04 / 05 / 2024

avm kira yatırımları 2019

avm kira yatırımları 2019

ECE Türkiye tarafından düzenlenen “Uluslararası Perakende Kiralama Günü”nde AVM'lerin ve perakedenin geleceği konuşuldu.

2021'in AVM karnesi: Yatırımlar hız kesmiyor!

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörler arasında bulunan alışveriş merkezlerinde yeni yatırımlar hız kesmiyor. Peki yeni AVM projeleri neler? İşte ayrıntılar...

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

AVM ve market yatırımları artacak mı?

Küçük esnafı korumak için zincir marketlere getirilen kısıtlama nedeniyle market ve AMV yatırımlarının hızlanacağı düşünülüyor. Söz konusu yatırımlardan endişeli olduklarını dile getiren esnaf yasakların 2021 başına çekilmesini talep ediyor.

AVM yatırımcıları yatırımlarından vazgeçmiyor!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, 2. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. AVM yatırımcıların yatırımlarından vazgeçmediğini söyledi.

Türkiye’de AVM yatırımları beklemede mi?

Döviz kurunda yaşanan hareketlilikler alışveriş merkezi yatırımlarını da etkiledi. Ülkemizde 2019 yılının ilk yarısında 47 bin metrekarelik AVM alanı hizmete girdi. 2018 yılının ilk yarısına göre AVM pazarına giren arzda yüzde 87’lik bir düşüş görüldü.

Fiba CP dünyadaki gayrimenkul yatırımlarına rehberlik edecek!

Fiba CP CEO'su Yurdaer Kahraman, Çin'den Romanya'ya uzanan AVM, ofis ve plaza yatırımlarını Fiba Grubu'nun gayrimenkul deneyimi ile birleştirdiklerini ve yatırım danışmanlığı misyonuyla gayrimenkul sektörüne de rehberlik edecekleri belirtti.

Kamu arazilerinin turizm yatırımlarına tahsisi için başvurular bugün son!

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvurular için bugün son gün. 

Kamu arazilerinin turizm yatırımlarına tahsisi için son ay!

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvurular için son aya girildi.

Turizm yatırımlarının satışı ve kiralanması için başvurular 5 Aralık'ta bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvuruların 5 Aralık'ta sona erdiğini açıkladı.

AVM'de TL'ye dönüş yatırımları azaltabilir!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kiralarda dövizden TL'ye dönüşüm formülünü açıkladı, TL'ye geçişle öngörülebilir bir planlama yapabileceklerini söyleyen perakendeciler yeni uygulamadan memnun ama AVM tarafında yeni yatırımların azalması bekleniyor.

Sanayici üretimi bırakıp inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi!

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir "Rekabet edemez hale düşen sanayici, üretimi bırakıp daha kârlı olan inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi. İmalat yapamaz hale geldik." dedi.

Ci Group Mavişehir ve Bornova’da yeni yatırımlar yapacak!

Park 414 AVM, Molly Malone’s ve Allways Yapı gibi önemli projelere imza atan Ci Group Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aktaş, doğru yönetim ve doğru takım anlayışıyla başarıya ulaştıklarını dile getirdi.  “Allways Çiğli’yi tamamladıktan sonra, Mavişehir ve Bornova’da da yatırımlar yapacağız” dedi. 

10. AVM Yatırımları Konferansı 1 Mart'ta!

Alışveriş merkezleri, perakende temsilcileri ve çözüm ortakları 10. AVM Yatırımları Konferansı'nda bir araya geliyor...

avm kira yatırımları 2019 Haberi

avm kira yatırımları 2019

Dünyanın en büyük alışveriş merkezi yönetimi şirketlerinden ECE tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen “Uluslararası Perakende Kiralama Günü”nde sektörün geleceği hakkında konuşuldu. 

Dünya Gazetesi'nden Murat Küçük'ün haberine göre; Beşiktaş’taki Four Seasons Otel’de düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin ve dünyanın perakende devlerinin üst düzey yöneticileri ve şirket sahiplerinin yanı sıra AVM yatırımcıları da katıldı. 400'den fazla katılımcının bulunduğu etkinliğin ana gündem maddesi Türk perakende sektöründe zor zamanlarda oluşan fırsatlar  oluştu.

ECE Türkiye CEO’su ve Genel Müdürü Stefan Zeiselmaier, ticari gayrimenkullerde sürekli bir dönüşüm sürecinden geçildiğini ve alışveriş merkezlerinin sunmakta oldukları perakende fonksiyonlarına ek olarak deneyimsel birer platform halinde olduğunu ifade etti. Zeiselmaier, 2019 yılında öne çıkan yaklaşımlarla birlikte ECE Türkiye’nin alışveriş merkezlerine yönelik planlardan ve hedeflerden bahsetti.

Zeiselmaier, “ECE olarak Türkiye’nin büyük potansiyeline inancımız ve bağlılığımız...