09 / 05 / 2024

Atatürk Barajı su doluluk oranı

Atatürk Barajı su doluluk oranı

Kışın yeterli yağışlar olmamasına rağmen Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nda, su kotu ve doluluk oranının geçen yılın aynı dönemine göre yüksek olduğu bildirildi...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Atatürk Havalimanı'nda inşası devam eden pandemi hastanesinin kablolarını çaldılar!

Atatürk Havalimanı'nda inşaatı devam eden pandemi hastanesinden bakır kablo çalarken suçüstü yakalanan 6 şüpheli tutuklandı. 

Fatih Altaylı'nın kapanan Atatürk Havalimanı izlenimleri!

Habertürk'ten Fatih Altaylı sessizliğe gömülen Atatürk Havalimanı'nın son durumunu inceledi, TAV CEO'su Sani Şener'den Atatürk Havalimanı'ndaki son durumu ve yapılabilecekleri dinledi...

Ağaoğlu Maslak 1453'te Atatürk heykelinin açılışı yapıldı!

Ağaoğlu İnşaat imzası taşıyan Maslak 1453 projesinde Atatürk heykelinin açılışı yapıldı. Ali Ağaoğlu açılışa sevgilisi Duygu Su Gülpınar’la katıldı.

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su kanalı yapılıyor!

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su getirecek olan projede inşaat devam ediyor. 400 bin kişiye istihdam sağlayacak proje

Atatürk Barajı için deprem uyarısı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek olası bir depremde barajda hasar meydana gelebileceğini belirtti.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bataklığa mı inşa edildi?

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi 2 kez açılış töreni yapılmasına rağmen açılamıyor. İddiaya göre sebebi, hastanenin bataklığa inşa edilmesi ve su alması...

Samsat Atatürk Baraj Gölü kıyısında dinlenme tesisi yapılacak!

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Atatürk Baraj Gölü kıyısında mesire alanı ve dinlenme tesisi oluşturuluyor.Tesiste çevre düzeni yapılmaya başlandığı bildirildi.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin alt yapısı tamamlanıyor!

Atatürk Devlet Hastanesi'nde sıra alt yapı eksiklikleri tamamlanıyor. Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri hastane çevresinde yağmur suyu hattı döşeme çalışmaları kapsamında ek şebeke çalışmalarına devam ediyor.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin alt yapısı tamamlanıyor!

Düzce Belediyesi tarafından Aziziye mahallesinde yapımı devam eden Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin alt yapı çalışmaları hızlandırıldı. Bunun için Su ve Kanalizasyon müdürlüğü ekipleri tarafından içme suyu, kanalizasyon hatları tamamlanıyor.

Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı!

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Atatürk Barajı ile ilgili herhangi bir riskin bulunmadığını, barajın su seviyesinin normal olduğunu söyledi.

Atatürk Barajı öksüz kaldı!

GAP projesi içerisinde yer alan Atatürk Barajı'nın inşaatını yapan ATA İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı, spor yazarı Ömer Üründül'ün babası Sedat Üründül, 96 yaşında vefat etti.

Hadımköy Atatürk OSB'ye imar düzenlemesi!

Hadımköy Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde elektirik, yol, su ve altyapı eksikliği sorunu yetmezmiş gibi şimdi de imar düzenleme olayı çıktı… Hadımköy sanayicisi isyanlarda..! Çünkü Hadımköy sanayicisi üretim yapamaz durumda, huzur istiyor.

Atatürk Barajı su doluluk oranı Haberi

Atatürk Barajı su doluluk oranı

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından GAP kapsamında inşa edilen ve gövde dolgu hacmi büyüklüğü bakımından Türkiye'nin en büyük, dünyada ise 6'ncı sırada yer alan Atatürk Barajı'nda su kotu, geçen yıl Ocak ayında 536,7 metre olarak ölçüldü.


DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barajın şu anki su kotunun 536.17 metre olarak ölçüldüğünü söyledi.


Yurt genelinde yağış miktarının az olduğunu anımsatan Gündüz, "Bugün itibariyle kötü durumda değiliz. Atatürk Barajı 48 milyar metre küp su depolama alanına sahip, Şu anda 44 milyar metre küp suyumuz var. Geçen seneyle mukayese edersek yaklaşık 25 santimetre yukarıdayız" dedi.


Barajdaki su doluluk oranının, bölgedeki yağışların yanı sıra Fırat Nehri'nde kurulu Keban ve Karakaya barajlarında tutulan su miktarlarıyla da bağlantılı olduğunu ifade eden Gündüz, ülke...