01 / 05 / 2024

Ataköy sahilde Blumar ve Sea Pearl projelerine mühür

Ataköy sahilde Blumar ve Sea Pearl projelerine mühür

Bakırköy Belediyesi, Ataköy sahilde daha önce mühürlediği, Çelebican İnşaat'a ait Blumar Ataköy'le ilgili işlemin devamına karar verdi, Kuzu İnşaat'a ait Sea Pearl Ataköy de mühürledi.

SeaPearl Ataköy Jumeirah Otel ve Residence projesinde Daikin imzası!

Kuzu Grup ve dünyaca ünlü otel markası Jumeirah Group işbirliği ile Ataköy sahilde inşa edilen SeaPearl Ataköy Jumeirah Otel ve Residence projesinde iklimlendirme çözümleri bir kez daha sektörün öncü markası Daikin’e teslim edildi. 

Yalı Ataköy adres!

Yalı Ataköy adres bilgileri haberimizde yer alıyor. 16 katlı 5 bloktan oluşan Yalı Ataköy projesi İstanbul'un Avrupa yakasında Bakırköy'e bağlı Ataköy sahilde yükseliyor. 

Ataköy Baruthane bölgesi yapılaşmaya kapatıldı!

Ataköy sahilde Blumar projesinin yapılacağı tarihi Baruthane binalarının bulunduğu 160 parsel yapılaşmaya kapatıldı

SeaPearl Ataköy'de teslimler 7 ay sonra başlıyor!

Kuzu Grup imzası ile Ataköy sahilde inşa edilen SeaPearl Ataköy için geri sayım başladı. 2.7 milyar dolar yatırım değerine sahip projede teslimler 7 ay sonra başlayacak.

Ataköy Yat Limanı projesi için oylama yapıldı!

Ataköy sahilde, deniz doldurularak yapılmak istenen Mega Yat Limanı için Bakırköy Belediyesi'nin, Bakırköy Kaymakamlığı'ndan referandum izni çıkmayınca "kamuoyu yoklaması" adıyla yaptığı oylamadan "evet" sonucu çıktı.

Ataköy Mega Yat Limanı için oylama başladı!

Ataköy sahilde deniz doldurularak yapılan Mega Yat Limanı için Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Kaymakamlığı'ndan referandum izni çıkmayınca "kamuoyu yoklaması" adı altında oylama başlattı.

Ataköy Blumar Projesi'nin kiralama ihalesi iptal edildi!

Ataköy sahilde Baruthane binalarının da bulunduğu 564 ada 160 parselde yapılması düşünülen Ataköy Blumar Projesi’yle ilgili kiralama ihalesi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi

Dati Ataköy İstanbul Turizm Merkezi'nin ÇED raporuna itiraz!

DATİ Yatırım Holding tarafından Ataköy sahilde yapılmak istenen İstanbul Turizm Merkezi projesi için hazırlanan ÇED raporuna Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği itiraz etti.

Ataköy'den sonra sıra Florya sahilde!

İstanbul Ataköy sahilinde devam eden yapılaşma tehdidi şimdi de Florya sahiline yansıyor. 2013 yılında başlayan ve bu ay tamamlanan plan değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı.

Ataköy sahilindeki Baruthane park mı olacak?

Ataköy sahilde inşaat yapılmayan tek bir alan kaldı; 564 ada 160 parsel. İçinde tarihi baruthane binalarının bulunduğu parsele dördü 72 metre, üçü 40, 25 ve 19 metrelik, toplam 7 blok inşa edilecekti.

Ataköy'de 5 yıl önceki arazi satışı iptal edildi!

Ataköy sahilde inşaatlar bitti ama mahkemeden TOKİ’nin 5 yıl önce projeler için yaptığı arazi satışına iptal kararı geldi. Dava açıldıktan 5 yıl sonra yeniden görülecek!

Ataköy Blumar projesi durdu!

Ataköy sahilde Baruthane binalarının da bulunduğu 564 ada 160 parselde yapılması düşünülen 70 metre yüksekliğinde 7 bloktan oluşan Ataköy Blumar projesi durdu.

Blumar Ataköy Projesi 2.kez durduruldu!

Bakırköy Belediyesi’nin 23 Haziran’da mühürlediği Blumar Ataköy Projesi’nde mühürler söküldü. Çelebi İnşaat’a ait inşaatın içinde tarihi Baruthane yapıları da bulunuyordu. Projede 2. kez yürütme durduruldu.

Ataköy sahilde Blumar ve Sea Pearl projelerine mühür Haberi

Ataköy sahilde Blumar ve Sea Pearl projelerine mühür

Bakırköy Belediyesi, Ataköy sahilde daha önce mühürlediği, daha önce mühürlediği 160 parseldeki (Baruthane bölgesi) Çelebican İnşaat'a ait Blumar Ataköy'le ilgili işlemin devamına karar verdi, Kuzu İnşaat'a ait 181 parselde inşaatı süren Sea Pearl Ataköy'ü de “Kamu yararına, tedbiren” mühürledi.


Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin tabiat varlıkları, doğal, arkeolojik, kentsel sitlerle, koruma statüsü bulunan diğer alanların çakıştığı yerlerde tasarruf yetkisinin KHK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verildiği gerekçesiyle inşaatın yolunu açtığını, bu karara rağmen, Koruma Bölge Kurulu izni olmadığı için ve kamu yararına, tedbiren mühürleme yaptıklarını belirtti. Başkan Kerimoğlu,pazarlamasında Sea Pearl projesinin bahçesi gibi sunulan 50 metrelik sahil şeridinin, Anayasa gereği kamu kullanımına açık tutulacağını, bu konuda her türlü girişimi yapacaklarını da söyledi.


KORUMA KURULU’NDAN İZİN ALINMASI ŞART


Bakırköy...