03 / 07 / 2024

AVM piyasası hareketleniyor

AVM piyasası hareketleniyor

Gayrimenkul sektörü başta olmak üzere perakende ve AVM dünyasını da yakından ilgilendiren 1 Kasım seçimi sonrası birçok sektörün yüzü güldü.

2024'e kadar AVM sayısının yüzde 10 artması bekleniyor!

JLL Türkiye, 2021 üçüncü çeyreğine ilişkin Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu'na göre; 2024 senesine kadar AVM sayısında yüzde 10 artış yaşanması bekleniyor. 

İstanbul'da 2021'in sonuna kadar 11 yeni AVM açılacak!

Colliers Internationel Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2019 İlk Yarı Raporu'na göre; İstanbul’da toplam 121 adet AVM var ve 2021 yılı sonuna kadar bu stoka eklenecek olan 11 yeni AVM bulunuyor...

Pazarlığa açık olanlar tapusunu nakde çeviriyor!

İkinci el konut piyasası hareketleniyor. TÜİK verileri, Mart ayında Türkiye genelinde 60 binden fazla ikinci el konut satışının gerçekleştiğini gösteriyor....

2020 sonuna kadar 44 AVM daha geliyor!

JLL Türkiye’nin 2017 yılını kapsayan "Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü" raporu açıklandı. Raporda AVM piyasasına yönelik önemli başlıklar yer aldı. 

Ankara Ovacık'ta emlak piyasası hareketleniyor!

İpektaş İnşaat Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İpek, Ankara'da yapımı devam eden lüks konut projeleri hakkında açıklamalar yaptı ve Ovacık'ta emlak piyasasının hareketlendiğine dikkat çekti.

Türkiye emlak piyasasına yabancı ilgisi arttı!

Türkiye emlak piyasasına yabancı ilgisi artıyor. Yabancılar sadece ev almak yerine diğer harcamalara da yöneliyor. Ağaoğlu Grup CEO'su Hasan Rahvalı, Türkiye'den 1 milyon dolara ev alan bir Suudi vatandaşının ailesinin aynı gün içinde AVM'de de 2.4 milyon lira harcadığını söyledi.

Karakaşlar Group'un AVM yatırımları hız kesmiyor!

GAYRİMENKUL piyasasında hareketliliğin yaşandığı alanlardan biri de alışveriş merkezleri (AVM)...Karakaşlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kemal Karakaş, hem sektörü değerlendirdi, hem de gelecek planlarını paylaştı.

Bursa'da emlak piyasası hareketleniyor!

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Feridun Eyüpoğlu Bursa'daki emlak piyasasını değerlendirdi. Eyüpoğlu, Bursa'da satılan konutların 2015'in şubatına oranla yüzde 21 artış yaşadığını kaydetti.

Torium AVM'nin 2015 sonu değerleme raporu!

Torunlar, şirket portföyünde yer alan Torium AVM 2015 Yıl Sonu değerleme raporu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-48.1 Sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinin 40.maddesi uyarınca yayınladı.

AVM piyasası hareketleniyor!

Gayrimenkul sektörü başta olmak üzere perakende ve AVM dünyasını da yakından ilgilendiren 1 Kasım seçimi sonrası birçok sektörün yüzü güldü.

Metrocity AVM satılacak mı?

İstanbul’da sayıları 50’yi bulan AVM’lerin büyük bir kısmındaki esnaf yaz durgunluğu yaşarken, Vatan gazetesinden Necla Dalan, AVM alım satım piyasasını hareketlendirecek habere imza attı.

Can Ekşioğlu: Ankara’da ikinci el konut piyasası hareketleniyor!

Türk gayrimenkul sektöründeki canlılığın devam ettiği şu günlerde Ankara’da yaşanan hareketlilik de dikkatleri çekiyor. Satılan bu konutların 15.679’unu yeni projeler oluştururken, 23.790 konutun satışı ise ikinci el piyasasında gerçekleşti...

Erdal Kırtaş: Emlak piyasası yeniden hareketleniyor!

Seçimler nedeniyle tüm Türkiye'de durgunlaşan emlak piyasası, yeni gayrimenkul projeleri ve yerel seçimlerin ardından yeniden hareketlenmeye başladı. Erdal Kırtaş ' Emlak piyasası yeniden hareketleniyor' dedi.

AVM piyasası hareketleniyor Haberi

AVM piyasası hareketleniyor

26. Dönem Parlamentosu'nun üyelerini belirlemek üzere yapılan genel seçimde AK Parti oyların yüzde 49.48'lik oy oranıyla tek başına iktidar oldu. 


Perakende dünyası ve AVM piyasası için önemli değerlendirmelerde bulunan AVM Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, AK Parti'nin yeniden tek başına iktidara geşlmesinin piyasalar açısından olumlu karşılanacağını belirtti.  Belgü, “Hükümetin kurulması, içerideki siyasi durum için olumlu bir durum… Daha barışçı ve ılımlı bir Türkiye'nin olacağını öngörüyoruz. AVM sektörü olarak tüm olumsuzluklara rağmen ümidi hiç kesmemiştik. Daha ciddi bir toparlanma ve büyüme olacak.” dedi. 


Dövizdeki ani düşüşü değerlendiren Belgü, AVM'deki dükkan kiralamalarının döviz üzerinden yapıldığı için perakendeciler bakımından olumlu bir tepki olacağını söyledi. Belgü “Perakendeciler nefes alacak. Tüketiciler için de rahatlama olacak, daha rahat bir şekilde alışveriş yapacaklar” dedi. 


Yabancı için...