02 / 05 / 2024

avrupada giren AVM alanı

avrupada giren AVM alanı

Türkiye'nin on yıllık ekonomik gelişme sürecine damga vuran en önemli sektör hiç kuşkusuz gayrimenkul. Sadece konut yatırımları değil beraberinde alışveriş merkezi furyası da bu dönemin belirgin özelliklerinden...

Mağaza kiracıları da AVM sahipleri de zor durumda!

Kovid-19 salgını sebebiyle sıkıntıya giren işletmeler arasında AVM'lerde yer alıyor. Bir süre kapalı tutulan daha sonrasında da kısıtlamalarla açılan AVM’lerde sadece dükkanları işleten kiracılar değil, AVM’lerin sahipleri de zor durumda...

Yeni kısıtlamalar AVM'deki kiracıları nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgınıyla birlikte yürürlüğe giren yeni kısıtlamalar, yeme-içme faaliyetlerini barından AVM sektörünü etkilemesi bekleniyor. Özellikle kiracılar kısıtlama sonrasında hayata geçecek yeni planları bekliyor.

Sinan Öncel: AVM'ler açılsa da 90 gün kira ödeyemeyiz!

Hazır giyim markalarını temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel "AVM'ler açılsa bile içeri giren müşteri sayısı çok kısıtlı olacak. Maliyetlerimiz ciddi oranda yükseldi. Dolaysıyla kira ve ortak gideri ödeyebilmemiz mümkün değil" dedi.

Türkiye’de AVM yatırımları beklemede mi?

Döviz kurunda yaşanan hareketlilikler alışveriş merkezi yatırımlarını da etkiledi. Ülkemizde 2019 yılının ilk yarısında 47 bin metrekarelik AVM alanı hizmete girdi. 2018 yılının ilk yarısına göre AVM pazarına giren arzda yüzde 87’lik bir düşüş görüldü.

Çankaya Atakule AVM adres!

Çankaya Atakule AVM adres bilgisi haberimizde yer alıyor. Dün vatandaşların yoğun ilgisiyle hizmete giren AVM'de birçok mağaza bulunuyor.

Marka City AVM'nin yerine rezidans yapılacak!

2008 yılında hizmete giren Marka City AVM arsası üzerinde rezidans yapılacak. İşte detaylar...

CarrefourSA İçerenköy AVM Gülaylar'a devredildi!

İstanbul İçerenköy’de bulunan pek çok yatırımcının markajına giren CarrefourSA AVM için devir işlemleri başlayacak. CarrefourSA İçerenköy AVM Gülaylar'a devredildi.

Kanyon AVM'de panik: Denediği kıyafetten yarasa çıktı!

Kanyon AVM'de pantolon almak için bir mağazaya giren kadının denediği giysiden yarasa çıktı. "Yarasalardan solunum yoluyla da kuduz bulaşabilir" diyen kimya profesörü, psikolojisinin bozulduğunu belirterek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çiğli Agora AVM 132 milyon TL'ye mal olacak!

Balçova'da 2003'te hizmete giren Agora AVM, kente 132 milyon lira değerinde ikinci AVM'yi kazandıracak.

Perakendeciler AVM'lerden kira indirimi istedi!

Maliyet artarken terör ve yabancı turistteki gerilemeyle satışlar düşünce krize giren perakendeciler, AVM’lerden kira indirimi istedi.

Kayseri Fenomen AVM açıldı!

Kayseri Düvenönü semtinde 2 bin metrekare kapalı alanda hizmete giren Fenomen AVM’nin açılışına katılan Vali Yardımcısı Aygenç, ‘’Bu tür işyerilerin açılması, isdihdam ve devletimize vergi açısından önemli’’dedi

MADO 300’üncü şubesini 41 Burda AVM’de açtı!

MADO, 300’üncü şubesini geçtiğimiz günlerde hizmete giren 41 Burda AVM’de açtı. Cemedya organizasyonuyla düzenlenen açılışa çok sayıda davetli katıldı.

EVA Gayrimenkul'ün 2015-2017 AVM potansiyel analizi yayınlandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme ve Akademetre'nin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği ve 5. yaşına giren AVM araştırması, bu kez 2015-2017 projeksiyonuyla yaşanan gelişmeleri masaya yatırıyor.

avrupada giren AVM alanı Haberi

avrupada giren AVM alanı

Türkiye'nin on yıllık ekonomik gelişme sürecine damga vuran en önemli sektör hiç kuşkusuz gayrimenkul. Sadece konut yatırımları değil beraberinde alışveriş merkezi furyası da bu dönemin belirgin özelliklerinden. 


Türkiye siyasi tarihinin en ilginç protestosu 'Gezi'nin bile nedeni Taksim'in göbeğine ağaçları yok ederek kurulacak alışveriş merkezi projesi oldu. 


Bir süredir yeni AVM projeleri pek gündeme gelmez oldu. İstanbul'da en son açılan AVM Zorlu Center oldu. 


Projeler azalmış gibi görünse de gerçek öyle değil. Biten ya da devam eden projelerin rakamları AVM tutkusunun hâlâ hızla devam ettiğini gösteriyor. Cushman & Wakefield küresel bir gayrimenkul hizmet şirketi. 2013 ikinci çeyreğine ilişkin Avrupa Alışveriş Merkezleri Gelişme Raporu'nu yeni yayımladı. 


Bu rapora göre Türkiye ve Rusya, 2013'ün ilk yarısında tüm Avrupa'da açılan toplam AVM alanının yaklaşık yarısı kadar alanı...