25 / 07 / 2024

AVM hedef yatırım

AVM hedef yatırım

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ( AYD ) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi 'nin Aralık 2014 sonuçları açıklandı. AVM Endeksi 160 puana ulaştı.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor! 17, 18 ve 19 Nisan’da talep toplayacak!

Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazında en büyük AVM yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor. 

Novada, 2 milyar liralık yeni AVM yatırımı için düğmeye bastı!

BY Tekinalp Novada Şirketler Grubu yatırımlara hızla devam ediyor. AVM, otel ve inşaat sektöründe emin ve hızla adımlarla ilerleyen şirketin yönetim kurulu başkanı Nuri Tekinalp toplam yaklaşık 2 milyarlık TL'lik yatırım yapacağını açıkladı.

Enerjide 1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor! Hedef 45 milyar dolar

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerji santrali kurulması için ön lisans sürecinin tamamlandığını belirterek, “İlk etapta 1.5 milyar dolarlık yatırım olacak. Bu rakam katlanarak yükselecek” dedi.

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

Edip Gayrimenkul Yatırım'ın portföy değeri ne kadar?

Edip Gayrimenkul Yatırım, 212 AVM'nin, Mahmutbey'deki arsasının, Lüleburgaz'daki tesis ve arsalarının değerini açıkladı...

Türkiye'deki AVM'lerin yatırım değeri ne kadar?

Türkiye'de en fazla AVM 15 milyon 67 bin 724 nüfuslu İstanbul'da bulunuyor.  Peki Türkiye'deki AVM'lerin yatırım değeri ne kadar?

AVM’ler eğlence alanlarına yatırım yapıyor!

Yılın ilk çeyreğinde AVM ciroları yüzde 8,5 artış kaydetti. Aynı dönemde ziyaretçi sayısı yüzde 4,7 geriledi. AVM’ler müşterisini yeniden çekmek için eğlence alanlarına yatırım yapıyor.

01 Burda Adana AVM açıldı! 150 milyon dolarlık dev yatırım!

Esas Gayrimenkul imzası ile Adana'da hayata geçirilen 01 Burda AVM 150 milyon dolar yatırım bedeli ile kapılarını açtı. AVM'de 111 adet mağaza bulunuyor...

Eskule Avm Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eskule Avm Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Bilici tarafından kuruldu. 

Tepe Emlak Yatırım, Çankaya’da 365 AVM’yi portföyüne ekledi!

Ankara ve İstanbul’da öncü alışveriş merkelerinin yönetim ve kiralamasını yürüten Tepe Emlak Yatırım, Ankara Çankaya’da 365 AVM’yi portföyüne ekledi.

Türkiye'de AVM'lere yapılan yatırım 58 milyar dolar!

Anadolu Sohbetleri Buluşmaları etkinliğinde konuşma yapan AYD Başkanı Belgü, "Alışveriş merkezleri için 58 milyar dolarlık bir yatırım var ve 520 bin kişi bu yerlerde istihdam ediliyor" dedi.

Doğanlar Yatırım Holding'ten Yenibosna'ya karma proje! Yeni proje!

Doğanlar Yatırım Holding Yenibosna'da 200 milyon dolar yatırım bedeliyle AVM ve rezidans projesine başlıyor. Projenin lansmanı Ağustos ayında yapılacak. 

Çinliler Türkiye'de yatırım için uygun proje arayışında!

Çinlilerin Türkiye’de yatırım için uygun proje arayışında olduğunu dile getiren JLL Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Ander, “İçinde AVM, otel, ofis olan gayrimenkul projeleriyle yakından ilgileniyorlar” diye açıklamada bulundu.

AVM hedef yatırım Haberi

AVM hedef yatırım

Buna göre, AVM Ciro Endeksi Aralık 2014te bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 10.9 artarak 193 puana çıktı. AVM Ciro Endeksi 2014 yılında ise önceki yıla göre yüzde 8.1'lik bir artış kaydederek 160 puana ulaştı. 



DÜŞEN TAKSİT HARCAMALARI DÜŞÜRDÜ 

Aralık ayında daralma yaşanan tek endeks teknoloji oldu. Bu daralmada kurlann yükselişi ve taksit sayısının düşürülmesi etkili oldu. Bu arada 2010 yılında 25 milyar TL olan AVM'lerin toplam ciro tutan 2014 sonunda 75 milyar TL'ye çıktı ve 5 yılda yüzde 200 arttı. 



KİŞİ BAŞI 39 LİRA HARCADIK 

AVM'lerde 2014 yılında kişi başı ortalama 39 TL ile bugüne kadarki en yüksek harcama rakamına ulaşıldı. Bu rakam 2010 yılında 26.8 TL'ydi. AVM Ciro Endeksi'nin en fazla artış gösteren sektörü yüzde 96 ile giyim ve aksesuar...