05 / 05 / 2024

Avrupa kentlerinde yaşam kalitesi araştırması

Avrupa kentlerinde yaşam kalitesi araştırması

‘Avrupa kentlerinde yaşam kalitesi' araştırmasına göre, İstanbul 79 şehir arasında yaşayanların memnuniyet oranına göre belirlenen listenin son sırasında yer aldı. İstanbulluların yüzde 51'i şehirdeki park, yeşil alanların sürekli azalmasını istemiyor.

800 bin bina yıkılmalı! 2 milyon kişinin yaşamı tehlikede!

İzmir ve İstanbul’da yaklaşık 800 bin binanın 1999 yılından önce inşa edilen konutlar olduğunu söyleyen Avrupa ve Türkiye Hazır Beton Birlikleri Başkanı Yavuz Işık, sadece İstanbul’da 1 milyon 600 bin kişinin yaşamının tehlikede olduğunu savundu.

Divan Residence at G Tower’da yaşam başladı! 

İstanbul Avrupa Yakası’nın en hızlı gelişen bölgeleri arasında yer alan Basın Ekspres Yolu üzerinde Mar Yapı imzasıyla inşa edilen Divan Residence at G Tower projesinde ağustos ayından itibaren yaşam başladı.

Avrupa Konutları markamızla kaliteli yaşam alanları sunuyoruz!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, sektördeki 41 yıllarını geride bıraktıklarını ve "Avrupa Konutları" markasıyla kaliteli yaşam alanları sunmaya devam ettiklerini söyledi...

Selekta Yaşam konut fiyatları!

İstanbul Avrupa Yakası'nın Halkalı bölgesinde hayata geçirilen Selekta Yaşam'da daire satışları devam ediyor. Peki projede daire fiyatları ne kadar? İşte Selekta Yaşam konut fiyatları...

Selekta Yaşam Halkalı fiyat!

Güney İnşaat imzasıyla İstanbul Avrupa Yakası Halkalı'da hayata geçirilen Selekta Yaşam projesinde avantajlı konut satışları devam ediyor. 

Rönesans Holding sürdürülebilir yaşamı destekliyor!

Avrupa’nın en büyük 10’uncu inşaat şirketi olan ve dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi listesinde 38’inci sıraya yükselen Rönesans Holding, sürdürülebilir yaşamı destekliyor. 

Midwood İstanbul Kompleksi'nin otel ve yaşam alanlarının temeli atıldı!

Büyükçekmece'de yapımı devam eden Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi'nin otel ve yaşam alanlarının temeli atıldı. Midwood İstanbul'un Avrupa'nın en büyük film platosu olması hedefleniyor.

Zehnder’in Charleston radyatörleriyle yaşam alanları renkleniyor!

Avrupa’nın ilk çelik radyatör üreticisi olan ve İsviçre kalitesini Türkiye’ye getiren ithal radyatör markası Zehnder Grup’un 700 farklı renk ve yüzey kaplama seçeneği sunan Charleston radyatörü, yaşam alanlarına renk ve sıcaklık getiriyor.

Urla Başkanoğlu Özel Yaşam Konakları Yaşlı Bakım Merkezi hizmete açıldı!

Özel Başkanoğlu Urla Yaşam Konakları olarak yeni yerlerinde hizmet vermeye başladı. Merkez Avrupa Birliği ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı standartlarında hizmet verecek.

İstanbullu yeşil alanın azalmasını istemiyor!

‘Avrupa kentlerinde yaşam kalitesi' araştırmasına göre, İstanbul 79 şehir arasında yaşayanların memnuniyet oranına göre belirlenen listenin son sırasında yer aldı. İstanbulluların yüzde 51'i şehirdeki park, yeşil alanların sürekli azalmasını istemiyor.

Kanada, ABD ve Avrupa'da Yaşam ve Yatırım Semineri 14 Kasım'da!

“Kanada, ABD ve Avrupa’da Yaşam ve Yatırım” konulu bilgilendirme semineri, 14 Kasım 2015, Cumartesi günü SOHO House Istanbul’da gerçekleştirilecektir.

YıldızPark Modern'de yaşam başladı!

Gaziosmanpaşa ve Eyüp ilçelerinin kesiştiği İstanbul Caddesi üzerinde , Avrupa'nın en büyük eğlence ve alış veriş merkezi olan Vialand'ın hemen yanı başında yer alan projede yaşam başladı.

Kocaeli Kartape'ye Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 2 bin dönümlük ormanlık alan içerisine Avrupa’nın en büyük, dünyanın da üçüncü yaşam alanı özelliğine sahip doğal bir yaşam parkı yapıyor.

Avrupa kentlerinde yaşam kalitesi araştırması Haberi

Avrupa kentlerinde yaşam kalitesi araştırması

‘Avrupa kentlerinde yaşam kalitesi' konulu araştırmaya göre, İstanbul 79 şehir arasında yaşayanların memnuniyet oranına göre belirlenen listenin son sırasında yer aldı. İstanbulluların yüzde 51'i şehirdeki park, yeşil alan ve benzeri faaliyet alanlarının sürekli azalmasından rahatsızlık duyuyor.


Avrupa Birliği'nin (AB) resmi araştırma kuruluşu Eurobarometer tarafından yapılan 'Avrupa kentlerinde yaşam kalitesi' konulu araştırmaya göre, yaşayanların en az memnun olduğu şehir İstanbul. Kentte yaşayanların yüzde 51'i ise yeşil alanların sürekli azalmasından şikayetçi.


Avrupa Birliği tarafından Avrupa'nın değişik bölgelerindeki toplam 79 şehirde gerçekleştirilen 'yaşam kalitesi ve memnuniyet' konulu araştırmanın sonuçları yayınlandı. Araştırmada eğitim, kamu taşımacılığı, sağlık, spor faaliyetleri, park ve yeşil alanlar, sokaklar ve binalar başta olmak üzere şehirler birçok değişik konuda değerlendirildi. İstanbul bütün şehirlerin gerisinde kalarak sonuncu oldu. Araştırmaya katılan İstanbulluların yüzde 65'i...