28 / 04 / 2024

Avcılar kent planları

Avcılar kent planları

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı açıklamada hazırladıkları imar planlarının hiçbirinde AVM yapılmasını öngörmediklerini, esnaflıkla toplumu kalkındıran geleneğe bağlı olduklarını belirtti.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Avcılar'da riskli bina kalmayacak!

Avcılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, kent genelinde riskli binaların saptanması adına yoğun mesai harcandığını dile getirdi. 

Avcılar ve Büyükçekmece için plan talebi!

Mega kent İstanbul’un deprem açısından en riskli 2 ilçesinin belediye başkanları çarpıcı açıklamalar yaptı. Avcılar’da binlerce binanın yenileme beklediğini dile getiren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Paraya pula bakmaksızın seferberlikle hareket etmeli...” diye konuştu.

Avcılar Kent Merkezi'nin temellerini atacağız!

Avcılar mitinginde konuşan Başkan Erdoğan, "Millet bahçeleri ve kıraathaneleri projemizi Avcılar'da hayata geçireceğiz. İlçemizde bir kent merkezi oluşturacağız'' dedi.

Murat Arslan: Avcılar'daki riskli binaları yenileyeceğiz!

CHP Avcılar Belediyesi başkan aday adayı olan Murat Arslan, yaşanabilir Avcılar için hedeflerini ve planlarını anlattı.

Avcılar'da 8 mahallenin imar plan notları İBB komisyonunda!

İstanbul Avcılar Belediyesi, ömrünü tamamlamış eski yapıların yenilenmesi, sürdürülebilir ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmak amacıyla imar planlarını yeniliyor. 

Avcılar’ın 100 yıllık kent planında AVM yok!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı açıklamada hazırladıkları imar planlarının hiçbirinde AVM yapılmasını öngörmediklerini, esnaflıkla toplumu kalkındıran geleneğe bağlı olduklarını belirtti.

Avcılar'da imar planı bilgilendirme toplantıları yapılıyor!

Avcılar Kent Konseyi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edilen imar planıyla ilgili bilgilendirme toplantıları yapılıyor..

Avcılar'ın yeniden imarını sağlayacak plan geri çekildi!

Avcılar'ın yeniden imarını sağlayacak olan plan komisyonda geri çekildi. İBB meclisinde krize neden olan kararın Gaziosmanpaşa imar planlarını kabul etmedikleri için misille olduğu iddia edildi.

Avcılar kentsel dönüşümle 'prestij kent' haline gelecek!

Kentsel dönüşüm tamamlandığında, hayata geçirilen diğer projelerle birlikte Avcılar'ın prestij kent haline geleceğini ifade eden Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, böylece ilçede yasanan göç sorununu tersine çevireceklerini söyledi.

Avcılar'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Avcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Avcılar halkına güvenli ve rahat ulaşım olanakları sağlamak için bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi.

Avcılar Göl Panorama Projesi'ne bakanlıktan onay geldi!

Danıştay planlarını iptal edince inşaatı yarım kalan TOKİ'nin ' Avcılar'daki 'Göl Panorama Evleri' projesinin yeni ve Şehircilik Bakanlığı tarafından re'sen onayladı.

Avcılar'da plansız yerlere imar planı yapılacak!

Avcılar Belediye Başkanı Toprak, bölgede bugüne kadar doğru dürüst kent planı önüne konulmadan bir kentleşme yapıldığını belirtirken, plansız yere imar planı yapmak veya eksik olanları revize ederek kentsel dönüşüme geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Avcılar kent planları Haberi

Avcılar kent planları

Avcılar Belediyesi’nin esnafın sorunlarını çözmek amacıyla gerçekleştirdiği 'Esnaf Buluşması'nın açılışında açıklamalar yapan Başkan Dr. Handan Toprak Benli, esnafın iş ve gelirini artırmak için ne yapılması gerektiğini ele aldıklarını, sorunları birlikte tartışma ve çalışma yapılması yönünde çaba harcadıklarını belirtti.

Posta gazetesinde yer alan habere göre, kent imar planlarında AVM’lere yer vermediklerini ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Toprak Benli şu şekilde konuştu:

'DAHA FAZLA YEŞİL ALAN AYIRIYORUZ'


"Avcılar’da insanların fark etmediği bir şey var. Birçok yerde büyük AVM’ler yapılıyor. Avcılarımız; AVM’lerin yapılması konusunda defansları olan bir ilçe. Bizim yeni yaptığımız imar planlarımız böyle. Mahallelerimizin imar planlarını yaptık. İstanbul Büyükşehir’e gönderdik. Burada daha fazla yeşil alan ayırıyoruz. Parklarımız aynı zamanda toplanma alanlarıdır. Ancak bizim yaptığımız imar planlarında Yeşilkent ve Firuzköy dahil olmak üzere AVM yoktur....