08 / 05 / 2024

AVM Yasası'na itiraz geldi!

AVM Yasası'na itiraz geldi!

Alış­ve­riş mer­kez­le­ri ile il­gi­li dü­zen­le­me­le­ri içe­ren pe­ra­ken­de ya­sa­sı­na MHP’­den 9 iti­raz gel­di. Ya­sa­da kü­çük ve or­ta öl­çek­li es­naf ve sa­nat­la­rın ta­lep­le­ri­nin göz ar­dı edil­di­ği belirtildi...



Alış­ve­riş mer­kez­le­ri ile il­gi­li dü­zen­le­me­le­ri içe­ren pe­ra­ken­de ya­sa­sı­na MHP’­den 9 iti­raz gel­di. Ya­sa­da kü­çük ve or­ta öl­çek­li es­naf ve sa­nat­la­rın ta­lep­le­ri­nin göz ar­dı edil­di­ği, AVM ve zin­cir mar­ket­ler kar­şı­sın­da KO­Bİ­’le­rin ko­run­ma­sı­na yö­ne­lik bir adım atıl­ma­dı­ğı eleş­ti­ri­si ya­pıl­dı. Bu ko­nu­da mu­ha­le­fe­tin tek­lif­le­ri­nin ise AKP mil­let­ve­kil­le­ri ta­ra­fın­dan red­de­dil­di­ği vur­gu­lan­dı.


İş­te MHP’­nin 9 eleş­ti­ri­leri:   


* Sek­tö­re ait bir­çok olum­lu öne­ri dik­ka­te alın­ma­dı.


* Ça­lış­ma sa­at­le­riy­le il­gi­li, AVM'le­rin be­lir­li gün ve sa­at­le­r­de ka­pa­lı tu­tul­ma­sı öne­ri­si ko­mis­yonda dik­ka­te alın­ma­dı.


* Ça­lış­ma sa­at­le­ri­ni be­lir­le­me­de yer­li es­naf ve sa­nat­kâr­la­ra ade­ta si­ya­si bas­kı ara­cı ola­rak kul­la­nı­lan va­li­lik­le­rin yet­ki­li kı­lın­ma­sı ka­bul edi­le­mez.


* Ta­sa­rı, kü­çük es­naf ve sa­nat­kâr­la­rı­nın yok ol­ma­sı­na yö­ne­lik dü­zen­le­me­le­ri içer­mek­te­dir.


*  İl­gi­li ba­zı si­vil top­lum ku­ru­luş­la­rı yö­ne­ti­ci­le­ri­nin gö­rüş ve öne­ri­le­ri dik­ka­te alın­ma­dı.


*  AVM ve zin­cir mar­ket­le­re yö­ne­lik ba­zı öl­çüt­le­rin ko­nu­la­rak, es­naf ve sa­nat­kar­la­rın ko­run­ma­sı sağ­lan­ma­dı.


*  Ku­rul­ma­sı ön­gö­rü­len Pe­ra­ken­de­ci­ler Kon­se­yi­’nin olu­şu­mu ile ça­lış­ma usul ve esas­la­rı­nın yö­net­me­lik­le dü­zen­le­ne­cek ol­ma­sı, Ana­ya­sa­’ya ay­kı­rı­dır.


* Ye­ni açı­la­cak pe­ra­ken­de iş­let­me­le­ri­nin açı­lış ve fa­ali­yet­le­ri­ne iliş­kin yet­ki­nin Ba­kan­lar Ku­ru­lu­na dev­re­dil­me­si ka­bul edi­le­mez.  



Bugün


Geri Dön