07 / 07 / 2024

avrupa inşaat konforist öğrenci yurdu

avrupa inşaat konforist öğrenci yurdu

Konut, ofis gibi yaygın gayrimenkul araçlarının dışına çıkan yatırımcılar, yurtlara yöneldi. Genç nüfus nedeniyle büyük talep olan yurt yatırımlarına Avrupa İnşaat, Konforist ile giriş yaptı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi mart ayında artış gösterdi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin mart ayına ilişkin mevsimselliklerden arındırılmış olarak inşaat üretim verilerini açıkladı. Buna göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, mart ayında önceki aya göre yüzde 0,1 kadar yükseldi.

İnşaat sektöründe dev binanın yapımı 140 saat sürdü!

Avrupa'nın en büyük 3D baskı inşaat tekniği ile yapılmış olan tek binası The Wave House Veri Merkezi, sadece 140 saatte tamamlandığı kaydedildi. 

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin kasım ayına yönelik mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verileri belli oldu. 

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

İnşaat malzemesi ihracatı rekor kırıyor!

Intermax Logistics, Avrupa’ya taşıdığı inşaat malzemelerini yüzde 30 artırmayı hedefliyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, İnşaat malzemesi ihracatının rekor kırdığını belirterek önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Avrupa'da inşaat krizi! Şirketlerin yarısından fazlası projeleri durdurdu!

Belçika'da faaliyet gösteren inşaat şirketinin yüzde 53'ü, tedarik sorunları ve artan maliyetler nedeniyle projelerini askıya alma kararı aldı.

Avro Bölgesi'nde Kasım'da inşaat üretimi düştü mü?

Avrupa Birliği ve Avro Bölgesi'nin Kasım 2021'de mevsimsellikten arınmış inşaat üretimi verileri yayımlandı. 19 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Kasım ayında, Ekim ayına göre yüzde 0,2 azaldı. İnşaat üretimi, 2020 yılının Kasım ayına göre ise yüzde 0,5 artış gösterdi.

AB'de inşaat üretimi Ekim ayında yüzde 1,4 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, Ekim 2021'de bir önceki aya göre yüzde 1,4 artış gösterdi.

AB'de inşaat üretimi yüzde 1,2 yükseldi!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi Eylül ayında yüzde 1,2 yükseldi.

AB'de inşaat üretimi Ağustos'ta yüzde 1,8 azaldı!

Merakla beklenen rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs tedbirlerinin yumuşadığı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 azladı.

avrupa inşaat konforist öğrenci yurdu Haberi

avrupa inşaat konforist öğrenci yurdu

Konut, ofis, otel, alışveriş merkezi gibi gayrimenkul potansiyeli yüksek olan Türkiye'de son dönemde öğrenci yurtları ön plana çıkmaya başladı. Özellikle yabancıların radarında olan yurtlar, genç nüfusa sahip Türkiye'de gelişen ve getiri vaad eden bir yatırım aracı olarak görülüyor. 


Türkiye'de öğrencilerin yüzde 40'ı ikamet ettikleri şehrin dışında bir üniversitede okuyor. Yaklaşık 3 milyon üniversite öğrencisinin bulunduğu Türkiye'de devlet yurtlarında 307 bin, özel yurtlarda ise 220 bin öğrenci kalıyor. Geri kalanı ise ya bir ev kiralıyor ya da apartlara yöneliyor. 


Geçtiğimiz yıl çıkan öğrenci evi tartışmalarından sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtların kapasitesini artırmaya ve apartlara standart getirmeye karar verdi. Rakamlar, Türkiye'de çok büyük bir yurt ihtiyacının olduğunu ortaya koyuyor ve yapılan çalışmalarda bu tip yatırımların hız kazanacağı vurgulanıyor. Yüksek standartlı Öğrenci yurtların...