17 / 05 / 2024

Atıl Konutların Turizme Kazandırılması

Atıl Konutların Turizme Kazandırılması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yazlıkların turizme kazandırılması için belgelendirme çalışması başlattı. Bugüne kadar 9 tatil sitesi ile bir butik villa sitesinde bulunan toplam 5 bin 496 yatak belgelendirildi

Keskin Atılım İnşaat Yapı Turizm Otomotiv Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keskin Atılım İnşaat Yapı Turizm Otomotiv Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Burak Keskin tarafından kuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'nda "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"nde yaptığı açıklamada, bgün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattıklarını kaydetti.

Atıl kentler dönüşüme girecek!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), "Yapı Tasarım Yarışması" ile mimarlık profesyonelleri ve öğrencilerini kentteki atıl alanların nitelikli dönüşümüne ortak ediyor.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Mustafa Varank: Raylı sistemlerde büyük atılımların eşiğindeyiz!

Türkiye'nin Otomobili"nin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni'nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Raylı sistemlerde büyük atılımların eşiğindeyiz" dedi.

Balıkesir Yeni Karesi Konutları'nın inşaatı yeniden başlıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BALTOK A.Ş. tarafından modern, güvenilir ve ekonomik nitelikli konutlar üretmek için 2016'da temeli atılan ve 10 Ekim 2018'de yapımı durdurulan Yeni Karesi Konutları'nın inşaatı yeniden başlıyor.

Çorum Alaca'da metruk ve atıl binalar yıkılıyor!

Çorum Alaca belediyesi tarafından ilçe genelinde metruk ve atıl binaların tespitleri yapılarak yıkılmaya başlandı.

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

Bartın'daki 20 yıllık atıl otel turizme kazandırıldı!

Bartın'ın Ulus ilçesinde bulunan arazi anlaşmazlığı nedeniyle 1998'den beri atıl durumda bulunan otel, turizme kazandırıldı.

Türkiye çok büyük atılımların gerçekleşeceği bir döneme girdi!

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, 2018 seçim sonuçlarını değerlendirdi. Babacan, "Şirket olarak yeni dönemde hükumetimizin sergileyeceği yeni atılımlara yeni projelerimiz ve başarılı satış performansımızla desteğimizi sürdüreceğiz" dedi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bursa'daki konutlarını Turyap satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bursa’daki Botanik 224, Yükselen Park, Atış Premium konutlarını Turyap aracılığı ile satıyor. 

Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın yüzde 45'i tamamlandı!

Ceylan İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın yüzde 45'i tamamlandı. Projede konutların yüzde 80'i satıldı.

Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın yüzde 80'i satıldı!

Yüzde 80'inin satıldığı Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nda daire fiyatları 568 bin TL'den başlıyor. Projede 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tipleri yer alıyor.

Atıl Konutların Turizme Kazandırılması Haberi

Atıl Konutların Turizme Kazandırılması

Kültür ve Turizm Bakanlığı yazlıkların turizme kazandırılması için çalışma başlattı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ülke çapındaki atıl konutların turizm amaçlı kullanımlarının belge altına alınması, vergi takiplerinin kolaylaştırılması, atıl konutlardan kiralama yoluyla elde edilen gelirlerde vergi kaybının önlenmesi amacıyla ‘Atıl Konutların Turizme Kazandırılması’ konusunda mevzuat hazırlığı başlattıklarını açıkladı.


CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yoğunlaşan ve tahmini sayısı 3.5 milyon olarak hesaplanan yazlıkların (ikincil konutların) turizme kazandırılması projesinin çeşitli dönemlerde gündeme  geldiğini ancak bugüne kadar somut bir adımatılamadığına dikkat çekerek, konuyu yazılı soru önergesiyle gündeme taşıdı. CHP’li Türeli, soru önergesinde, turizmde dünyanın önde gelen ülkelerinden olan İspanya’nın 1970’li yıllardan itibaren kıyı bölgelerinde 16 milyon yazlık konut inşa ettiğini, Avrupalı ve Ortadoğulu turistler için geliştirilen projelerle...