20 / 05 / 2024

AVM sahipleri dolar kurunu sabitledi

AVM sahipleri dolar kurunu sabitledi

DÖVİZ kurlarındaki yükseliş pek çok sektör gibi yabancı para cinsinden kira ödeyen AVM’lerdeki mağazaları da vurdu.

Novada Ataşehir AVM'nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu! 

Novada Ataşehir AVM satıldı. AVM’nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu.  AVM'nin 60 milyon doların üzerinde bir fiyatla satıldığı iddia ediliyor. İşte ayrıntılar...

Otomobil sahipleri servetine servet ekledi! Ne altın ne dolar... Son 45 günde en çok otomobil sahipleri kazandı!

Son dönemlerin en gözde yatırım aracı olarak görülen otomobil, son bir buçuk ayda altın ve dövizden daha çok kazandırdı. Otomobil sahipleri servetine servet ekledi! Ne altın ne dolar... Son 45 günde en çok otomobil sahipleri kazandı!

İstinyePark'a yeni katlar yapılıyor! Boyu uzatılacak AVM için Bakanlıktan gerekli izinler alındı! 

2020'de Katar devletinin yaklaşık 300 milyon dolar bedelle ortak olduğu İstinyePark AVM'nin çatısında hummalı bir çalışma yapılıyor. 2007 yılında kapılarını açan AVM'nin üst kısmına yeni katlar ilave ediliyor. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası'ndan bankalara talimat! Hamle üstüne hamle geliyor! Bankada doları olanlar...

Dolardaki yükselişi durdurmak için hamle üstüne hamle geliyor. Merkez Bankası'ndan bankalara yazı gitti ve zaman belirlendi. Kur Korumalı Mevduat sahipleri ile bankada doları olanlar dikkat.

AVM yatırımları geriledi! 60-70 AVM bankalara geçebilir!

Prof. Dr. Hüseyin Altaş, şu anda AVM’lerin bankalara 12 milyar dolar borcu olduğunu söyleyerek, geçen sene dört AVM'nin bankalara geçtiğini belirtti. Altaş, AVM sahiplerinin başka alanlardaki gelirlerinden buraya takviye yapılmazsa 60-70 AVM'nin daha bankalara geçeceğini de sözlerine ekledi.

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

Tepedeki isim açıkladı: Petrolün varili 250 dolar olacak! Benzin ve mazot fiyatları ne olur?

Petrol sektörünün en tanınan Hedge fon yöneticilerinden Pierre Andurand petrolün varil fiyatı bu yıl 250 dolar olabilir dedi. Peki; petrolün varili 250 dolar olması halinde benzin ve mazot kaç lira olur? Araç sahipleri dikkat! İşte fiyat listesi...

Ünlü AVM'lerin sahipleri kim? 

Koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerden olan AVM'ler yeni döneme hazırlanıyor. Peki tam kapanma sürecinde kapalı olan AVM'lerin sahipleri kim? İşte AVM patronları...

Büyük AVM’ler bankaların olabilir!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM'lerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Altaş, "Toplam borcumuz 13 milyar dolar civarında. Kredilerimizi 1 yıllık faizsiz ertelesinler. Geçecekse bankaların eline büyük AVM’ler geçecek" dedi.

Mağaza kiracıları da AVM sahipleri de zor durumda!

Kovid-19 salgını sebebiyle sıkıntıya giren işletmeler arasında AVM'lerde yer alıyor. Bir süre kapalı tutulan daha sonrasında da kısıtlamalarla açılan AVM’lerde sadece dükkanları işleten kiracılar değil, AVM’lerin sahipleri de zor durumda...

AVM'ler için kritik süreç!

15 milyar doları aşkın yatırım kredisi borcu olan AVM’ler, borç çeviremiyor. 30 AVM’nin bankalara devir yolunda olduğu ifade edildi..

Sinan Öncel: AVM'lerle kirada anlaşamayan mağazalar kapatıyor!

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen AVM mağazaları, düşen ziyaretçi sayısı nedeniyle ikinci kapatma listesini hazırladı. BMD Başkanı Sinan Öncel, "Cadde mağazalarında da bazı dükkan sahipleri pandemiye rağmen kılını kıpırdatmadı, kira indirimi yapmadı" dedi..

Herkes merakla bekliyordu! AVM'lerin açılış takvimi açıklandı!

Herkes merakla beklediği AVM'lerin açılış takvimi açıklandı. AVM sahipleri Bilim Kurulu’nun onay vermesi halinde, AVM'ler 11 Mayıs’ta kademeli, 1 Haziran’da tam kapasiteli olarak açıklacak.

AVM sahipleri dolar kurunu sabitledi Haberi

AVM sahipleri dolar kurunu sabitledi

Zarar etmeye başlayan AVM sahipleri de önlemi kuru sabitlemekte buldu. Bünyesinde 5 AVM bulunan Besa Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, kiracı mağazaların tabela indirmesinin AVM’ye zararı olacağını belirterek, “Kimi AVM’lerimizde Euro, kimi AVM’lerimizde de doları sabitledik” dedi. Bezci, euroyu 2.5 liraya, doları da 2.3 liraya sabitlediklerini aktararak, “Güncel kur olsaydı firmalar zarara girecekti. Kurdaki artışı, kiracı karşılıyor. Ülke genelinde de bir çok AVM kuru sabitliyor. 4 ayda bir de sabitlediğimiz kurda güncellemeye gidebiliyoruz. AVM’nin cirosu ve ekonomik duruma göre karar alıyoruz” dedi.


TAHLİYELER BAŞLADI

Mağaza kiralarının artmasıyla kiracıların da ürün fiyatlarında artışa gideceğine dikkati çeken Bezci, “Bu durum da vatandaşı vuracaktı. Vatandaşı korumak adına da bu kararı aldık. Mümkün olduğunca kiracıyı korumak istiyoruz. Onlar bizim ortağımız. Tabela indirilirse bize zararı olur....