12 / 05 / 2024

avmlerde ortak kulllanım alanları

avmlerde ortak kulllanım alanları

14 Ocak 2015'te Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Peki, AVM'lerde ortak kullanım alanları nasıl olacak? İşte yeni AVM yasası..

Doların tahtını sallayacak gelişme! 8 ülkeden ortak adım!

Başta Rusya’nın girişimleriyle BRICS ülkeleri nezdinde devam eden ve Suudi Arabistan’ın katıldığı ticarette “dolarsızlaşma” süreci, son olarak Arjantin ile Brezilya’nın da eklenmesiyle hız kazanıyor.

Perakende ticaretinde yeni gelişmeler!

Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunu'nda değişiklik yoluna gidiliyor. Ortak kullanım alanlarındaki yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynaklarının giderleri ortak olacak. İşte haberin detayları.

AB tarım ve çiftçi için dev paket hazırladı. Genç çiftçiler ve küçük çiftliklere özel bütçe ayrıldı

AB 1 Ocak 2023'de yürürlüğe girecek ortak tarım politikasıyla Avrupalı çiftçiye 300 milyar euronun üzerinde kaynak ayırdı. Genç çiftçiler ve küçük çiftçilere özel kaynak aktarımı yapılacak.

Apartmanlarda bahçe kime aittir?

Apartmanlarda ortak kullanım alanları hususu bazen sorun teşkil edebiliyor. Apartmanlardaki kat malikleri arasında en çok tartışma ise ortak bahçe kullanımı konusunda yaşanıyor. Peki, apartmanlarda bahçe kime aittir? İşte tüm merak edilenler...

Kiracı aidat ödemezse ne olur?

Apartman ya da site yönetimi tarafından ortak kullanım giderlerinin karşılanabilmesi için aidat adı altında ücretler toplanıyor. Bu aidat kiracı veya ev sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, Kiracı aidat ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidattan ev sahibi mi sorumludur? İşte tüm merak edilenler.

Binaların bodrumundaki bahçeler ortak alan mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binaların bodrum katındaki bahçelerin ortak alan olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Konut sitelerinde oturanlar dikkat! Maliye her an kapınızı çalabilir!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde konut sitelerinde evi olan kişilerin ortak alanlara ilişkin vergi mükellefiyetini kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in 'Sitede evi olanlara ortak alan mükellefiyeti' başlıklı yazısı...

Siteye iş yeri açan bahçeyi kullanabilir mi? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında sitede açılan işyerlerinin ortak kullanım alanlarını kullanıp kullanmayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis krizi çözüldü!

İBB ile Beyoğlu Belediyesi arasında birçok taşınmaz için ortak kullanım protokolünün yapılmasına karar verildi. Böylece, İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis edilmesine ilişkin kriz çözüme kavuştu.

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

Çatı ortak alan mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamız ruhsatsız, tapumuz toprak tapusu, Ben binaya çatı yapmayı teklif ettim kabul etmediler. Ben kendi imkanlarım ile yaptım ve çatı arasını kullanıyorum. Şimdi diğer ortaklar da kullanmak istiyor. Bunu önleyebilir miyim? Haklarım nedir?' sorusunu cevapladı.

Büyük ofisler küçülecek!

Kovid-19 salgını ile birlikte hazır ofislere yönelen talep, bu yıl da sürecek. Büyük ofisler küçülecek, çalışana yakınlaşacak, ortak kullanım uygulamaları çoğalacak.

avmlerde ortak kulllanım alanları Haberi

avmlerde ortak kulllanım alanları

AVM'lerde ortak kullanım alanları nasıl olacak?

Yeni AVM yasa tasarısı, içerisinde çalışma saatleri hakkında barındırdığı maddeleri ile 2014 yılının sonunda merakla sonucu beklenen yasalar içinde yer aldı.


14 Ocak 2015'te Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.


Tasarıda "AVM'ler çalışma günlerinde sabah saat 10.30'da açılacak olan AVM'ler cumartesi hariç pazar günü ve resmi tatillerde tamamen kapanacak." deniyordu. Ancak; AVM'lerin çalışma saatleri, meslek kuruluşlarının teklifi ve yetkili idare görüşü doğrultusunda valilerce belirlenmesi hakkında karar alındı.


Ayrıca, tasarıda AVM'lerin ortak kullanım alanlarına yönelik esaslara da yer verildi. Peki, AVM'lerde ortak kullanım alanları nasıl olacak?


AVM'lerde ortak kullanım alanları nasıl olacak?

Kabul edilen Yasa ile; Alışveriş merkezi, büyük mağaza, zincir mağaza ve diğer ticari işletmeler İmar Kanunu ve ilgili mevzuatına göre otopark alanı...