25 / 07 / 2024

avmlerin çalışma saatlerinde değişiklik mi yapılacak

avmlerin çalışma saatlerinde değişiklik mi yapılacak

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısının görüşmelerine, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda 12 Kasım'da başlanacağını belirtti.

Mesai saatlerinde kritik gelişme! Çalışma saatleri değişiyor mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,  kısmi ve geçici süreli çalışmalarla iş dünyasının ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesini gözetecek düzenlemeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Peki çalışma saatleri değişecek mi?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! Haftalık çalışma saatleri 09:00-15:30 arası mı oluyor?

Milyonlarca çalışanı- yakından ilgilendiren haftalık çalışma saatlerinde değişikliğe gidilip gidilmeyeceği vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki haftalık çalışma saatleri değişecek mi? çalışma saatleri 09:00-15:30 arası mı oluyor? İşte son dakika gelişmesi...

Marketler Ramazan’da kaça kadar açık? BİM, A101, ŞOK, Migros, CarrefourSA çalışma saatleri...

Ramazan’ın gelişi ile beraber temel gıda ürünlerine rahatlıkla ulaşabilmek isteyenler özellikle sahur saatleri için marketlerin saatlerinde bir değişiklik olup olmadığını sorgulamaya başladı. Peki, Ramazan ayında marketler sat kaça kadar açık? Zincir marketlerin çalışma saatleri nasıl? İşte detaylar

Şirketler gayrimenkul ihtiyaçlarını azaltıyor: Hibrit çalışma geliyor! 

Google, Amerika'da aşılamanın başlamasıyla birlikte esnek çalışma saatlerinde değişiklik planları yapıyor. Şirket, bazı birimlerde haftada üç gün ofiste çalışma planı için pilot uygulama gerçekleştirecek. Netflix'te ev ve ofis olmak üzere çalışma takvimi oluşturuyor.

Marmaris Belediyesi kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı!

Marmaris Belediyesi, geçen 1 Temmuzdan bu yana ilçedeki kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı. Mahalleye dönüşen köyleri de kapsayan denetimlerde imara aykırı olduğu tespit edilen yaklaşık 5 bine yakın bina için yıkım kararı verildi

İş güvenliği uzmanı çalışma süreleri 2015!

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nda yapılan değişiklikler neticesinde iş güvenliği uzmanı çalıştırma yükümlülükleri ve çalışma saatleri değiştirildi. İşte, iş güvenliği uzmanı çalışma süreleri!

1937 yılında İstanbul Belediyesi 5 yıllık çalışma programı hazırlamış!

1937 yılında İstanbul Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 5 yıllık çalışma programı hazırlamış. Daha çok yol ve kanalizasyon çalışmalarının olduğu programa 9 milyon 314 bin lira sarf edilecekmiş.

TURYAP genel müdürlük kadrosu için çalışma arkadaşları arıyor!

Türk gayrimenkul sektörüne, 30 yıldır hizmet vermekte olan TURYAP, genel müdürlükte görevlendirmek üzere yeni çalışma arkadaşları arıyor. TURYAP’tan yapılan açıklamaya göre, yeniden yapılanma çerçevesinde, genel müdürlük ekibi güçlendirilecek.

Taksim Meydanı'nda yeni çalışma başladı!

Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirip hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi'nin en önemli ayaklarından olan zemin yenileme çalışması başladı. Çalışma kapsamında uzun süredir beton kaplı olan zemine parke taşı döşeniyor.

İnegöl'de konut dışı kentsel çalışma alanı yeniden belirleniyor!

Bursa İnegöl'e bağlı Akhisar Mahallesi'nde dört parsel üzerinden geçen doğalgaz boru hattı dikkate alınarak “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanları”nın yeniden düzenlenmesine yönelik 1/5000 ölçekli İnegöl Revizyon+İlave Nazım İmar Planı Değişikliği askıda...

Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ!

Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ 20 Mayıs 2015 tarihinde 29361 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Havza yönetim heyetleri tebliği...

Çalışma Bakanlığı'ndan inşaatlarda iskele eğitimi!

İnşaatlarda gerekli tedbirlerin alınması ve işçi ile işverenlerin eğitilmesi için Çalışma Bakanlığı'na bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) harekete geçti.

Dokuma Projesi Çalışma Grubu'nun raporu tanıtıldı!

Dokuma Projesi Çalışma Grubu’nun oluşturduğu dokuma alanı ile ilgili rapor basına tanıtıldı. Görüş ve öneriler dahilinde hazırlanan rapor, Kepez Belediye Meclisi’ne verilecek.

avmlerin çalışma saatlerinde değişiklik mi yapılacak Haberi

avmlerin çalışma saatlerinde değişiklik mi yapılacak


TESK Genel Başkanı Palandöken, 'küçük esnafın ayakta kalması için' AVM'lerin açılış ve kapanış saatlerinin düzenlenmesi gerektiğini söyledi


TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "AVM'lerde çalışma saatleri günde 10 saati aşmamalı, pazar günü tatil olmalı" ifadelerini kullandı. 


Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısının görüşmelerine, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda 12 Kasım'da başlanacağını belirtti. 


Tasarının komisyonda tüm tarafların katılımı ile görüşülecek olmasını önemli bir adım olarak gördüklerini vurgulayan Palandöken, şöyle devam etti: 


"Kanunun çıkmasına bir adım daha yaklaştık. Çünkü 18 yıldır bu kanun tasarısını bekliyorduk. TESK olarak ilk önceliğimiz perakende ticaretin kurallarının konulmasıdır. Bu kuralların getirilmesini 1996'dan beri ısrarla talep ediyoruz. Yasa çıkıp kurallar konulduktan sonra sadece geleneksel perakende sektörüne değil, birbirlerine zarar vermeye başlayan AVM ve...