13 / 05 / 2024

Avrupa Parlamentosu kripto para

Avrupa Parlamentosu kripto para

Avrupa Parlamentosu komitesi, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin ve Ethereum gibi bazı kripto para birimlerine yasak getirecek kural teklifini reddetti.

Bu kıyaslama çok konuşulur: Avrupa'da insanların evleri güzel arabaları vasat, Türkiye'de evleri yok ama arabaları lüks!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa'da insanların evleri çok güzel ancak bindikleri arabaların vasat olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de birçoğunun evi yok ama araba lüks." ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu’ndan Airbnb yasası: Sınırlama geliyor!

Kısa zamanlı konut kiralamak için kullanılan uygulamalarla ilgili çok konuşulacak bir karar alındı. Paylaşılan detaylara göre Avrupa Parlamentosu, Airbnb gibi internet üzerinden kısa süreli konut kiralayan uygulamalara sınırlama getiren bir yasal düzenlemeyi kabul etti

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Türkiye kripto piyasasında Fransa, Almanya ve İspanya'yı bakın nasıl solladı!

Kripto piyasasındaki son gelişmelere göre Türkiye, tüm Avrupa ülkelerinin önüne geçti. Fransa, İspanya ve Almanya'nın geride kalması dikkat çekti. Buna göre Türkiye, kripto paralarda Avrupa'dan önde. Kripto para yatırımcılarına özel hazırlanan yeni rapora göre Türkiye lider durumda.

Schengen vizesi ile ilgili karar verildi! Avrupa Parlamentosu kabul etti!

Schengen vizesi alacaklar buna dikkat etsin. Avrupa Birliği Konseyi ile Avrupa Parlamentosu, Schengen vizesi ile o kararı verdi. İşte detaylar!

Avrupa Birliği kriptoda kaldıraçlı işlemleri önlemek istiyor!

Aktarılan son dakika detayların a göre, Avrupa Birliği'nin (AB) finansal risk gözetim kurumu, kripto varlıklarla gerçekleştirilen kaldıraçlı işlemlerin engellenmesini talep etti.

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı

Avrupa Birliği devletleri 16 Mayıs Salı günü, kripto varlıkları düzenlemek için dünyanın ilk kapsamlı kurallar dizisine son onayını vererek, İngiltere ve ABD gibi ülkelere yetişmeleri için baskı uyguladı.

Avrupa Birliği ülkeleri, kripto varlıkları vergilendirmeye hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, kripto varlıkların vergi kaçırılmasında kullanımını engellemek amacıyla bu alanda otomatik bilgi paylaşımında bulunulmasında anlaştı.

Avrupa Parlamentosu kripto varlıklara vergi getirilmesini talep etti!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) ortak borçlarının geri ödenebilmesi ve çeşitli programların finansmanı için şirketler, mali işlemler ile kripto varlıklara vergi getirilmesini istedi.

Kripto piyasasında flaş gelişme! Düzenleme tamamlandı! Kripto parası olanlara katı kurallar geliyor!

Avrupa Parlamentosu (AP) komitesi, bankaların risklere karşı ellerinde bulundurduğu kripto varlıkları tamamen karşılamaya yetecek kadar sermaye tutmaları koşulunu getirecek düzenlemeyi onayladı. İşte detaylar...

Avrupa Birliği, kripto varlık tutan bankalara katı kurallar getiriyor!

Avrupa Parlamentosu (AP) komitesi, bankaların risklere karşı ellerinde olan kripto varlıkları tamamen karşılamaya yetecek kadar sermaye tutmaları şartını getirecek olan düzenlemeyi resmeb onayladı.

Kripto para dünyası darmadağın! 100 binden fazla kişi dolandırıldı!

Son zamanlarda artan kripto para dolandırıcılığına biri daha eklendi. Avrupa'da kripto para dolandırıcılığıyla 2 milyar 400 milyon eurodan fazla kazanç sağlayan bir şebeke, 8 ülkenin ortak operasyonuyla çökertildi. Şebekenin birçok Avrupa ülkesinden 100 binden fazla kişiyi dolandırdığı açıklandı.

Kriptolarda yeni dönem! Artık vergi alınacak! Bitcoin’de 13 Eylül'den bu yana ilk...

Avrupa Parlamentosu kripto para birimleri ve Bitcoin (BTC) için yıldırım hareketi başlattı. AP, sanal para birimi vergi kararını onayladı.

Avrupa Parlamentosu kripto para Haberi

Avrupa Parlamentosu kripto para

Avrupa Parlamentosu (AP) komitesi, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin ve Ethereum gibi bazı kripto para birimlerine yasak getirecek kural teklifini reddetti.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Brüksel'de yapılan AP Ekonomik ve Mali İşler Komitesi toplantısında son zamanlarda gündemden düşmeyen kripto para birimlerinin kullanımını düzenleyen yasa tasarısı konuşuldu.

Konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, söz konusu komitede, kripto para birimlerinin çevresel ayak izinin azaltılmasını da kapsayan değişiklik önerisi, 32 "hayır", 24 "evet", 6 "çekimser" oyla kabul edilmedi.

İşte konuyla ilgili yaşanan diğer gelişmeler...

Konuyla ilgili olarak aktarılan gelişmelere göre, söz konusu değişiklik iş ispatı modeliyle enerji yoğun şekilde son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve kripto madencilik faaliyeti kullanan Ethereum ve Bitcoin gibi çeşitli para birimlerinin ticaretinin yasaklanmasını kapsıyordu.

Konuyla...