29 / 04 / 2024

avm yasası nedir

avm yasası nedir

Anayasa Mahkemesi, büyükşehirlerdeki Alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni belgesi verilme yetkisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, bu ticaret merkezlerinin çalışma saatlerini ise Valilere bırakan düzenlemelere onay verdi.

AVM Yasası'nın iptal davası bugün karara bağlanacak!

AVM Yasası olarak da bilinen 6585 sayılı 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'la ilgili CHP'nin açtığı kısmi iptal davası bugün Anayasa Mahkemesi'nde esastan görüşülerek karara bağlanacak.

AVM Yasası'na itiraz geldi!

Alış­ve­riş mer­kez­le­ri ile il­gi­li dü­zen­le­me­le­ri içe­ren pe­ra­ken­de ya­sa­sı­na MHP’­den 9 iti­raz gel­di. Ya­sa­da kü­çük ve or­ta öl­çek­li es­naf ve sa­nat­la­rın ta­lep­le­ri­nin göz ar­dı edil­di­ği belirtildi...

AVM Yasası 2014 Madde Gerekçeleri!

AVM Yasası tasarısının madde gerekçeleri nelerdir? AVM Yasası ile yeni AVM veya Büyük Mağaza kurulması için kimden izin almak gerekecek? AVM'ler hangi gün ve saatler arasında açık kalacak? AVM'ler şehir dışına taşınacak mı?

Mehmet Ali Susam: AVM yasasına esnaf sanatkar katkı yapsın!

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Genel Kurul'unda konuşan CHP İzmir Milletvekili ve Sanayi Ticaret Komisyonu CHP Sözcüsü Mehmet Ali Susam, İzmirli bakkalları hipermarket yasası görüşmelerine katkı için Meclis’e davet etti

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Aynı prim günü ve yılla emekli olmalarına rağmen diğerlerine göre düşük maaş alan emeklilere yönelik çıkarılacak intibak yasasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarında 6.700 TL’ye varan iyileştirme konuşuluyor.  Peki intibak nedir? İntibak zammı maaşlara kaç lira yansır?

İntibak yasası için kollar sıvandı! Maaşı düşük emekliye 1.300 TL ek zam gelebilir!

Sosyal güvenlik ve çalışma hayatına yönelik adaletsizlikleri gidermek için kolları sıvayan hükümetin EYT’den sonra maaşı düşük kalan emekliler için  intibak yasası çıkarma hazırlığında olduğu belirtiliyor.  Peki intibak nedir? Daha önce nasıl çıkarıldı? Kimler faydalanacak?

EYT son durum nedir? EYT çıkacak mı, yeni gelişme var mı?

Emeklilikte yaşa takılanların heyecanla beklediği EYT yasasına dair güncel gelişmeler yakından takip ediliyor. Seçim öncesi yeniden gündeme gelen konuya dair araştırmalar ise güncel olarak yapılıyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT son durum nedir? İşte tüm detaylar...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

AVM’lerde TL’ye dönüş yatırımcıyı etkiler!

Mallmark’ın kurucusu Aytaç Özçiçek, AVM’lerde kira sözleşmelerinin TL üzerinde yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özçiçek, yeni yasasının yatırımcıları etkileyeceğinş, kiraların düşeceğini söyledi.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

Kentsel dönüşüm çoğunluk yasası nedir?

Kentsel dönüşüm ile ilgili usul ve esaslara 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunda yer veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm çoğunluk yasası nedir?

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

AVM'ler küçük esnafa açılacak mı?

Hükümetin 29 Ocak 2015 tarihinde çıkardığı perakende yasasında yer alan AVM’lerde (alışveriş merkezi) küçük esnafa yüzde 5 oranında kota ayrılması maddesi kâğıt üzerinde kaldı.

avm yasası nedir Haberi

avm yasası nedir

Anayasa Mahkemesi (AYM), büyükşehirlerdeki Alışveriş merkezlerine (AVM) yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni belgesi verilme yetkisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, bu ticaret merkezlerinin çalışma saatlerini ise Valilere bırakan düzenlemelere onay verdi. CHP'nin buna yönelik iptal istemini oyçokluğuyla reddetti. Kamuoyunda 'AVM yasası' olarak da bilinen 6585 sayılı 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun' mecliste birçok düzenlemesi tartışılarak yıl sonunda kabul edilmiş ve cumhurbaşkanının onayıyla 14 Ocak'ta yürürlüğe girmişti. CHP, ilgili kanunda büyükşehirlerdeki AVM'lere yapı ruhsatı ile işyeri açma ve çalışma ruhsatı verme yetkisini Büyükşehir Belediyelerine, perakende işletmelerinin çalışma saatlerini belirleme konusundaki yetkiyi Valilere, ülke genelinde ise bakanlığa veren düzenlemelerin iptali için AYM'ye gitmişti. Bu davada esas incelemesini 13 Mayıs'ta yapan AYM'nin kararı dün açıklandı. Buna göre; AYM, CHP'nin iptal istemlerinin tümünü reddetti. 


ADNAN...