30 / 04 / 2024

Zeytinburnu'ndaki yeni rezerv konut alanı belirlendi!

Zeytinburnu'ndaki yeni rezerv konut alanı belirlendi!

İstanbul Zeytinburnu'ndaki kentsel dönüşüm alanının yeni bölgesi belli oldu. ‘Rezerv Konutlar’ için yeni alan Kazlıçeşme Mahallesi Hacı Vehbi Camii ve Çevresini olacağı açıklandı.



İstanbul Zeytinburnu'ndaki kentsel dönüşüm alanının yeni bölgesi belli oldu. ‘Rezerv Konutlar’ için yeni alan Kazlıçeşme Mahallesi Hacı Vehbi Camii ve Çevresini olacağı açıklandı. İstanbul Zeytinburnu'ndaki kentsel dönüşüm alanının yeni bölgesi belli oldu. ‘Rezerv Konutlar’ için yeni alan Kazlıçeşme Mahallesi Hacı Vehbi Camii ve Çevresini olacağı açıklandı. Proje için Veliefendi İşçi Bloklarıyla başlayan takas görüşmeleri, Kazlıçeşme Mahallesi Hacı Vehbi Camii ve çevresindeki alanla sürdürülecek.

Rezerv Konutların, Zeytinburnu’ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarının öncüsü olduğunu dile getiren Başkan Arısoy, Veliefendi İşçi Blokları’na sunudukları takas teklifinin halen geçerli olduğunu kaydetti.

Zeytinburnu ndaki yeni rezerv konut alanı belirlendi!

"REZERV KONUTLARLA ZEYTİNBURNU’NDA SÜREKLİ, HIZLI VE ADİL BİR DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜ AÇILDI"

Zeytinburnu Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre; Zeytinburnu Belediyesi, ilçenin dönüşümü ve riskli yapı stokunun yenilenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.  Çalışmalar alanında bir dönüm noktası olan Rezerv Konutlar projesi, Zeytinburnu’nun merkezinde; Millet Camii, Millet Bahçesi, Kültür ve Sanat Merkezi, yaşam alanları ve  kamu binalarına komşu olacak şekilde konumlandı.

Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı'nın Zeytinburnu Belediyesi’nin kullanımına sunulan 260 Rezerv Konut, Zeytinburnu sakinleri için yeni bir dönüşümün öncüsü oldu.

Zeytinburnu ndaki yeni rezerv konut alanı belirlendi!

ÖMER ARISOY, “KAZLIÇEŞME MAHALLESİ’NDE HİSSEDARLARIN BİRBİRİYLE MUTABAKATI ARANMAYACAK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Zeytinburnu Belediyesi tarafından takas teklifi için yeni bölge belirlendi. Söz konusu bölge Kazlıçeşme Mahallesi Hacı Vehbi Camii ve Çevresi olacak.

3339 ada ve 20 parselde yer alan ve neredeyse 60 senelik yapı stoku hakkında bilgi veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, şu ifadeleri kaydetti: “Veliefendi İşçi Blokları’na sunduğumuz takas imkânını artık buradaki hak sahiplerine de sunacağız. Rezerv Konutlarımız için belirlediğimiz değerlerle bölgedeki binaların değerlerini komşularımızla paylaşacağız. Bu alan zaten tek parselden oluştuğu için hissedarların birbirleriyle mutabakatı aranmayacak. Yani Rezerv Konutlar ile takas edecek değerde mülkü olan komşularımız, kendi başlarına takas yapabilecek.”

Zeytinburnu ndaki yeni rezerv konut alanı belirlendi!

 ARISOY, “DÖNÜŞÜM SİYASET ÜSTÜ BİR İŞ, SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR”

Belediye Başkanı Arısoy, hak sahiplerinin TOKİ’nin sunmuş olduğu avantajlı ödeme kolaylıklarından yararlanabileceğini dile getirdi.

Dönüşümün önemine vurgu yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, son olarak şunları söyledi: “Bizim bu hayati meseleye bakışımız bellidir. Bu iş siyaset üstü bir iş, siyaset üstü bir konudur. Hemşehrilerimizin talebiyle hayat bulan bütün projelerde, nihai ve temel hedefimiz aynı. Zeytinburnu’nu eğitim, spor, hizmet tesisleriyle, güvenli ve modern yerleşim alanlarıyla şehrin göz bebeği haline getirmek. Zeytinburnu Belediyesi olarak; süreci her zamanki gibi ciddiyet ve iyi niyetle yürüteceğiz. Umutluyuz, inşallah dönüşüm için önemli bir adım atmış olacağız. Zeytinburnumuza, hepimize hayırlı olsun.”

Zeytinburnu'nda inşa edilen 260 rezerv konut dönüşüm için kullanılacak!

 


Geri Dön