14 / 05 / 2024

avmler toplam kiralanabilir alan

avmler toplam kiralanabilir alan

AVM'lerin yüzde 3.7'sinin esnafa kiralandığını açıklayan AYD Başkanı Belgü, "Yasa tasarısı 'En az yüzde 5' diyor. Buna göre, yüzde 40 ucuz kirayla 125 bin metrekareyi esnafa ayırdık" dedi.

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alan cirosu 1.297 TL!

2020’nin Ocak ayından verilere göre AVM’lerde kiralanabilir metrekare alan başına düşen cirolar, Türkiye genelinde bin 297 TL iken, İstanbul’da bu oran bin 617 TL’ye kadar çıkabiliyor. AVM’lerin toplam metrekare alanı ise 13 milyonu geçti. 

Türkiye'deki AVM'lerde kaç metrekare kiralanabilir alan var?

Türkiye genelinde toplam 436 adet AVM bulunuyor. 2019 yılında toplam 5 yeni AVM açılırken, 2020 yılı içinde de 9 yeni AVM açılması planlanıyor. Türkiye'deki AVM'lerde kaç metrekare kiralanabilir alan var?

Yabancının AVM'deki payı yüzde 25'e inecek!

AVM'lerde 10 milyon metrekareyi aşan toplam kiralanabilir alanda yüzde 31 olan yabancı yatırımcı payının gelecek yıl yüzde 25'e kadar ineceği hesaplanıyor.

Toplam tapu masrafı 2015 ne kadar?

Taşınmaz mal alım satım işleminiz olduğunu düşünelim. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, bağlı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, toplam tapu masrafı 2015 ne kadar?

Sarphan Finanspark'ta satış toplam geliri 220.6 milyon TL'ye çıktı!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Ümraniye 1.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi Sarphan Finanspark projesinde satış toplam geliri 220 milyon 608 bin 417 TL'ye çıktı.

İstanbul'da toplam 8 havaray projesi hayata geçirilecek!

Toplam uzunluğu 47.8 kilometre olarak belirlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı havaray projelerinin güzergahları belli oldu. İstanbul'da toplam 8 havaray projesi hayata geçirilmesi planlanıyor..

Kiralanabilir alan toplam 4.7 milyon metrekareye ulaştı!

Değerleme sektöründe faaliyet gösteren Eva Gayrimenkul Değerleme’den Lisanslı Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya, 2014 sonunda tamamlanması muhtemel AVM’lerle birlikte kiralanabilir alanın 4.7 milyon metrekareye ulaşacağını söyledi...

Kiralanabilir AVM alanlarının yüzde 14 artması öngörülüyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanı Deniz Sahinkaya, tamamlanması muhtemel AVM'lerle birlikte kiralanabilir alanın 4 milyon 764 bin 536 m2'ye ulaşacağını, yüzde 14 artacağını söyledi..

Quasar İstanbul satış toplam geliri arttı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Mecidiyeköy'de Viatrans - Meydanbey ortaklığı ile yükselen Quasar İstanbul satış toplam gelirini arttırdı.

Kiralanabilir AVM alanı 2015'te yüzde 14 artacak!

Deniz Şahinkaya, 2014 sonunda tamamlanması muhtemel AVM’lerle birlikte kiralanabilir alanın 4.764.536 m2’ye ulaşacağını, 2015’te bu rakamın yaklaşık %14, 2016 yılsonuna kadar da yaklaşık %22 artmasını beklediklerini belirtti.

55 şehire yapılacak otellerin toplam bedeli 3.9 milyar TL olacak!

Bu yıl verilen teşviklerle birlikte 55 şehirde toplam 62 bin yataklı 243 yeni otel inşa edilecek. Yeni otel projeleri için 3.9 milyar TL yatırım hayata geçirilirken, yeni kapasitenin yarısı istanbul ve Antalya'da olacak.

River Plaza 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip!

İstanbul'un iş merkezi Levent'te bulunan River Plaza, iş hayatının yeni gözdesi olmaya hazırlanıyor. Ulaşım kolaylığı ve şehir hayatına yakınlığı sayesinde ofis kullanıcıları için imkanlar sağlayan River Plaza,35 bin kiralanabilir alana sahip...

Toplam 73 güneş enerjisi tesisi kuruldu!

Yılın 9 ayında güneş enerjisiyle elektrik üretimi için bin 705 başvuru yapıldı, 73 tesis kuruldu. Enerji Bakanı Yıldız, "27 bölge için toplam 6 milyar euroluk talep geldi" dedi..

avmler toplam kiralanabilir alan Haberi

avmler toplam kiralanabilir alan

Alışveriş merkezlerinin (AVM) 9.7 milyon metrekarelik toplam kiralanabilir alandan esnafa ayırdığı pay yüzde 3.7 çıktı. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nm AVM'lere yüzde 5 oranında küçük esnaf kotası getirmesi, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'ni (AYD) harekete geçirdi. Esnafm AVM'lerdeki mevcut durumuna yönelik bir rapor hazırlayan dernek, toplamın yüzde 3.7'sine denk gelen 360 bin metrekarelik kiralanabilir alanın küçük esnafa ayrıldığını ortaya koydu. 

AYD Başkanı Hulusi Belgü, bu rakama zincir halindeki kuru temizleme veya kuaför gibi işletmelerin dahil edilmediğini, onların da eklenmesi durumunda oranın yüzde 5'i aşacağını kaydetti. 


Halihazırda 125 bin metrekare kiralanabilir alanın AVM'lerde esnafı beklediğini söyleyen Belgü, "AVM'lerde toplam kiralanabilir alan 9.7 milyon metrekare. Şu an küçük esnafın faaliyet gösterdiği alan 360 bin metrekare. Lostra, çiçekçi, terzi, döviz bürosu, eczane, fotoğrafçı...