02 / 05 / 2024

Av turizmi gelirleri

Av turizmi gelirleri

Yabancı avcılardan 2012 - 2013 av döneminde yaklaşık 2,5 milyon lira gelir elde edilirken, bunun 825 bin lirası belde belediyesi ve köy tüzel kişiliklerine aktarıldı...

Anadolu'ya lüks oteller yapılacak! 

Kongre ve etkinlik turizmi gelirleri gittikçe artıyor. Sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'da da kongre turizmi mevcut.Aanadolu'da otel eksikliği olduğunu belirten Reyşaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, lüks oteller inşa edeceklerini söyledi. 

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Başaran Ulusoy: Kongre turizminden 3 milyar dolar gelecek!

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda dijital yönetim sisteminin devreye alınması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Bu yıl kongre turizmi gelirleri 3 milyar doları aşacak” dedi..

Kongre turizminden 3 milyar dolar gelecek!

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda dijital yönetim sisteminin devreye alınması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Bu yıl kongre turizmi gelirleri 3 milyar doları aşacak” dedi.

Artvin Şavşat'ta Küplüce, Tepeköy, Kurudere köyleri için acele kamulaştırma kararı!

Şavşat Hidroelektrik Santrali yapımı kapsamında Artvin Şavşat'a bağlı Küplüce Köyü, Tepeköy ve Kurudere Köyü'nde proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Cumhurbaşkanı seçimleri turizmi olumsuz etkiledi!

Yaklaşan cumurbaşkanı seçimleri turizmi olumsuz vurdu.Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılacağı hafta sonlarında turizm tesislerine gelen talepte büyük düşüş olduğu, bazı tatilcilerin rezervasyonlarını iptal ettikleri bildirildi.

Turizm gelirleri yüzde 7.9 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Turizm İstatistikleri verilerine göre, turizm gelirleri yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.9 artışla 8 milyar 976 milyon dolara çıktı.

Burhan Sili: Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi ile turizmi çeşitlendireceğiz!

Burhan Sili turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Sili "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, BAKA'nın 2014 mali destek programı kapsamında hibe desteği kazanmıştır.

Fikret ve Nurten Öztürk: Turizmi çok sevdik!

Opet’in yüzde 50’sini Koç Grubu’na sattıktan sonra aile yatırımı olarak turizmi seçen Fikret ve Nurten Öztürk, Regnum markası ile otel zinciri yaratacak. Antalya Regnum’da bu yıl açılan golf oteli 250 milyon dolara mal oldu, 12i ay turizm yapacak.

İstanbul’da kira gelirleri konutun fiyatını ortalama 20 yılda karşılıyor!

İstanbul’da kira gelirleri konutun fiyatını ortalama 20 yılda karşılıyor. Şehre uzak Beykoz, Pendik, Gaziosmanpaşa gibi bölgelerde ev satın alanlar fiyatı ucuz bulsalar da aslında büyük zararı göze alıyorlar...

Belediye gelirleri kanunu genel tebliği tam metni!

45 seri nolu Belediye gelirleri kanunu genel tebliği, 11 Temmuz 2014 tarihinde 29057 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte belediyece yapılacak işlemlere yer veriliyor. İşte tebliğin tam metni..

Kentsel dönüşüm gelirleri nelerdir?

Kentsel Dönüşüm Kanununda öngörülen amaçlar için kullanılmak üzere birtakım gelirler elde ediliyor. Gelirler, ilgili yıl genel bütçesinin (B) işaretli cetvelinde özel gelir olarak öngörülüyor. Peki, kentsel dönüşüm gelirleri nelerdir?

Seçim Aydın: Türkiye turizmi ortalama yüzde 10-12 büyüyor!

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Aydın, "Turizm Anadolu'da atakta. Dünya turizmi ortalama yüzde 1-2 büyürken Türkiye turizmi ortalama yüzde 10-12 büyüyor. Anadolu turizminin büyüme ortalaması ise yüzde 15" dedi.

Av turizmi gelirleri Haberi

Av turizmi gelirleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülen av turizmi kapsamında düzenlenen av organizasyonlarında her yıl Türkiye'yi 40 farklı ülkeden bin civarında yabancı avcı ziyaret ediyor. Yabancı avcılardan 2012-2013 av döneminde yaklaşık 2,5 milyon lira gelir elde edilirken, bunun 825 bin lirası belde belediyesi ve köy tüzel kişiliklerine aktarıldı.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye’ye gelen yabancı avcılar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletilen avlaklar ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından işletilen örnek ve özel avlaklarda avlanabiliyor.


Bu kişilerin ülkemizde av yapabilmesi için seyahat acenteleri aracılığıyla ya da bu acentelere bağlı kalmaksızın özel izin belgesi almaları gerekiyor. Belgelerini alan avcılar, av turizmi kapsamında avına izin verilen hayvanları Av Yılı Av Turizmi Esas ve...