04 / 05 / 2024

Ataşehir ticari alanları

Ataşehir ticari alanları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ticarete eğitimden daha fazla önem verdiğini bir kez daha gösterdi, ilköğretim alanı olarak ayrılmış olan Ataşehir'deki arazinin planlarını değiştiren Bakanlık, yüksek yoğunluklu ticaret alanına aldı

Güneri Ataşehir resmen başlıyor! Güneri Şehircilik'ten Ataşehir'e 490 konutluk yeni proje!

Güneri Şehircilik İnşaat'ın Ataşehir'de inşa edeceği yeni projesi resmen başlıyor. Maliyeti 886 milyon 87 bin 682 TL olarak açıklanan Güneri Ataşehir projesinde konutlar ve ticari alanlara yer verilecek.

Güneri Ataşehir için düğmeye basıldı! Ataşehir'e 490 konutluk yeni proje geliyor!

Güneri Şehircilik İnşaat, Ataşehir'deki yeni projesi için düğmeye bastı. 886 milyon 87 bin 682 TL'ye mal olacak Güneri Ataşehir projesinde konutlar ve ticari alanlar yer alacak

İBB, İstanbul Otogarı'ndaki ticari alanları kiraya verecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu ve Otobüs Terminalinde yer alan ticari alanları işletmeye verecek. Söz konusu ihale 15 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

Mersin Şehir Hastanesi'ndeki ticari alanların kira bedeli TBMM'de!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sayıştay'ın 2020 yılı Denetim Raporunda Mersin Şehir Hastanesindeki ticari alanların kira bedeline dair yaptığı tespite ilişkin soru önergesi verdi. 

Şehir hastanelerinde ticari alanların kiraları ödenmiyor iddiası!

Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılı Sayıştay raporunda, şehir hastanelerinde, hastaneleri inşa eden şirketlerin işlettiği ticari alanlara ilişkin usulsüzlüklere yer verildi. Buna göre, ticari alanlar için kira ödenmediği ileri sürüldü.

Ataşehir Modern'de lansman dönemine özel yüzde 10 indirim imkanı!

979 adet konut ve 44 adet ticari ünitenin yer aldığı Ataşehir Modern projesinde metrekare fiyatları 15 bin TL'den başlıyor.

İBB, ticari alanlarını 54 milyon TL'ye işletmelere ihale ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 67 bin 858 metrekare yüzölçümlü ticari alanların işletmeye verilmesi işini 54 milyon TL'ye ihale ediyor.

Ataşehir Yukarı Dudullu için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, Yukarı Dudullu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

İstanbul Otogarı'ndaki ticari alanlar yıllık 26.8 milyon TL'ye işletmeye verilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu ve Otobüs Terminali'nin ticari alanlarını işletmeye verecek.

Ataşehir deprem toplanma alanları! 

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından gözler yeniden alınması gereken tedbirlere ve deprem toplanma alanlarına çevrildi. Peki Ataşehir deprem toplanma alanları nerede? İşte Ataşehir deprem toplanma alanları...

Ataşehir Modern'in yeni kampanyası ile ev sahibi olmak çok kolay!

Ataşehir Modern'in yeni kampanyası ile ev sahibi olmak çok kolay. Toplam 979 adet daire ile 44 adet ticari birim den meydana gelen projede yüzde 5 peşinatla ödeme yapılabiliyor...

Ataşehir Modern fiyatları!

Lens Yapı imzasıyla hayata geçirilen Ataşehir Modern projesi toplamda 979 daire ve 44 adet ticari alandan meydana geliyor. Peki, Ataşehir Modern fiyatları ne kadar?

Ataşehir Modern kampanyalı ödeme planı!

Lens Yapı Grup imzasıyla Ataşehir'e bağlı Küçükbakkalköy Mahallesi'nde hayata geçirilen Ataşehir Modern projesinde toplamda 1162 adet konut ve 85 adet ticari ünite bulunuyor. 

Ataşehir ticari alanları Haberi

Ataşehir ticari alanları

İstanbul'un yeni kurulan ve rantı çok yükselen Ataşehir İlçesi, yaklaşan seçimler öncesinde bir plan değişikliğine daha sahne oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi 1864 Ada 7 Parselle ilgili olarak, nazım imar planı ve uygulama imar planlarında değişiklik yaptı. 


İNŞAAT YOĞUNLUĞU ARTTIRILDI 

Önceki planlarda 'Özel İlköğretin Alanı' olarak ayrılmış olan söz konusu arazi, yapılan plan değişikliği ile yüksek yoğunluklu ticaret alanına alındı. 


Araziyi ticaret alanına almakla yetinmeyen Bakanlık, inşaat yoğunluğunu da T emsalden, '1,5' emsale çıkardı. 


ÖNCE AYIRDI, SONRA BOZDU 

Ataşehir Belediyesi'nin kayıtlarına göre, söz konusu 6 bin 405 metrekarelik arazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 6 Aralık 2011 tarihinde onaylanan 'Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'nda eğitim alanı olarak ayrılmıştı. 


Bir başka ifade ile Çevre...