29 / 04 / 2024

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği yönetim kurulu üyesi Selim Bora

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği yönetim kurulu üyesi Selim Bora

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili Selim Bora kimdir? Selim Bora, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Selim Bora, ne zamandan beri, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili olarak hizmet veriyor? İşte Selim Bora...

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

Türk müteahhitler dünya ikincisi oldu!

Dünyanın en büyük uluslararası müteahhitler listesi açıklandı. ABD’li Engineering News Record (ENR) verilerine göre Türkiye, geçtiğimiz yıllara oranla yine damga vuran ülkelerden biri oldu.

Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika büyük fırsat!

Turkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) öncülüğünde gerçekleştirilen "Covid-19 Krizinin Avrupa Uluslararası Müteahhitleri Üzerindeki Etkileri' konulu forumda, Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika'nın büyük fırsat olduğu belirtildi...

Türk müteahhitler uluslararası kuruluşlarda da söz sahibi!

TMB’nin de aralarında bulunduğu ve 15 Avrupa ülkesi müteahhitler birliğinin üyesi olduğu Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC) ile işbirliğiyle gerçekleştirilen foruma, 15 ülkeden 80’in üzerinde müteahhitlik firması temsilcisi katıldı...

Türk müteahhitler yeni proje tutarını 35 milyar dolara çıkaracak!

Türk Müteahhitler, yurtdışındaki yeni proje tutarını Cumhuriyetin 100’üncü yılında 35 milyara, 2030 yılında ise 50 milyar dolara yükseltecek uluslararası inşaat pazarından alınan payını yüzde 7’ye çıkaracak.

Türk müteahhitler dünyanın birçok yerinde proje yapıyor!

Avrupalı Uluslararası Müteahhitler Birliği Genel Kurulu, 4-6 Ekim’de İzmir’de düzenlendi. Toplantıda konuşan Türk Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, ''Türk müteahhitler dünyanın birçok yerinde proje yapıyor'' dedi.

Türkiye uluslararası inşaat sektöründe marka oldu!

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği 2018 yılı Sonbahar Konferansı ve Genel Kurulu, Türkiye’de gerçekleşti. Müteahhitler Çeşme’de ‘finansmanı’ konuştu..

Türk müteahhitler dünyada söz sahibi!

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği 2018 yılı Sonbahar Konferansı ve Genel Kurulu toplandı. Toplantıda konuşan Mithat Yenigün, Türk ve Avrupalı müteahhitlerin üstlendikleri iş toplamının 230 milyar dolar olduğunu söyledi.

Avrupalı müteahhitler Türkiye’de toplanacak!

Her yıl iki kez Avrupa'nın farklı şehirlerinde toplanan Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC) 2018'de İstanbul'da toplanacak. 

Yapı sektörü için 70 milyar dolarlık fırsat!

Avrupa Uluslararası Müteahhitler (EIC) Birliği’nin her yıl iki defa Avrupa’nın farklı şehirlerinde gerçekleştirdiği genel kurul toplantısı Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 108 müteahhitlik firmasının bir araya gelmesi ile yapıldı.

250 En İyi Uluslararası Müteahhitler Listesi yayınlandı!

Dünyaca ünlü uluslararası müteahhitlik dergisi Engineering Nevvs-Record (ENR), 250 En İyi Uluslararası Müteahhitler Listesi'ni yayınladı.

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 15 Temmuz çağrısına yanıt!

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından, hemen harekete geçen ve üye olduğu uluslararası kuruluşlar ve yabancı misyon temsilciliklerine mektup gönderen ve destek çağrısında bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği’ne en üst düzeyde cevap geldi.

Avrupalı müteahhitler İstanbul'da buluşacak!

Serdar Urfalılar, 2018 yılı güz döneminde yapılacak Avrupa Uluslararası Müteahhitler Genel Kurul toplantısının İstanbul'da yapılacağını belirterek, Avrupalı müteahhitlerin Türk yapı malzemeleri hakkında çok az bilgileri olduğunu vurguladı.

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği yönetim kurulu üyesi Selim Bora Haberi

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği yönetim kurulu üyesi Selim Bora

Selim Bora kimdir?

1969 yılında doğan Selim Bora, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Amerika’da Alfred Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bora, İngilizce, Fransızca, Rusça bilmektedir.


İş hayatına 1992 – 1993 yılları arasında Ferronics Şirketi’nde Kalite Geliştirme Sorumlusu olarak başladı. 1993 yılında Summa Turizm Yatırımcılığı A.Ş.’ye İş Geliştirme Müdürü olarak adım atan Bora, 

sonrasında aynı şirketin Rusya biriminde Bölge müdürü olarak görev aldı. 


1996 – 1997 yılları arasında Skora İç ve Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı oldu, daha sonra ise Summa Turizm Yatırımcılığı A.Ş.’de 2 yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevinde bulunmuştur. 


Selim Bora kariyerini Summa Turizm Yatırımcılığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürmektedir.


Üyelik Tarihi Üyelikler  

2006’dan beri Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi...