02 / 05 / 2024

Av turizmi projesi

Av turizmi projesi

Yabancı avcılardan 2012 - 2013 av döneminde yaklaşık 2,5 milyon lira gelir elde edilirken, bunun 825 bin lirası belde belediyesi ve köy tüzel kişiliklerine aktarıldı...

Kanal Tokat projesi Mart'ta bitecek!

Kanal Tokat projesi kentte sosyal hayata, ekonomiye ve turizme büyük katkı sağlayacak. Başkan Av. Eyüp Eroğlu çevre dostu bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Tokat'ın kalbini güzelleştiriyoruz" dedi.

Trabzon Pazarkapı Projesi'nin finansmanı onaylandı!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, belediye hizmet binasının yapılacağı Pazarkapı Projesi'nin finansmanı onaylandı. İlbank'tan 20 milyon TL'lik kredi sağlanacak.

Kanal Tokat projesi Yeşilırmak Havzası'na prestij katacak!

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Yeşilırmak Havzası Devlet Su İşleri (DSİ) Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısına katıldı. Toplantıda Kanal Tokat projesi de konuşuldu...

İzmit Av Köşkü için yıkım izni çıktı!

Kültür Tepesi 2. Etap Projesi kapsamında Av Köşkü için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan yıkım izni çıktı.

Erdek-Avşa Adası Teleferik Projesi'nin çalışmaları sürüyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Erdek-Avşa Adası Teleferik Projesi çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Uğur, ilçeye büyük yatırımlar kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kanal İstanbul projesi Boğaz turizmini canlandıracak!

TEKNİK projesi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkması beklenen Kanal İstanbul projesi, İstanbul'daki 'Boğaz turizmi'ni şahlandıracak. Ulusararası gemi trafiğinin Kanal'a kayacağı projeyle, boğaz sadece turistik gemi geçişlerine sahne olacak.

Şanlıurfa'da Kızılkoyun projesi hayata geçirilecek!

Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Tarihi Hanlar bölgesini ziyaret ederek, yürütülen restorasyon ve iyileştirme çalışmalarını inceledi. Çiftçi, "Kızılkoyun projesi hayata geçiriyoruz" dedi.

İzmit Tarih Koridoru Projesi kentte turizmi canlandırıcak!

İzmit'in tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla sürdürülen "Tarih Koridoru Projesi" kapsamında restore edilen Roma ve Osmanlı dönemine ait yapılar sayesinde, kentte turizm canlanacak.

Misis projesi turizmin gözdesi olacak!

Adana'da başlatılan 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesinde sona yaklaşılıyor. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi'nin bölge ve ülke turizmi açısında oldukça önemli olduğuna değindi.

Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi projesi turizmi hareketlendirecek!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarihi Ticaret Merkezi Projesi'nin tamamlanmasıyla bölgenin bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Başkan Can, esnafla yaptığı görüşmede, projenin bir an önce hayat geçmesi için destek istedi.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak!

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak. Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanması planlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi'nin, bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

Lalezar Termal Erzurum'da termal turizmi canlandıracak!

Erzurumlu 14 iş adamının bir araya gelerek turizm tesisi yatırımına imza atmasıyla hayata geçen Lalezar Termal Projesi, ilde termal turizmi canlandırma hedefinde...

Av turizmi projesi Haberi

Av turizmi projesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülen av turizmi kapsamında düzenlenen av organizasyonlarında her yıl Türkiye'yi 40 farklı ülkeden bin civarında yabancı avcı ziyaret ediyor. Yabancı avcılardan 2012-2013 av döneminde yaklaşık 2,5 milyon lira gelir elde edilirken, bunun 825 bin lirası belde belediyesi ve köy tüzel kişiliklerine aktarıldı.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye’ye gelen yabancı avcılar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletilen avlaklar ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından işletilen örnek ve özel avlaklarda avlanabiliyor.


Bu kişilerin ülkemizde av yapabilmesi için seyahat acenteleri aracılığıyla ya da bu acentelere bağlı kalmaksızın özel izin belgesi almaları gerekiyor. Belgelerini alan avcılar, av turizmi kapsamında avına izin verilen hayvanları Av Yılı Av Turizmi Esas ve...