20 / 05 / 2024

AVM tesisatlarında alınması gereken önlemler

AVM tesisatlarında alınması gereken önlemler

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Yunus Yener AVM tesisatlarında alınması gereken önlemlere değindi....

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! 45 bin TL maaşla personel alımı yapılacak!

Alman Federal İş ve İşçi Bulma Kurumu, havaalanlarında yaşanan personel eksikliği sebebiyle Türkiye'den geçici olarak 2 bin işçinin alınmasına onay verdi. Peki başvuru detayları ne oldu? İşte ayrıntılar...

Güneş kreminin etiket fiyatı 400 lirayı buldu! Marketler çalınmasın diye tedbir aldı

Yazın tatilcilerin güneşlenirken güneşten korunmak için çokça kullandığı güneş kremi bu sene cüzdanları yakacak. Geçen sene 80 ile 150 lira arasında satılan ürünlerin fiyatı bu sene 400 lirayı buldu. Marketler ürünlerin çalınmasını engellemek için tedbir aldı.

CHP’li milletvekillerinden Adalar'daki plan yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

CHP’li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren vekiller, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün tepki gösterdi. Konuya ilişkin, Çevre hukuku alanında çalışan Avukat Yakup Okumuşoğlu ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen de konuştu.

Sitede iş yeri açarken onay alınması şart mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında sitede iş yeri açmak için onay alınması gerekip gerekmediğini yazdı. İşte İmal'in o yazısı...

Hatay’da riskli binalarda oturanlar önlem alınmasını istiyor!

Birinci derece deprem kuşağında bulunan ve üç büyük fay hattı üzerinde yer alan Hatay’da kolonların çürüdüğü eski yapılarda oturan vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını talep etti.

Taze Betondan Numune Alınması, Raporlanması, Süreçlerinin İzlenmesi ve Denetlenmesine Dair Tebliğde Değişiklik!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun Kapsamında Denetimi Yürütülen Yapılara Ait Taze Betondan Numune Alınması, Deneylerinin Yapılması, Raporlanması Süreçlerinin İzlenmesi ve Denetlenmesine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

AVM kiralarında yeni düzenlemeler yolda!

Tüketiciyi ilgilendirmese de kira ve ortak gider alışveriş merkezlerinin ana gündem maddeleri arasında yer aldı. AVM kiralarında yeni düzenlemelerin deveye alınması planlanıyor.

AVM tesisatlarında alınması gereken önlemler!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Yunus Yener AVM tesisatlarında alınması gereken önlemlere değindi....

Emaar AVM inşaatında çalışan işçiler evlerine gönderildi!

Üsküdar Emaar AVM inşaatında çalışan işçiler, koronavirüs salgını nedeniyle riskli ortamlarda çalıştıkları belirterek işçiler firmasına başvurdu. Patron, işçilerin özel araçlarla memleketlerine gönderilmesi ve ücretlerinin ödenmesini kabul etti…

AKM inşaatında çalışan işçiler önlem alınmasını istiyor!

Atatürk Kültür Merkezi inşaatında çalışan işçiler bir işçide ki koronavirüs şüphesi üzerine işi bıraktı. Firma tarafından önlemler alınacak açıklamasının ardından iş başı yapan işçiler ücretli izin talebinde bulundu…

Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

"Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu”nun 2018 sonuçları açıklandı, rapora göre Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

Martı GYO'dan gayrimenkul değerleme raporları ek süre alınması açıklaması!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) gayrimenkul değerleme raporları ek süre alınması hakkında açıklama yaptı.

AVM tesisatlarında alınması gereken önlemler Haberi

AVM tesisatlarında alınması gereken önlemler

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Yunus Yener, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında geçici olarak kapatılan AVM'lerin 11 Mayıs tarihinde açılacağını bildirerek "Bakım ve kontrollerin teknik standartlara uygun olarak yapılmaması virüsün yayılmasına neden olacaktır." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yener, yaptığı yazılı açıklamada, AVM'lerde gerekli tadilatların yapılıp ilgili sistemlerin "yüzde 100" taze havayla çalışır hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Klima santrallerinin alışveriş merkezleri açılmadan en az iki saat önce veya mahalin ihtiyacı olan hava debisini iki defa sirküle ettirecek şekilde çalıştırılması gerektiğini aktaran Yener, şöyle konuştu:

"Tuvaletlerin egzoz fanlarının 24 saat çalıştırılması ve kapılarının açık bırakılmamasına dikkat edilmeli, varsa yer süzgeçlerinin susuz kalmaması sağlanmalı, lavabo, klozet armatürleri sensörlü değilse değiştirilmeli, havalı el kurulama cihazları sökülerek kullan-at kağıt peçete kullanımına...