04 / 05 / 2024

avm yeni alan

avm yeni alan

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ocak ayında yürürlüğe giren Perakende Ticaret Yasası’nın uygulama yönetmeliğini hazırladı. Düzenleme, alışveriş merkezlerinin nitelikleri ise yeniden belirleniyor.

Yeni binalarda elektrikli şarj ünitesi zorunlu! Bina ve AVM'lerde kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı?

Türkiye’de elektrikli araçlara olan talep yılın ilk 9 ayında, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 862,8 arttı. Peki bina ve AVM otoparklarında kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı? İşte o rakamlar...

Emekliliğini yeni alanlar yeni promosyonları alacaklar. Valla yaşadılar. İşte en yüksek promosyon veren banka

Emekliliğini yeni alan vatandaşlar bankalar tarafından güncellenen fiyatlar üzerinden promosyon alacaklar.

Kadın modasına yön verecek yeni nesil bir alışveriş merkezi doğuyor: Sentez Mermer AVM Merter’de açılacak!

İstanbul Merter’de tekstil ve hazır giyim alanında hizmet verecek yeni bir alışveriş merkezi faaliyete geçecek. Mimar Şükrü Gürsoy tarafından tasarlanan ‘Sentez Mermer’ AVM, 24 bin metrekarelik büyüklüğü ile en kapsamlı yeni nesil kadın alışveriş merkezi olacağı belirtiliyor.

Nef Çekmeköy Koruköy satışta! Yeni proje!

Nef tarafından hayata geçirilen ve satış rekoru kıran Çekmeköy projesinin 77 bin metrekarelik yeni alanında yer alan Nef Koruköy satışta. Yeni Proje!

Tuzla'da 168 bin metrekarelik askeri alan için yeni imar planı hazırlandı! Yeni konutlar inşa edilebilecek!

Tuzla’da 168 bin metrekarelik askeri alanı; AVM, konut, otel imarına açan planların yürütmesi mahkemece durdurulunca yeni plan devreye alındı. İşte ayrıntılar...

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

Zeytinburnu'ndaki yeni rezerv konut alanı belirlendi!

İstanbul Zeytinburnu'ndaki kentsel dönüşüm alanının yeni bölgesi belli oldu. ‘Rezerv Konutlar’ için yeni alan Kazlıçeşme Mahallesi Hacı Vehbi Camii ve Çevresini olacağı açıklandı.

Ankara Gölbaşı’ndaki imar planı sorunu çözüldü!

Ankara Gölbaşı’ndaki  74 parselde yaşanan imar planı sorunu çözüldü. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, yaşanılan problemin kesin olarak çözümlendiğini söyledi. Bu parselde bulunan üç okula yeni alan açıldığı belirtildi. 

Afyonkarahisar OSB'ye 1 milyon 600 bin metrekarelik yeni alan ekleniyor!

Afyonkarahisar OSB'ye çok sayıda büyük ve orta ölçekli yatırım talebi geldiğini belirten OSB Başkanı Bekir Yeşilay, talepleri karşılamak amacıyla bölgeyi 1 milyon 600 bin metrekarelik yeni alan ekleyerek büyüteceklerine dikkat çekti.

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.

Oswe Real Estate GMBH'nin kira doluluk oranı yüzde 73'e çıktı!

Servet GYO'nun Almanya'daki iştiraki Oswe Real Estate GMBH, satıştan sonra portföyünde kalan gayrimenkullerde, 2020 yılı içinde toplam 16 bin 106 metrekare yeni alan kiralaması yaparak, doluluk oranını yüzde 73'e çıkardı. 

VEGA AVM’lerde kiralara koronavirüs molası!

Türkiye'de faaliyet gösteren 6 VEGA AVM, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süreci geçene kadar iş ortaklarından kira almıyor.

Türkiye'deki AVM'lerde kaç metrekare kiralanabilir alan var?

Türkiye genelinde toplam 436 adet AVM bulunuyor. 2019 yılında toplam 5 yeni AVM açılırken, 2020 yılı içinde de 9 yeni AVM açılması planlanıyor. Türkiye'deki AVM'lerde kaç metrekare kiralanabilir alan var?

avm yeni alan Haberi

avm yeni alan

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ocak ayında yürürlüğe giren Perakende Ticaret Yasası’nın uygulama yönetmeliğini hazırladı.


Düzenleme, alışveriş merkezlerinin nitelikleri ise yeniden belirleniyor.

Alışveriş merkezleri, mağazaların en az yüzde 70’inde ‘seri sonu’ ve ‘indirimli’ ürün satılması şartıyla ‘outlet’ ibaresi kullanabilecek. Tüm alışveriş merkezlerinde, altı ay içinde tamamlanmak şartıyla ‘ibadet yeri’, ‘acil tıbbi müdahale ünitesi’ ve ‘çocuk Oyun alanı’ bulunacak. Küçük esnaf, normal kira bedelinin dörtte biri oranında kirayla AVM’de dükkan kiralayabilecek. 


Dövizden TL’ye dönüş

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo, bakanlığın yayımladığı yönetmelik taslağının sektörde yeni bir dönemi başlatacağını belirterek, “AVM’lerde ortak alan ödemesi dövizden TL’ye dönecek, markalarımız nefes alacak” dedi....