15 / 05 / 2024

Ataşehir çöp projeleri

Ataşehir çöp projeleri

Türkiye’de ilk defa 2006 yılında uygulanmaya başlanan yeraltı çöp konteynırı sistemi Ataşehir’de hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor. Ataşehir’in çöpleri 250' yi aşan konteyner sayısı ile yeraltında toplanıyor...

Ataşehir 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Ataşehir İlçesi Küçükbakkalköy Mahallesi 1864 Ada 4 Parsele İlişkin Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi Revizyon NİP 1/5000 Ölçekli ve 1/1000 Ölçekli Revizyon UİP Değişikliği askıya çıktı.

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Ataşehir’in imar plan ve projeleri hazır!

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, Örnek Mahallesi imar plan ve projelerinin hazır olduğunu ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi izinlerine kadar her şey yapıldı. Sadece Büyükşehir’de askıya çıkmayı bekliyoruz" diye açıklama yaptı. 

Ataşehir'in ulaşım ve imar sorunu çözülecek!

Cumhur ittifakının Ataşehir belediye başkan adayı İsmail Erdem, yeni dönem için hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı. Erdem, “Ataşehir’e bir finans müzesi kuracağız'' dedi.

Ataşehir Yakut Sitesi'nin dönüşümüne üç firma talip!

Kentsel dönüşümün sık sık gündeme geldiği Ataşehir'de yer alan Yakut Sitesi de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılacak. İşte Yakut Sitesi'nin dönüşümüne talip olan üç firma...

İstek İnşaat'tan Ataşehir'e 166 konut geliyor!

İstek İnşaat İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir'de 166 konut inşa ediyor. İki ayrı proje için inşaat çalışmalarına devam eden firma projeleri 2018 yılında teslim edecek.

İşte Pınar Dilşeker'in Ataşehir'deki evi!

Pınar Dilşeker, Ataşehir'de oğlu Mert Ali ile birlikte yaşadığı evinin kapılarını açtı. Pınar Dilşeker, evinin dekorasyonunda mor renge ağırlık vermiş Ünlü şarkıcı yeni evine 1,5 yıl önce taşınmış.

İZKA İnşaat MIPIM'da Yaşam Ataşehir Projesi'ni tanıtacak!

İZKA İnşaat 15-18 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenecek dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de boy gösterecek. Yaşam Ataşehir Projesi, yatırımcıların beğenisine sunulacak.

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros 1/5000'lik imar planı kabul edildi!

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında hazırlanarak İBB Meclisi’nde onaylanıp askıya çıkan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına, mahalle sakinleri ile Ataşehir Belediyesi’nin itirazları değerlendirildi.

Ataşehir Watergarden'ın tasarımını MDArch Mimarlık üstlendi!

Ataşehir’de salt gastronomi ve rekreasyona dayalı bir yaşam merkezi olarak Hollanda’lı T Concept firması tarafından tasarlanan Watergarden projesinin mekan organizasyonu ve iç mimari projeleri MDArch Mimarlık tarafından üstlenildi.

Ataşehir'de ofis projeleri çoğaldı!

Gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, son dönemde İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri olan Ataşehir gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı.

Ataşehir Yakut-Zümrüt-Sedef siteleri ne zaman dönüşecek?

Kentsel dönüşümün sık sık gündeme geldiği Ataşehir'de yer alan Yakut-Zümrüt-Sedef sitelerinin de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yeniden yapılması planlanıyordu. Peki Yakut-Zümrüt-Sedef siteleri ne zaman dönüşecek?

Loft Up Ataşehir satılık!

45 bin metrekare arsa alanı üzerinde yükselen Tatar Tatar Yapı Loft Up projesinde ofis büyüklükleri 140 metrekareden başlayıp 190 metrekareye kadar çıkıyor. Loft Up Ataşehir satılık ofis fiyatları 700 bin TL'den başlıyor.

Ataşehir çöp projeleri Haberi

Ataşehir çöp projeleri

Ataşehir’de yeraltı çöp konteynırı sayısı 250’yi aşarken, Ataşehir Belediyesi tarafından ilçedeki 70 daire ile üstü apartman ve sitelere, yeraltı çöp konteynırı sistemi kullanma zorunluluğu getirildi.

Yerüstü çöp konteynırlarına göre 10 kata kadar daha fazla atık toplayabilen yeraltı çöp konteynırı sistemi aynı zamanda uzun ömürlü olması sebebiyle maliyet hesaplarını da amorti edebiliyor.

Ataşehir’de yeraltı çöp konteynırı sayısı 250’yi aşarken, İstanbul geneline bakıldığında; Beykoz’da 200, Pendik’te 70, Kadıköy ve Bakırköy’de 45, Tuzla’da 40, Üsküdar’da 30, Kartal’da 26, Ümraniye’de ise 15 adet yeraltı çöp konteynırı bulunuyor. 

Ayrıca ilçedeki yerüstü çöp konteynırı sayısı da Ataşehir Belediyesi’nin kurulduğu 2009 yılından bu yana 2.000’den, 3.000’e çıkartıldı.

Ataşehir’in mahallelerindeki yeraltı çöp konteynırı sayıları:

Barbaros Mahallesi’nde 80,

Atatürk Mahallesi’nde 20,

Mimar Sinan Mahallesi’nde 18,

Yenişehir  Mahallesi 16,

Yeni Çamlıca Mahallesi 16,

İçerenköy Mahallesi 15,

İnönü Mahallesi 12,

Esatpaşa Mahallesi...