05 / 05 / 2024

ataköy imar planları

ataköy imar planları

Ataköy sahilindeki yoğun yapılaşmaya itiraz eden Ataköy sakinleri, yerel mahkeme olumsuz karar verince konuyu Danıştay’a taşıma kararı aldı. Ataköylülerin İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde görülen davası reddedildi...

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Emlak Konut GYO'nun Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı!

Emlak Konut GYO'nun Şişli Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı. İşte detaylar...

Limonlu Bahçe Konakları projesinin inşa edileceği arazinin imar planları durduruldu!

İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye’de eski Netaş arazi şeklinde bilinen yaklaşık 190 bin metrekarelik alanı konut ve ticaret imarına açan imar planlarının yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Bakırköy ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Zeytinlik Mahallesi, 564 ada'ya ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 15.04.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İş GYO Altunizade projesinin bölgesindeki imar planları için iptal davası açıldı!

İş GYO'nun yüzde 50 oranında ortak olduğu Altunizade Konut Projesinin bulunduğu bölgeye ilişkin imar planlarının ve bu kapsamda yapı ruhsatlarının iptali istemi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Üsküdar Belediye Başkanlığı aleyhine dava açıldı.

Kanal İstanbul’a komşu dev arazinin imar planlarına iptal kararı!

Başakşehir Hoşdere'de Kanal İstanbul’a komşu 83 bin metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarına ilişkin mahkeme tarafından iptal kararı alındı.

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Mahallesi, 774 ada, 62 ve 63 parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy imar planlarına şerh konuldu!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında Çekmeköy ilçesi 1/5000 ölçekli nazım imar planına konulan şerhi kaleme aldı.

Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planları onaylandı!

Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planlarına onay verildi. Plan çerçevesinde 85 bin metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin 65 bin metrekaresi millet bahçesine, 18 bin metrekaresi de konuta ayrıldı.

Arnavutköy'de 754 bin metrekarelik askeri alanın imar planları değişti!

Arnavutköy'de TOKİ'ye ait it 754 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan imara açıldı. Yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Beyoğlu Hasköy'de inşa edilecek AVM'nin imar planları değişti!

Beyoğlu Hasköy’de bulunan yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek AVM'nin imar planlarında değişiklik yapıldı. Yeni imar planlarında sosyal tesis için iptal kararı alındı.

ataköy imar planları Haberi

ataköy imar planları

Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği, imar izinlerinin usulsüz şekilde verildiğini açıkladı. Mahkemenin kararını hatalı bulan Ataköy sakinleri, kıyı kenar çizgisinin hatalı tespit edildiği ve bilimsel ölçütlere dayanılmaksızın yanlış belirlendiğini savunuyor.


Ataköy sahilindeki yoğun yapılaşmaya  itiraz eden Ataköy sakinleri,  yerel mahkeme olumsuz karar verince konuyu Danıştay’a taşıma kararı aldı. Ataköylülerin İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde görülen davası reddedildi. Mahkemece, kıyı kenar çizgisinin yeniden incelenmesini gerektirecek herhangi bir hukuki ve fiili bir sebep bulunmadığı sonucuna varıldığı beyan edildi. Bunun üzerine Ataköy sakinleri konuyu bir üst mahkeme olan Danıştay’a taşıma kararı aldı. Kıyı kenar çizgisinin hatalı tespit edildiği, kıyı kenar çizgisinin bilimsel ölçütlere dayanılmaksızın yanlış belirlendiğini savunan Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği karara itiraz ederek kararı Danıştay’a temyize götürdü.


   ...