02 / 05 / 2024

Kanal Tokat projesi Mart'ta bitecek!

Kanal Tokat projesi Mart'ta bitecek!

Kanal Tokat projesi kentte sosyal hayata, ekonomiye ve turizme büyük katkı sağlayacak. Başkan Av. Eyüp Eroğlu çevre dostu bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Tokat'ın kalbini güzelleştiriyoruz" dedi.



Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kanal Tokat Projesi’nin bütün kısımlarıyla birlikte 2018 Mart ayında bitirileceğini belirten Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu; “Dünyanın en gelişmiş şehirleri incelendiğinde görülür ki; suyun kenarında ve yolların kesişme noktasında olan şehirler önemli ticaret merkezileri haline gelmiştir. Bizler de şehrimizin bu konumunu en iyi şekilde değerlendirmek için tüm gayretle çalışıyoruz. Bu projemizle Yeşilırmak’ın halkımıza ve turizme kazandırmayı amaçlıyoruz. Irmak içerisinde bütüncül bir çalışma yapıyoruz. Irmağın belirli bir kısmında şişirme tekniği ile ırmak seviyesi aynı düzeyde tutulacak, durgunlaştırılarak akı debisi kontrol altına alındıktan sonra su üzerinde Osmanlı Kayıkları ile gezinti yapılabilecek. Projenin tamamım inşallah Mart 2018’de bitirmiş olacağız” diye konuştu. Irmak içerisinde yapılan çalışmaların bittiğini, suyu tutacak olan Rubber-Dum sisteminin kurulduğunu belirten Eroğlu, “Yine ırmak içerisindeki membran ve dört ayrı noktada yaptığımız çökertme havuzlarımızın da yapımı tamamlandı. 

 

 

Kanal Tokat projesi Mart ta bitecek!

 

 

PEYZAJ ÇALIŞMALARI


Şu anda su tutulacak hale geldi. Kanal Tokat etrafındaki alanlarda peyzaj çalışmalarımıza başladık. Belediye olarak hem kanal üstü kapama hem de arazi tesviyesiyle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AVM karşısındaki alanda sosyal tesis ile süs havuzları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve oturma alanlarının yapımına devam ediyoruz. Irmak " içerisinde ki çalışmalarımızı tamamladığımız için şuanda suyu her zaman tutma imkanımız var. Gondolların da siparişini verdik, teslim aldığımızda halkımız gezmeye başlayacak. Proje içerisinde yaklaşık 7 Milyon TL’lik peyzaj çalışmamız olacak. Projenin tamamı 2018 yılı Mart ayında bitirmiş olacağız” diye konuştu.

 

Kanal Tokat'a marka proje ödülü


Türkiye'de birçok örnek projeye imza atan Tokat Belediyesi, Marka Belediyeler Dergisi ve akpartilibelediyeler.com haber sitesi tarafından ödüllendirildi. Uzun yıllardan beri hayal olarak değerlendirilen Kanal Tokat Projesi, Marka Belediyeler Dergisi ve akpartilibelediyeler.com haber sitesi tarafından da düzenlenen 'Marka Belediye, Marka Proje Ödülleri'nde 'Marka Proje' ödülünün sahibi oldu. Yaklaşık 17 milyon TLlik yatırımla hayata geçen Kanal Tokat Projesi'nin bütün kısımlarıyla birlikte 2018 Mart ayında bitirileceğini belirten Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu; "Dünya'nın en gelişmiş şehirleri incelendiğinde görülür ki; suyun kenarında ve yolların kesişme noktasında olan şehirler önemli ticaret merkezileri haline gelmiştir. Allah bu ikisini de Tokat'a vermiştir. Doğa harikası, iklimi ve toprağı da cabası. Bizlerde şehrimizin bu konumunu en iyi şekilde değerlendirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Uzun yıllardan beri hayal olarak değerlendirilen Kanal Tokat Projemizin Marka Proje ödülüne layık görülmesi bizleri memnun etti. Şehit cenazemizden dolayı ödül törenine katılamadık" dedi.

 

TURİZME BÜYÜK KATKI


Bu projenin sadece bir rekreasyon projesi olmadığım söyleyen Başkan Eyüp Eroğlu, “Şehrin ekonomisini, turizmini, şehrin cazibe merkezini oluşturacak ve insanların Tokat’a gelmesi için çok önemli bir proje olarak görüyorum. Kanal Tokat’ta sadece kayık yüzmeyecek aynı zamanda Turizm cazibe merkezi olacak. 
Hem gündüz, hem gece burası şehrin cazibe alanı olarak insanların buraya gelmesini sağlayacak. Şehrin turizmi, ekonomisi ve vizyonu anlamında Kanal Tokat Projesi büyük şehir vizyon projesidir. Her şey Tokat için. Terimizin son damlasına kadar hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.


Geri Dön