14 / 05 / 2024

avm virüs paniği

avm virüs paniği

Yaz aylarıyla birlikte artan ishal, enfeksiyon, yüksek ateş gibi hastalıklara, alışveriş merkezleri ( AVM ), kapalı alanlar ve yüzme havuzlarında üreyen Adenol virüsünün neden olduğu belirtildi...

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Döviz kurları kısa süre içinde dengeye gelecek!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, döviz kurlarının bir geçiş döneminin ardından, kısa süre içinde dengeye geleceğini öngördüklerine dikkat çekti. 

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı süre için 72 ay vade ve 1.89 faizle konut fırsatı! 

Mesa Panorama Maltepe'de yoğun talep üzerine sıfır peşinat fırsatı başladı. Sınırlı süre için geçerli olacak kampanyada 72 ay vade ve 1.89 faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama Maltepe'de konut fiyatları ne kadar? 

İŞKUR açıkladı! En az ilkokul mezunu sürekli işçi alımı başladı! Hemen başvurun!

İŞKUR üzerinden personel alımı ilanları açıklanmaya devam ediyor. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi sürekli işci alımı yapacak. Başvurular bugün başladı. Hemen başvurun...

Emlak Konut GYO - THY Yenişehir Evleri 2. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO ve THY'nin Arnavutköy'de hayata geçireceği Yenişehir Evleri 2. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı...

Aile Bakanlığı’ndan mayıs ayı için 1.250 TL müjdesi! Hemen bakın, karar geldi!

Aile Bakanlığı'nın destek programlarına ilişkin birçok vatandaşın merak ettiği konular arasında, mayıs ayı içinde yapılacak ödemeler de yer almaktadır. Programın detayları aşağıda belirtilmiştir.

Aile Bakanlığı’ndan mayıs ayı için 1.250 TL müjdesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destek ödemelerine aralıksız devam ediyor. Son açıklamalarına göre mayıs ayı için 1250 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. Detaylar ise şöyle...

DSİ 908 sürekli işçi alımı başvuru! DSİ işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Son gün elinizi çabuk tutun!

DSİ 908 sürekli işçi alımında sona yaklaşıldı. Başvuru yapmayan adaylar elini çabuk tutsun. İşte detaylar!

İŞKUR DSİ işçi alımı 2023! DSİ 908 sürekli işçi alımı başvuru ne zaman? İŞKUR DSİ işçi alımı başvurusu nasıl yapılır?

DSİ işçi alımı yapacağını duyurdu. Peki DSİ 908 sürekli işçi alımı başvuru ne zaman? İşte detaylar!

DSİ 908 sürekli işçi alımı İŞKUR başvuru ekranı! DSİ işçi alımı başvuruları resmen başladı! Şartlar peş peşe açıklandı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 908 sürekli işçi alımı yapılağı geçtiğimiz günlerde açıklandı. DSİ işçi alımı başvuruları resmen başladı Peki başvuru şartları neler? DSİ işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? 

DSİ 908 sürekli işçi alacak! Başvuru tarihi ve detaylar peş peşe açıklandı! Aman kaçırmayın! 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 908 sürekli işçi alımı yapılacak. Peki DSİ 908 sürekli işçi alımı başvurusu ne zaman? 

Antalya'nın Konyaaltı plajı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkarıldı! Tam 89.6 milyon TL'ye!

Antalya Büyükşehir, Türkiye’nin gözde sahil şeridi Konyaaltı’nı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkardı. Peki muhammen bedel ve geçici teminat bedeli ne kadar?

Huawei Nova 11 Ultra: Orta Sınıf Telefonlarda Uydu Bağlantısı Özelliği İle Dikkat Çekiyor!

Huawei Nova 11 Ultra, orta segmentte uydu bağlantısı desteği sunan ilk cihaz olacak. Ayrıca diğer özellikleri de oldukça etkileyici.

avm virüs paniği Haberi

avm virüs paniği

Yaz aylarıyla birlikte artan ishal, enfeksiyon, yüksek ateş gibi hastalıklara, alışveriş merkezleri (AVM), kapalı alanlar ve yüzme havuzlarında üreyen Adenol virüsünün neden olduğu belirtildi.


Yaz aylarında yüksek ateş, göz kaşıntısı, ishal, boğazda iltihaplanma, farenjit ve öksürük şikayetleriyle acil servislerde yaşanan artışın nedeni alışveriş merkezleri (AVM) çıktı. Hastalığa başta AVM'ler olmak üzere kapalı alanlarda ve yüzme havuzlarında üreyen Adenol virüsü neden oluyor. Virüs solunum yoluyla ve fiziksel temasla hızla bulaşıyor. 


TEK TEDAVİSİ, EL YIKAMAK! 

AVM gibi kalabalık ve kapalı ortamları seven Adenol isimli yüzeylerde 40-45 gün yaşayabiliyor ve sadece küçük bir dokunma ile bulaşabiliyor. Virüsten korunmak için doktorlar ellerin bol bol yıkanmasını ve alkollü kolonyalarla temizlenmesini öneriyor. Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Ergin Çiftçi, virüsün yaz aylarında kendini...