01 / 05 / 2024

avmlerde kiralar sabitlenecek mi

avmlerde kiralar sabitlenecek mi

Kuru sabitleyen AVM’ler kervanına yabancı AVM’ler katılmadı. Yabancı oyuncuların ödemelerini döviz üzerinden yaptıklarını belirten AYD Başkanı Belgü, “Metrekare başına düşen ciroda önemli bir düşüş olduğunda avantajlı paketler sunuyoruz” dedi

AVM kiralarında üst sınır 2,30 TL’lik dolar kuru olmalı!

AVM kiralarında TL’ye dönülmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel: "TL’ye sabitlenecek AVM kiralarında üst sınır Ocak 2015’deki 2,30 TL’lik dolar kuru olmalı" dedi.

Uşak'ta ev kiraları yüzde 2 oranında arttı!

Haziran ayında Uşak'ta metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2.00 oranında arttı ve Uşak kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.

Haziran ayında kiralar en çok Uşak'ta yükseldi!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Haziran Raporu yayımlandı.Raporda kiraların en çok Uşak'ta yükseldiği kaydedildi.

2004 yılında plazalarda kiralar düşmüş!

2001 yılında yaşanan krizle plazalardaki ofisleri terkeden şirketler, 2004 yılında kiraların metrekaresi 35 dolardan 20 dolara gerilemesiyle tekrar plazalara dönmeye başlamış. Boşluk oranının yüzde 20'ye düşmesiyle kuleler tekrar parlak günlerine dönmüş.

Temmuz ayında kiralar ne kadar artacak?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde belli hesaplamalar ile artış yapılıyor. Peki kira sözleşmenizin yenilendiğini düşünelim. Temmuz ayında kiralar ne kadar artacak?

Araplar Bursa'da konut kiralarını yükseltti!

Türkiye'nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa'da konut kiraları son 6 ayda yüzde 10 oranında arttı. 600 bin Arap turisti ağırlayan Bursa'da Arapların sezonluk ev kiralaması kiraların artmasına yol açıyor.

Konut fiyatları ve kiralar enflasyonun üzerine çıktı!

Özellikle lüks konutlarda stoklar şişmesine rağmen orta ve alt gelir segmentindeki konut fiyatları ve kiraları ise enflasyonun üzerinde büyüyor.

Haziran ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında senelik sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Meskendeki kiracıya yapılacak bu zam ÜFE oranlarında oluyor. Peki, Haziran ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Ev kiraları neye göre artar?

Kiralamalarda yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, kanunda belirtilen kurallara uygun olmak şartı ile geçerli oluyor. Peki, ev kiraları neye göre artar?

Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedeline yıllık zam yapabiliyor. Meskenlerde yapılacak bu zammın dönemin ÜFE oranlarından yüksek olmaması gerekiyor. Peki, Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev kiralarına zam nasıl yapılır?

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Peki, ev kiralarına zam nasıl yapılır?

1999 yılında kiralar iki katına fırlamış!

1999 yılında yaşanan Büyük Marmara Depremi sonrasında İstanbul'da birçok evin yıkılması ve mühürlenmesi ve İzmit'ten İstanbul'a yoğun göç yaşanması nedeniyle artan konut talebi, kiraları iki katına fırlatmış.

Eskişehirliler yüksek ev kiralarından şikayetçi!

Yeni Şafak seçim otobüsüyle Yunus Emre’nin memleketi Eskişehir’de halkın nabzını tuttu. İki üniversitenin olduğu kentte öğrenciler kiraların yüksek ve ulaşımın pahalı olmasından yakınıyor..

avmlerde kiralar sabitlenecek mi Haberi

avmlerde kiralar sabitlenecek mi


Döviz kuru sabitleyen alışveriş merkezleri (AVM) kervanına yabancı AVM’ler katılmadı. Kurda yaşanan yükseliş ile kira giderleri artan perakendecilerin imdadına yerli AVM markaları yetişti. Kuru kasım sonuna sabitleyen yerli AVM’lerin bu hareketine yabancı AVM’ler tepkisiz kaldı. AYD Başkanı Hulusi Belgü, yabancıların da ödemelerini döviz ile yaptıklarını belirterek, “Bizim bünyemizde Forum olarak 11 adet AVM var. Biz de ödemelerimizi döviz ile yapıyoruz. O yüzden kuru sabitleme şansımız yok ama eğer markanın metrekare başına cirosu düşerse onlar istemeden biz farklı iyileştirmeler yapıyoruz” açıklamasında bulundu. Belgü, yaşanan yüksek kura rağmen metrekare başına düşen gelirin de 2009’dan bu yana hem kurdan hem de enflasyondan daha fazla arttığını, geçen yıl 191.5 TL’ye yükseldiğine dikkat çekti. Şu ana kadar çoğunluğu yerli olan AVM’ler kuru 1.85 ile...