tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Hasan Bacıoğlu'ndan İBB'ye deprem toplanma alanı eleştirisi! 

AK Parti Meclis üyesi Hasan Bacıoğlu, İBB'nin Büyükçekmece'de bulunan deprem toplanma alanlarını imara açması hakkında eleştiride bulundu. 

En fazla deprem toplanma alanına sahip ilçe hangisi?

Beylikdüzü Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Afet Yönetimi ve Koordinasyonu çalışanı Sultan Çebitürk yaptığı açıklamada, Beylikdüzü'nün İstanbul'daki sayı ve alansal olarak en fazla deprem toplanma alanına sahip ilçe olduğunu söyledi.

Deprem toplanma alanlarına ne oldu? 

Elazığ Sivrice'de 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem, olası büyük depremin beklendiği İstanbul’daki deprem toplanma alanlarının durumunu gündeme getirdi...

Ekrem İmamoğlu: 2 büyük deprem toplanma alanını hizmete açacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, "2 büyük deprem toplanma alanını hizmete açacağız" dedi.

Kartal deprem toplanma alanları!

İstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında saat 13.59’da 5,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası vatandaşlar deprem toplanma alanlarını araştırmaya başladı. Peki Kartal deprem toplanma alanları nerede? İşte Kartal deprem toplanma alanları...

Eyüpsultan deprem toplanma alanları!

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar yaşadıkları ilçedeki deprem toplanma alanlarını araştırmaya başladı. Peki Eyüpsultan deprem toplanma alanları nerede? İşte Eyüpsultan deprem toplanma alanları...

Ataşehir deprem toplanma alanları! 

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından gözler yeniden alınması gereken tedbirlere ve deprem toplanma alanlarına çevrildi. Peki Ataşehir deprem toplanma alanları nerede? İşte Ataşehir deprem toplanma alanları...

İstanbul’da yeni 859 adet deprem toplanma yeri tespit ettik!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "İstanbul’da yeni 859 adet deprem toplanma yeri tespit ettik. Bu konuda hazır olanlar var, olmayanlar var. Bunların hazırlık çalışmalarını yapacağız" dedi...

Adana'daki deprem toplanma alanlarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'daki deprem toplanma alanlarına ve olası bir depreme yönelik olarak alınan tedbirlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ataköy'ün deprem master planı korkuttu!

Turizm alanı ilan edilen Ataköy sahilinde yapımı devam eden yüksek binalarla ilgili mahkemeye sunulan bilirkişi raporu korkuttu. Raporda, Ataköy'ün bir bölümünün dere yataklarına yapıldığı ve bu yüzden depremde büyük risk taşıdığı belirtildi.

Bilirkişi raporu: Ataköy'de deprem riski büyük!

Ataköy imar planı ile ilgili davalar sürerken, mahkemenin isteği üzerine hazırlanan bilirkişi raporunda deprem riski ile ilgili çarpıcı ifadeler yer aldı. İşte bilirkişinin Ataköy tespitleri...

ataköy deprem toplanma alanları Haberi

ataköy deprem toplanma alanları


İDRİS EMEN İSTANBUL


 1999 Marmara Depremi sonrasında deprem toplanma alanı ilan edilen ve bölgedeki en büyük yeşil alan olan Ataköy 7-8. kısımdaki Orman Yolu, İstanbul Büyükşehir Belediesi'nin 2013 yılında 1/5000 Nazım ar Planı'nda yaptığı plan tadilatı ile imara açıldı. Daha sonra bölgede külliye yapılması için bir imar projesi hazırlandı. Projeye göre 257 ada, 51. 


Parsel üzerindeki Orman Yolu'nda bulunan 100 ağaç kesildikten sonra alanda cami ve Kuran kursundan oluşan bir külliye yapılacak. 


Ataköy'ün en bilyük yeşil alanı olan bölge 2013 yılında Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğiyle imara açıldı. Projeye göre bölgede ağaçlar kesilerek inşaat yapılacak. 


'Külliye ve otopark değil botanik parkı olsun' İmar sonrasında 4 bin 80 metrekarelik Orman Yolu'nun çok az bir kısmı yeşil alan olarak kalacak. 

Tamamı imara açılacak olan alanın 2...