09 / 05 / 2024

AVM nasıl ruhsatlandırılır

AVM nasıl ruhsatlandırılır

Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik ile Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 15 soruda AVM yönetmeliği esasları..

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Alışveriş merkezi ruhsatı nasıl alınır?

Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları AVM Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, alışveriş merkezi ruhsatı nasıl alınır?

Forum Diyarbakır AVM'ye nasıl gidilir?

Açılışı bugün yapılan Forum Diyarbakır AVM Multi Türkiye ile Altındağ GMY tarafından hayata geçiriliyor. Projenin 54 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunuyor. Peki Forum Diyarbakır AVM'ye nasıl gidilir?

AVM'de işyeri açma ve çalışma ruhsatı nasıl alınır?

AVM'lerde uygulanacak esaslar, 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yer alıyor. Peki, AVM'de işyeri açma ve çalışma ruhsatı nasıl alınır?

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak ev nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapıya ruhsat almak mümkün oluyor. Öncelikle kaçak yapıya ruhsat almak için yapının bulunduğu arsanın mutlaka tapulu olması gerekiyor. Peki, kaçak ev nasıl ruhsatlandırılır?

Tapu nasıl alınır?

Tapu nasıl alınır?: Satın alınan gayrimenkulün tapusunu alabilmek için satan kişinin elindeki tapunun fotokopisiyle gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyenin emlak bölümüne gitmek gerekiyor. Belediye işlemlerinden sonra tapu müdürlüğüne gidiliyor...

Hisseli tapu nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu nasıl anlaşılır? Hisseli tapuda bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimleri ve sayıları belirtiliyor. Gayrimenkul sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazılarak gayrimenkulün kaç ortağı olduğu gösteriliyor...

Bina alanı nasıl hesaplanır?

İnşaatı yapılacak bir yapının, "bina alanı" imar durum belgesinde yer alan verilerden yola çıkılarak hesaplanıyor. Hesaplamada arsa alanı ve TAKS kullanılan bina alanı nasıl hesaplanır?

Kat alanı kat sayısı nasıl hesaplanır?

İnşa edilecek bir binanın kat alanı, arsanın imar durum belgesinde yer alan verilere uygun olarak belirlenmesi gerekiyor. Buna göre kat alanı kat sayısı nasıl hesaplanır? İşte hesaplama formülü...

Bina oturum alanı nasıl hesaplanır?

İnşaatı yapılacak bir binanın oturum alanının ve kaç katlı olacağının hesabı, bina oturum alanı hesabı ile yapılıyor. Buna göre, bina oturum alanı nasıl hesaplanır? İşte hesap formülü...

TAKS nedir, nasıl hesaplanır?

İnşaat projeleri yapılırken, dikkat edilen noktalardan biri de TAKS oluyor. TAKS hesabı göz önünde bulundurularak, projenin taban oturum alanı belirleniyor. Peki TAKS nedir, nasıl hesaplanır?

Arsa payı nedir, nasıl hesaplanır?

Arsa payı nedir, nasıl hesaplanır?: Kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulurken yapının bulunduğu parsel arsasından bağımsız bölümlere rayiç değerleri oranında arsadan pay verilmesi arsa payı olarak ifade ediliyor...

AVM nasıl ruhsatlandırılır Haberi

AVM nasıl ruhsatlandırılır

15 soruda AVM yönetmeliği!

Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek için 26 Şubat 2016 tarihinde Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Peki, alışveriş merkezlerine ilişkin ilke ve kurallar nelerdir? İşte 15 soruda AVM yönetmeliği..


1. AVM yönetmeliği nedir?

AVM yönetmeliği, 14/1/2015 tarihli ve 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 3 üncü, 5 inci, 10 uncu, 11 inci, 12 nci, 16 ncı ve 17 nci maddelerine dayanılarak hazırlandı. Yönetmelik, alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.


2. AVM yönetmeliği kapsamı nedir?

Yönetmelik, alışveriş merkezlerine ilişkin ilke ve kurallar ile alışveriş merkezi maliki ile yönetiminin, yetkili idarelerin ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların alışveriş merkezlerine ilişkin görev ve sorumluluklarını kapsıyor.


3....