02 / 10 / 2024

Atatürk Müzesi şişli

Atatürk Müzesi şişli

Aslına uygun olarak restore edilen Şişli’deki Atatürk Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın da katıldığın bir törenle yeniden hizmete açıldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiralanacak!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya vermek için ihale düzenliyor. İşte ihale detayları...

Atatürk Orman Çiftliği'nin arazi varlığı 382 dekar azaldı!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi son 20 senede 382 dekar azalarak 33 bin 105 dekara kadar düştü. 2002'de 33 bin 487 dekar arazi varlığına sahip olan AOÇ, varlığının 382 dekarını kaybetmiş oldu...

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiraya verilecek!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya verecek. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Mart'ta 36 projede 2 milyon dolarlık iş üstlendi! 

Türk müteahhitlerin işleri Mart ayıyla beraber açıldı. Ticaret Bakanlığı'nca duyurulan resmi verilere göre; Türk müteahhitlerin Mart'ta 36 projede 2 milyon dolarlık iş üstlendi.

Şişli'deki Levazım Deposu binasının arazi meclis gündeminde!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İstanbul Şişli'de yıkılan Levazım Deposu binasının arazisine ilişkin soru önergesi verdi. 

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Atatürk Müzesi şişli Haberi

Atatürk Müzesi şişli


Aslına uygun olarak restore edilen Şişli’deki Atatürk Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın katıldığın bir törenle yeniden hizmete açıldı. Törende Şişli Kaymakamı Salih Işık, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen de yer aldı.


Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü vefatının 77. senesinde rahmet ve minnetle anıyorum. Atatürk Müzesi’ni aslına uygun olarak restore ederek, yeniden hizmete açıyoruz” dedi.


Atatürk Müzesi’nin Mustafa Kemal ve arkadaşlarının milli mücadele azim ve gayretine şahitlik ettiğini ve vatanın düşman işgalinden kurtuluş planlarının burada hazırlandığını belirten Göksel Gümüşdağ, “Restore ettiğimiz bu eser milli mücadelenin önemli hatıralarını ve Atatürk’ün şahsi eşyalarını barındırıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, bu kıymetli emanetlere sahip...