08 / 05 / 2024

AVM ayd kararı

AVM ayd kararı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından yapılan açıklamada, AVM’lerin hangi önlem ve uygulamalarla açılabilecekleri hakkında tavsiye kararı verildi.

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Türk Kızılay'dan son dakika açıklaması! Kızılay AVM için tahliye kararı verildi!

Başkent Ankara'da Kızılay Meydanı'nda yer alan Kızılay AVM'nin tahliyesine karar verildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Mustafa Aydın'dan AVM'lerde ortak gider açıklaması!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” dedi.

Aydın'da arazi toplulaştırma kararı!

Aydın'da bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Aydın için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili, Germencik ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

Aydın Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı mecliste!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Adnan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın-Denizli Otoyolu için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ve Denizli'de yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın Söke için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili Söke ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ahmet Davutoğlu: AVM'lerin açılması, gözden geçirilmesi gereken bir karar!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koronavirüsle mücadelede normalleşme süreciyle ilgili alışveriş merkezlerinin (AVM) açılması kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini anlattı.

AVM'lerdeki önlemlere kiracılarla birlikte karar verildi!

Koronavirüs salgını sebebiyle yaklaşık 2 aydır kapalı olan AVM'ler 11 Mayıs'ta açıldı. Peki AVM'lerde salgına karşı hangi önlemler alındı? AVM'ler koronavirüs salgınına nasıl hazırlandı? İşte AVM yetkililerinden koronavirüs önlemleri açıklamaları...

Kiracı markalar AVM'lerle yol ayrımında!

AYD’nin mayıs ayında kira alınmaması hakkındaki tavsiye kararı, kimi AVM’lerce kredi borçları gibi giderler nedeniyle kabul edilmedi. Markalar ise bu noktada tazminatsız çıkış hakkı talep ediyor. Hatta birçok markanın, e-ticaret ve cadde mağazaları açtığı görülüyor. 

AVM ayd kararı Haberi

AVM ayd kararı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden (AYD) yapılan açıklamada AVM’lerin hangi önlem ve uygulamalarla açılabilecekleriyle ilgili tavsiye kararı yayımladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; derneğin yaptığı açıklamada, yayımlanan tavsiye kararında AVM’lerin hangi önlem ve uygulamalar ile açılması gerektiği hakkında önerileri içermesinin yanı sıra AVM ziyaretçileri ve çalışanlarının beden ve ruh sağlığını korumak için uyulması gereken/önerilen işletmesel uygulamalarla ilgili da bilgiler yer aldı.

Kamu otoriteleri tarafından alınan tedbirlere uyulmasının esas olduğu ifade edilen açıklamada bu tedbirlere ilaveten her AVM'nin kendi özel şartları kapsamına alacağı tedbirlerle ilgili dünya örnekleri incelenip gerçekleşen çalışmalar sonucunda belirlenen hususlara yer verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Yetkili otoriterler tarafından AVM’lerin faaliyetlerine devam edebilmelerinin uygun olduğunun değerlendirilmesi durumunda, aşağıdaki önlemlerin alınması kaydıyla AVM’lerin açılması ve faaliyete devam etmesinin mümkün olduğu değerlendirilmiştir. Alışveriş merkezi, mağaza çalışanları ve tüm...