03 / 05 / 2024

Avrasya Boğaz tüp geçit projesi

Avrasya Boğaz tüp geçit projesi

Avrasya Boğaz tüp geçit projesi kapsamında Yenikapı Meydanı'nda devam eden bağlantı yolu çalışmalarında Theodosius limanının devamı ortaya çıkarıldı. Theodosius limanına ait mendirek tartışması önümüzdeki günlere damgasını vuracağa benziyor.

İstanbul Boğazı'ndaki tüm yalılar kamulaştırılmalı ve halka açılmalı!

İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde peş peşe yeni müjdeleri duyurdu. Müjdelerden biri de Büyük İstanbul Tüp Tüneli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 3. tünel yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı: Asya ile Avrupa'yı üç katlı tüp ile bağlayacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız çok şey var ama yapacağımız çok şeyler var. İnşallah Boğaz'ın altından üç katlı bir tüp yapacağız yine aynı şekilde. Hem oradan otomobiller geçecek hem de raylı sistem geçmek suretiyle yine Asya'yı Avrupa'ya bağlayacağız" dedi...

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ahmet Vefik Alp: Avrasya Tüp Tüneli açılıyor!

Prof. Dr Ahmet Vefik Alp tarafından 90'lı yıllarda çizilen Avrasya Tüp Tüneli projesi 20 Aralık 2016 tarihinde hizmete açılacak.

Avrasya Tüp Tüneli'nin anketi amacının dışına çıktı!

Bakan Arslan, Avrasya Tüp Tüneli'nin ismi ile ilgili açılan anketin amacının dışına çıktığını söyledi. Arslan, "Değerlerimizin yarıştırılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Avrasya Tüp Geçit Tüneli'nde sona gelindi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 2011'de genel müdürken temeli atılan Avrasya Tüp Tüneli'nin açılışına bu kez bakan olarak katılacak. İstanbul'in iki yakasını ikinci kez denizin altından birleştiren proje ile 100 dakikalık yolculuk süresi 15 dakikaya inecek.

Büyük ulaşım projelerinde yüzde 10 ödenek şartı aranmayacak!

Gebze­-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hattının İyileştirilmesi, Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi İnşaatı Projesi, şehir içi raylı ulaşım sistemleri ve metro yapım projeleri ve bu projelerin ihale edilebilmesi için yüzde 10 ödenek şartı aranmayacak

Avrasya Tüneli Yenikapı çalışmasında mendirek tartışması!

İstanbul Boğaz Tüp Geçit Tüneli projesi kapsamında Yenikapı’da kavşak çalışmaları sırasında bulunan tarihi eser niteliğindeki mendirekle ilgili tartışma sürüyor.

Karayolu Boğaz Geçişi ve tünel yapım projelerine itiraz!

Mart 2015’te planlara işlenen Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı yolları ile entegrasyonu sağlayacak Karayolu Boğaz Geçişi’nin ve tünellerinin yapımını projesine, Kağıthane’deki bir bina sahiplerinden itiraz geldi.

Theodosius limanının devamı bulundu!

Avrasya Boğaz tüp geçit projesi kapsamında Yenikapı Meydanı'nda devam eden bağlantı yolu çalışmalarında Theodosius limanının devamı ortaya çıkarıldı. Theodosius limanına ait mendirek tartışması önümüzdeki günlere damgasını vuracağa benziyor.

Avrasya Boğaz tüp geçit projesi Haberi

Avrasya Boğaz tüp geçit projesi

Avrasya Boğaz tüp geçit projesi kapsamında Yenikapı Meydanı’nda devam eden bağlantı yolu çalışmalarında Theodosius limanının devamı ortaya çıkarıldı. İstanbul Arkeoloji Müzeleri denetiminde devam eden arkeolojik kazılarda 19. Yüzyıl mimari buluntularının altından batık ve neolitik dönem gelme ihtimali ağır basıyor. Diğer yandan Theodosius limanına ait mendirek tartışması önümüzdeki günlere damgasını vuracağa benziyor. 


FENER VE MENDİREK BULUNAMAMIŞTI

Marmaray ve Metro istasyonları için Yenikapı’da İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü başkanlığında 2004 yılında başlayan arkeolojik kazılarda Bizans döneminin en ünlü Theodosius limanı tespit edilmişti. Liman kazılarından 36 batık ve binlerce kültür varlığı ortaya çıkarılmış, neolitik dönem buluntuları ile birlikte İstanbul’un tarihi 8500 yıllarına kadar gitmişti. Metro ve Marmara istasyonu kazılarında limanın sadece bir bölümü ortaya çıkarılmıştı. Liman sınırlarının daha geniş olduğu biliniyordu. Limana ait hem fener...