19 / 05 / 2024

AVM Yasası itiraz

AVM Yasası itiraz

Alış­ve­riş mer­kez­le­ri ile il­gi­li dü­zen­le­me­le­ri içe­ren pe­ra­ken­de ya­sa­sı­na MHP’­den 9 iti­raz gel­di. Ya­sa­da kü­çük ve or­ta öl­çek­li es­naf ve sa­nat­la­rın ta­lep­le­ri­nin göz ar­dı edil­di­ği belirtildi...

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

AVM’lerde TL’ye dönüş yatırımcıyı etkiler!

Mallmark’ın kurucusu Aytaç Özçiçek, AVM’lerde kira sözleşmelerinin TL üzerinde yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özçiçek, yeni yasasının yatırımcıları etkileyeceğinş, kiraların düşeceğini söyledi.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

Antalya Konuksever'deki AVM projesinde son durum!

Uzun süre Antalya gündeminde kalan Konuksever AVM tartısması yeniden başladı. Muratpaşa Belediyesi ekiplerinin imar planında bulunan yolları açmak için başlattığı çalışma Antalya 1 Gayrimenkül firmasının itirazı üzerine polis müdahalesi ile durduruldu.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

AVM'lerle ilgili flaş düzenleme tartışma yarattı!

Alışveriş merkezleri hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM'lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, itiraz geldi. Sektörde ağırlıklı görüş mevcut düzenin sürmesi yönünde...

AVM'ler işletme ruhsatını büyükşehir belediyesinden alacak!

Alışveriş merkezleri (AVM) hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM’lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, sektörden itiraz geldi.

Adana CarrefourSa AVM imar planına itiraz edildi!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edilen ve askıya çıkarılan CarrefourSA Alışveriş Merkezi'nin de içinde bulunduğu 160 dekarlık alanla ilgili imar planı değişikliği kararına Mimarlar Odası Adana Şubesi itiraz etti.

Mimarlardan Adana CarrefourSA AVM imar planına itiraz!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilen ve askıya çıkarılan CarrefourSA Alışveriş Merkezi’nin de içinde bulunduğu 160 dekarlık alanla ilgili imar planı değişikliği kararına Mimarlar Odası Adana Şubesi itiraz etti.

CHP, Adana CarrefourSA AVM imar planına itiraz etti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilen CarrefourSA Alışveriş Merkezi’nin içinde bulunduğu 160 dönümlük alanla ilgili imar planı değişikliği kararına itiraz etti.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

AVM Yasası itiraz Haberi

AVM Yasası itiraz

Alış­ve­riş mer­kez­le­ri ile il­gi­li dü­zen­le­me­le­ri içe­ren pe­ra­ken­de ya­sa­sı­na MHP’­den 9 iti­raz gel­di. Ya­sa­da kü­çük ve or­ta öl­çek­li es­naf ve sa­nat­la­rın ta­lep­le­ri­nin göz ar­dı edil­di­ği, AVM ve zin­cir mar­ket­ler kar­şı­sın­da KO­Bİ­’le­rin ko­run­ma­sı­na yö­ne­lik bir adım atıl­ma­dı­ğı eleş­ti­ri­si ya­pıl­dı. Bu ko­nu­da mu­ha­le­fe­tin tek­lif­le­ri­nin ise AKP mil­let­ve­kil­le­ri ta­ra­fın­dan red­de­dil­di­ği vur­gu­lan­dı.


İş­te MHP’­nin 9 eleş­ti­ri­leri:   


* Sek­tö­re ait bir­çok olum­lu öne­ri dik­ka­te alın­ma­dı.


* Ça­lış­ma sa­at­le­riy­le il­gi­li, AVM'le­rin be­lir­li gün ve sa­at­le­r­de ka­pa­lı tu­tul­ma­sı öne­ri­si ko­mis­yonda dik­ka­te alın­ma­dı.


* Ça­lış­ma sa­at­le­ri­ni be­lir­le­me­de yer­li es­naf ve sa­nat­kâr­la­ra ade­ta si­ya­si bas­kı ara­cı ola­rak kul­la­nı­lan va­li­lik­le­rin yet­ki­li kı­lın­ma­sı ka­bul edi­le­mez.


* Ta­sa­rı, kü­çük es­naf ve sa­nat­kâr­la­rı­nın yok ol­ma­sı­na yö­ne­lik dü­zen­le­me­le­ri içer­mek­te­dir.


*  İl­gi­li ba­zı si­vil top­lum ku­ru­luş­la­rı yö­ne­ti­ci­le­ri­nin gö­rüş ve öne­ri­le­ri dik­ka­te alın­ma­dı.


*  AVM ve zin­cir mar­ket­le­re yö­ne­lik ba­zı öl­çüt­le­rin ko­nu­la­rak,...