30 / 04 / 2024

Ataköy sahilindeki projeler

Ataköy sahilindeki projeler

Ataköy’de 16 katlı 5 bloğun yükseldiği arazi hakkında 6 yıldır süren dava sonuçlandı. “Yeşil alanın betonlaşma riski” konusunda yeniden yargılama yapılacak.

Danıştay, Ataköy sahilindeki kıyı karar çizgisi kararını bozdu!

Danıştay kıyı kenar çizgisi ile ilgili yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. Şimdi yerel mahkeme bilirkişi raporuna uyarsa sahildeki inşaatlar kaçak duruma düşecek.

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

Zeytinburnu-Ataköy sahil hattındaki konut projeleri!

Zeytinburnu - Ataköy sahil hattında 60 yeni bina yükseliyor. İşte o projeler...

Ataköy Baruthane 'TOKİ Park' oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...

Wesley Sneijder, Ataköy Marina Park Residence'a taşındı!

Uzun zamandır Maçka’da yaşayan Wesley Sneijder ve Yolanthe Cabau, Galatasaray’ın Florya’daki tesisine yakın olmak için ev değiştirdi. Çift Ataköy sahilindeki bir rezidansa taşındı.

TOKİ'den Ataköy hamlesi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun satışını iptal ettiği Ataköy sahilindeki arazı için TOKİ'den son bir hamle geldi. Karar düzeltme isteyen TOKİ, bundan sonuç alamazsa ihaleyi yenilemek zorunda kalacak.

Ataköy-Yenibosna hattında yükselen projeler yeni bir siluet oluşturuyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Ataköy-Yenibosna hattında E5 üzerinde ardı ardına yükselen projeleri anlattı. İşte Tümer'in o yazısı...

Ataköy sahilindeki Baruthane park mı olacak?

Ataköy sahilde inşaat yapılmayan tek bir alan kaldı; 564 ada 160 parsel. İçinde tarihi baruthane binalarının bulunduğu parsele dördü 72 metre, üçü 40, 25 ve 19 metrelik, toplam 7 blok inşa edilecekti.

Ataköy'de 5 yıl önceki arazi satışı iptal edildi!

Ataköy sahilde inşaatlar bitti ama mahkemeden TOKİ’nin 5 yıl önce projeler için yaptığı arazi satışına iptal kararı geldi. Dava açıldıktan 5 yıl sonra yeniden görülecek!

Ataköy Plajı arazisinde itirazlara rağmen projeler yükseliyor!

Ataköylülerin tüm mücadelelerine ve açtığı davalara rağmen, sahilin geniş bir kesiminde birbiri ardına yükselen 4 ayrı otel, rezidans ve konut projesi engellenemedi. "Sahil şehri" Ataköy'ün denizle bağı kopuyor.

Ataköy'deki Blumar projesi mühürlendi!

İstanbul'un tek doğal plajı Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu parseldeki Blumar Ataköy projesi mühürlendi. Proje için verilen yapı ruhsatları, inşaat başlamadığı için geçersiz kaldı.

Ataköy Sea Pearl için ön talep toplamaya başladı!

Kuzu Grup daha önce Cityscape Global’de tanıttığı Ataköy sahilindeki projesi Sea Pearl’ü şimdi de Avrupalı yatırımcılar ile buluşturdu. Bu projenin lansmanının 18 Mart’ta yapılacağı açıklandı.

Kazlıçeşme ve Ataköy'ü muaf tutan Silüet İmar Planı askıda!

İstanbul silüeti tartışmasını başlatan OnaltıDokuz'un konumlandırıldığı Kazlıçeşme ile sahilindeki inşaatların mühürlendiği Ataköy'ü hariç tutan Silüet Koruma 1/5000 ölçekli İmar Planı askıya çıkarıldı. Emlakkulisi.com, planı Kasım ayında duyurmuştu...

Ataköy sahilindeki projeler Haberi

Ataköy sahilindeki projeler

Ataköy sahilde gelir paylaşım yöntemiyle TOKİ tarafından ihaleyle verilen arsaya 16 katlı 5 blok inşa edildi. Ancak bu ihaleye ‘yeşil alanın betonlaşma tehlikesi var’ gerekçesiyle Ataköy Derneği’nce 2010 yılında dava açılmıştı. Yerel mahkemenin ehliyet yönünden reddettiği davada Danıştay süreci 6 yılda tamamlandı.


Arazi içindeki tüm ağaçlar kesilip bölgedeki bina tamamlandıktan sonra yargı, Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği’ni haklı buldu. Şimdi 16 katlı 5 bloğun yükseldiği arazi hakkında “yeşil alanın betonlaşma riski” konusunda yeniden yargılama yapılacak.


TOKİ Ataköy sahilde 564 Ada 161 – 162 parseli arsa karşılığı gelir paylaşım yöntemiyle 31 Ağustos 2010 yılında ihaleye çıktı. Özyazıcı İnşaat – Karadeniz Örme ortaklığı 447 milyon 150 bin lira bedelle aldı. Ataköy 1. Kısım Koruma Güzelleştirme Derneği ihalenin iptali için İstanbul 4....