19 / 05 / 2024

atıl ve metruk binalar

atıl ve metruk binalar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlatacağı uygulamayla, teknik müşavirler, atıl ve metruk binalara “turizm amaçlı kullanılabilir” belgesi verebilecek

İzmir'e 1.400 yeni konut geliyor! Forum Göztepe projesinin temelleri 2 ay içinde atılıyor! Yeni proje! 

Türkiye ve dünyada 32 yıldır konut projeleri, rezidans ve alışveriş merkezlerini yaşama geçiren Turkmall'un 80 blok ve bin 400 konuttan oluşacak Forum Göztepe projesinin temelleri iki ay içinde atılıyor.

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının artmasıyla ev alamayan vatandaşların yeni trendi eski ve metruk binalardan yana oldu. Bu evlerin fiyatları 600 bin liradan başlıyor. 

Atılım Vinç Ve Platform Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Atılım Vinç Ve Platform Hizmetleri Limited Şirketi Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Alkan ve Kalender Ernur ortaklığında kuruldu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı gümüş mü olacak? Altının pabucu dama atılıyor! Yatırımcılar hemen bakın!

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu 2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracının gümüş olabileceğini belirtti. Altının pabucu dama mı atılıyor! Altın ve gümüş yatırımcıları baksın, iste son dakika gümüş yorumu...

Ankara Atılım Üniversitesi Akademik Personel alımı yapacak! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Ankara Atılım Üniversitesi Akademik Personel alımı yapacağını duyurdu. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi alıyor! Akademisyenler ve akademisyen adayları kaçırmasın!

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. Akademisyenler ve akademisyen adayları bu ilanı araştırıyor. İşte kadro dağılımı ve detaylar…

Atılım Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılım Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Oğuz Karğın tarafından kuruldu.

Şerdil Dara Odabaşı: 6 tarihi istasyon binasına talibiz!

Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Kadıköyümüzde 6 tane tarihi tren istasyonu bulunuyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından atıl ve metruk halde bırakılan bu istasyonlara talibiz” ifadelerini kullandı.

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti! Atıl arazide iş kurdu!

İzole ortamda salgın sürecini daha rahat geçirmek isteyen Burak Alsan, 4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti. Burada atıl arazide organik tarıma başladı ve 20 kişiye istihdam imkanı sağladı.

Atıl kentler dönüşüme girecek!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), "Yapı Tasarım Yarışması" ile mimarlık profesyonelleri ve öğrencilerini kentteki atıl alanların nitelikli dönüşümüne ortak ediyor.

Atıl durumda olan arazilerin tarıma kazandırılması için soru önergesi verildi!

Ülkemizde ekim yapılmayan ve atıl durumda olan arazilerin tarıma kazandırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

atıl ve metruk binalar Haberi

atıl ve metruk binalar
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlatacağı uygulamayla, atıl ve metruk binalara “turizm amaçlı kullanılabilir” belgesi verilebilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Yapı Denetim ve İmar Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, yapı denetim firmaları, teknik müşavirlik kuruluşlarına dönüştürülecek.
Teknik müşavirlik kuruluşları bünyesindeki turizm uzmanları, Türkiye'nin her köşesinde incelemelerde bulunarak, metruk yapılar dahil, yılın her döneminde tam kullanılmayan binaları tespit edecek.
Tespitler sonucunda, kullanım amacı değiştirilecek turizm amaçlı binalar için “atıl konut sertifikası” verilecek. Ayrıca yapıların mevcut durumu, getirilebilecek yeni fonksiyonlar belirlenerek rapor oluşturulacak.
Çalışmanın ardından, eski özellikleri bozulmayan atıl ve metruk yapılara, yapı ruhsatı, yapı kullanma izni, yapı denetim belgesi, enerji kimlik belgesi ve turizm belgesi verilebilecek.
 
Anadolu'nun kırsalındaki evler de turizme kazandırılacak
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni düzenlemeyle, metruk ama tasfiye edilmeyen yapıları yeniden kent hayatına...