03 / 05 / 2024

Kiralanabilir alan toplam 4.7 milyon metrekareye ulaştı!

Kiralanabilir alan toplam 4.7 milyon metrekareye ulaştı!

Değerleme sektöründe faaliyet gösteren Eva Gayrimenkul Değerleme’den Lisanslı Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya, 2014 sonunda tamamlanması muhtemel AVM’lerle birlikte kiralanabilir alanın 4.7 milyon metrekareye ulaşacağını söyledi...



Değerleme sektöründe faaliyet gösteren Eva Gayrimenkul Değerleme’den Lisanslı Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya, 2014 sonunda tamamlanması muhtemel AVM’lerle birlikte kiralanabilir alanın 4.7 milyon metrekareye ulaşacağını, 2015’te bu rakamın yaklaşık yüzde 14, 2016 ise yaklaşık yüzde 22 artacağını belirtti.


En çok göç alan şehir

İstanbul’un en çok göç alan şehirlerden olduğunu ve nüfus artışına paralel olarak gereksinimlerin arttığını, bunun da AVM projelerinin sayısını artırdığını söyleyen Şahinkaya, “Nüfus artışı, her türlü alışverişin tek noktadan yapılması kolaylığını sağlayan, tüketicilerin keyifli zaman geçirmesine de olanak veren AVM’lerin sayısında artış yaratıyor doğal olarak” diye konuştu.


Eylül itibariyle İstanbul’da kişi başına düşen kiralanabilir alanın 293 metrekare iken bu rakamın yıl sonuna kadar 332 metrekareye ulaşacağı belirten Şahinkaya, “İstanbul’da halihazırda 52 tanesi proje aşamasında olmak üzere toplam 157 AVM bulunuyor” dedi.


Milliyet


Geri Dön