24 / 12 / 2024

atıl durumundaki arazi

atıl durumundaki arazi

Atıl durumda bekleyen ve tapuda herhangi bir tescili olmayan araziler ekonomiye kazandırılıyor

Atıl topraklar için düğmeye basıldı!  2025’te hem kiralama hem de toplulaştırma yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl topraklar için düşmeye bastı. Üst üste iki sene işlenmeyen arazilerin devlet tarafından kiralanacağı açıklanmıştı. Konu ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Arazi toplulaştırma çalışmaları da başlatılacak.

Atıl araziler 6 içinde tespit edilecek: Devlet, arazi sahiplerine kira ödeyecek!

Kullanılmayan tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılmasına ilişkin çalışmalara hız verildi. Bu çerçevede, atıl durumda olan arazilerin üretime geçirilmesi planlanıyor. İşte detaylar...

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Atıl araziler, arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılmalı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, atıl durumdaki hazine ve şahıs arazilerinin arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılması gerektiğini söyledi.

Atıl araziler üretmek isteyene verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından parçalanan ve kullanılmayan atıl tarım alanlarının üretime kazandırılması amacıyla gerçekleşen çalıştayda “Arazi Edindirme Kurumu”nun kurulması da gündeme geldi.

Atıl tarım alanları için arazi bankacılığı çözümü!

Yeni Ekonomi Programı kapsamında atıl tarım alanlarının üretime kazandırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda arazi bankacılığı sisteminin kurulması amacıyla altyapı düzenlemesi yapılacak.

Murat Kurum: Atıl arazileri sektörlerimize kazandıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hazine'ye ait ne kadar atıl arazi varsa, ne kadar kullanılmayan arazi varsa biz bunu sektörlerimize kazandıracağız. Tarım sektörüne, turizm sektörüne, sanayicimize kazandıracağız" dedi...

Bartın'daki 20 yıllık atıl otel turizme kazandırıldı!

Bartın'ın Ulus ilçesinde bulunan arazi anlaşmazlığı nedeniyle 1998'den beri atıl durumda bulunan otel, turizme kazandırıldı.

Atıl kamu arsa ve binaları değerlendirilecek!

Maliye Bakanlığı, vergi dışı gelirleri artırmayı amaçlayan yeni bir paket üzerinde çalışıyor. Pakette, özelleştirme kapsamı dışında bulunan kamu kuruluşlarının arsa, arazi, bina gibi atıl varlıklarının değerlendirilmesine ağırlık verilecek.

Selçuk Belediyesi Etüt Merkezi'nin temeli atılıyor!

Selçuk Belediyesi tarafından yapılacak olan kütüphane ve etüt Merkezi için ilk adım atılıyor. Halk Eğitim Eski Binası yerine yapılacak olan kütüphane ve etüt merkezinin temel atma töreni 6 Ocak Cuma günü saat 11.00’de gerçekleşecek.

Mudanya Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi'nin temeli atılıyor!

Bursa'da Mudanya'nın vizyonunu değiştirecek olan projeler arasında yer alan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesi'nde temeller atılıyor.

2017 ekonomide atılım yılı olacak!

Hain darbe girişimi, jeopolitik belirsizlikler ve küresel sorunlar nedeniyle zor bir yılı geride bırakan Türk iş dünyası, 2017’ye olumlu bakıyor. Türkiye’nin patronları, hükümetin ekonomiye verdiği destekler ve ileriye yönelik alınan tedbirlerle 2017’nin atılım yılı olacağı inancını taşıyor.

İzmit Kültür Tepesi 2.Etap'ın temeli atılıyor!

Tarih Koridoru Projesinin en önemli ayağını oluşturacak olan Kültür Tepesi 2. Etap'ın temeli atılıyor. Projenin 8 ayda tamamlanması planlanıyor.

atıl durumundaki arazi Haberi

atıl durumundaki arazi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün çalışması ile devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan bu yerlerden kadastro geçecek. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Hazine bu arazilerin satışını gerçekleştirebilecek. Buraların fabrika arazisi olarak tahsis edilmesinin yanı sıra kentsel dönüşümde kullanılması üzerinde de duruluyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan üst düzey bir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi, atıl bekleyen yerlerin 2B ve normal tapulu Hazine arazisi olmadığını söyledi. Aynı yetkili, "Bu tür yerler tescil harici kalmış alanlardan oluşuyor. Orman sınırı belirlenmiş ama arada boş kalan alanlar var. Ancak buralar devletin hüküm ve tasarrufu altında olmasına rağmen tescilli değil. Yeni parsel yapıldıktan sonra Hazine buraları satacak veya kentsel dönüşümde kullanacak. Kadastrosu tamamlanmadan mevcut haliyle tapusu olmadığı için satışının yapılması mümkün...