08 / 05 / 2024

Atatürk Köprüsü projesi

Atatürk Köprüsü projesi

Atatürk Köprüsü yarın trafiğe kapatılacak. Köprü, "Unkapanı ve Galata Köprüleri Yenileme ve Güçlendirme İnşaatı" kapsamında 00.00-10.00 arasında araç ve yaya trafiğine kapalı olacak

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

1915 Çanakkale Köprüsü Projesi "Yılın Projesi" olarak seçildi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada "Söz konusu ödülle beraber 1915 Çanakkale Köprüsü, bu sene ENR'den2i farklı ödül kazandı ve toplamda 24 ulusal ve uluslararası saygın ödülün sahibi oldu." diye konuştu. İşte haberin ayrıntıları...

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'ni 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamladık." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü istihdama katkı sağlayacak! 

1915 Çanakkale Köprüsü projesi hakkında değerlendirmede bulunan İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Mükemmellik Merkezi ve Dünya KÖİ Uzmanları Birliği Orta Asya Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın dev projenin istihdama katkıda bulunacağını dile getirdi. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında deniz canlılarına duyarlılık!

İki yıl önce yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü projesi, deniz canlılarının yaşamına hassasiyet gösterilerek hayata geçiriliyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde dev çelik şaftlar hazır!

Çanakkale Boğazı’nın ilk ve Marmara Bölgesi’nin ise 5. asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’de yeni bir gelişme yaşandı. Proje kapsamında ayakların temelini oluşturan şaftların yapımı tamamlandı.

Atatürk Kültür Merkezi’nin yarısından çoğu yıkıldı!

Atatürk Kültür Merkezi’nin 67 günde yarısından çoğu yıkıldı.  Yıkım çalışmalarının son durumu ise havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

Okmeydanı Araç Köprüsü Projesi imar planı askıda!

Beyoğlu İlçesi, D-100 Karayolu Üzeri Halıcıoğlu - Okmeydanı Araç Köprüsü Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı..

Yavuz Selim Köprüsü Yol Düzenlenmesi imar planı değişikliği askıda!

Eyüp İlçesi, Alibeyköy Mahallesi, Atatürk Caddesi ve Yavuz Selim Köprüsü Yol Düzenlenmesine ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıktı..

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Bingöl Şişmantürk Köprüsü yeniden inşa ediliyor!

Bingöl Belediyesi, sel felaketi sonucu yıkılan Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’nü yeniden inşa etmek için çalışmalara start verdi.

Çanakkale Köprüsü Projesi kent ekonomisini canlandırdı!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Köprüsü Projesi ile kent ekonomisinin canlandığını açıkladı.

Atatürk Köprüsü projesi Haberi

Atatürk Köprüsü projesi

Atatürk Köprüsü, 4 Ocak saat 00.00-10.00 arasında araç ve yaya trafiğine kapatılacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, "Unkapanı ve Galata Köprüleri Yenileme ve Güçlendirme İnşaatı" kapsamında, yüklenici şirket tarafından Atatürk Köprüsü 9. sıradaki taşıyıcı dubası, 4 Ocak (cumartesiyi pazara bağlayan gece) değiştirilecek.


Bu kapsamda köprü, saat 00.00-10.00'da araç ve yaya trafiğine kapalı olacak. Araç ve yayaların, Yeni Galata ve Haliç köprülerini kullanması...