05 / 05 / 2024

avrupadaki gayrimenkul trendi

avrupadaki gayrimenkul trendi

PwC ve ULI tarafından yayımlanan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler® Avrupa 2014” Raporu’ na göre; İstanbul, gayrimenkul gelişme beklentilerinde Avrupa’ daki ilk 10 şehir arasında yer alıyor...

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi! Konutta düşüş trendi devam! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan rapora göre inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi ortaya çıktı. Peki inşaat, konut, AVM, GYO ve otel sektöründe son durum ne? İşte raporda yer alan o rakamlar...

Gayrimenkul sektöründe yatırım dinamikleri değişiyor!

Gayrimenkulde uzun senelerdir sahip olduğu tecrübesi ile konsept geliştirmeden satış sonrası hizmetlere A’dan Z’ye danışmanlık hizmeti sunan Aremas Gayrimenkul, doğal yaşama dönüş trendi ve küçük kentlerin yakaladığı gelişim ivmesiyle beraberortaya çıkan yeni dinamikleri masaya yatırdı.

Gayrimenkul ve inşaat sektörü Proptech ile dönüşüyor!

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe teknoloji ile yeni iş modellerini kapsayan Proptech trendi hızla yayılıyor. Türkiye'de bu alandaki faaliyetler yayılıyor.

Gayrimenkulde 21. Yüzyılın trendi yeşil binalar oldu!

Gayrimenkul Danışmanı Mecit Osmanlı, 'Gayrimenkulde 21. Yüzyılın Trendi: Yeşil Binalar'ı kaleme aldı. İşte Mecit Osmanlı'nın o yazısı...

2021'in güvenli limanı: Gayrimenkul!

Gayrimenkulde yeni projeler açıklanıyor. “2021’de yatırım trendi yeniden gayrimenkulü gösteriyor” diyen sektör uzmanları, ikinci çeyrek itibarıyla canlılığın artacağına vurgu yapıyor. 

Gayrimenkul sektöründe teknoloji trendi!

Gayrimenkul sektörü koronavirüs salgını sürecinde teknolojik gelişmelere ayak uydurarak, dijitalleşme sürecine girdi.

Akfen Holding'ten Loft Station projesi!

Son yıllarda önemli bir gayrimenkul trendi olarak öne çıkan paylaşımlı ofislerin (co-working spaces) sayısı her geçen gün artıyor. Yatırımcılar tarafından önemli karşılık bulan paylaşımlı ofisleri dünyada 1.7 milyon kişi kullanıyor.

Gayrimenkulün kalbi, tarihi yapılarda atıyor!

Günümüz trendi çağdaş çizgileri barındıran, özgün tasarımları yansıtan ve ultra modern özelliklere sahip konutları öne çıkarsa da dünya gayrimenkul piyasasının kalbi hala tarihi eserlerde atıyor.

Gayrimenkul sektöründe güven azaldı, fiyatlarda artış bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 1. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Doların yükseliş trendi gayrimenkul sektörü profesyonellerini tedirgin ediyor.

Gayrimenkul yatırımları 5 yılda yüzde 70 kazanç sağladı!

SON yıllarda hızlı bir büyüme trendi yakalayan gayrimenkul sektörü yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Merkez Bankası kayıtlarına göre konuttaki 5 yıllık kazanç tüm yatırım araçlarını sollayıp yüzde 70’in üzerine çıktı..

İbrahim Genç: Akıllı ev trendi hızlanıyor!

Gün geçtikçe değişen ve gelişen gayrimenkul sektöründe sıkça duyulmaya başlayan 'akıllı ev' tanımı, markalı konut projelerinde aranılan bir özellik olma yolunda ilerliyor. İbrahim Genç 'Akıllı ev trendi hızlanıyor' dedi.

Jones Lang LaSalle, Türkiye Gayrimenkul Piyasası Görünümü 2011 yılı 3. Çeyrek raporunu açıkladı!

Türkiye Gayrimenkul Piyasası Görünümü 2011 yılı 3. Çeyrek raporunda, "Türkiyede GSYHdaki büyümenin yavaşlayan ivmeyle devam edeceği fakat buna rağmen Türkiyenin 2015 yılına kadar Avrupadaki en yüksek büyümeyi gerçekleştirecek ülke olacağı" belirtildi

Gayrimenkul yatırımlarında yeni trend yeşil binalar!

Artan çevresel kirlilik, küresel ısınma, enerji kaynaklarının azalması derken tüm dünyada gayrimenkul yatırımlarında hızla yayılan yeşil bina trendi son dönemlerde ülkemizi de etkisi altına aldı

avrupadaki gayrimenkul trendi Haberi

avrupadaki gayrimenkul trendi


Türkiye’de 2012 yılında alınan, yabancıların gayrimenkul edinmesi üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması kararı özellikle Rusya, Ortadoğu ve Asya'daki yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Yatırımcılar, Avrupa’daki birincil gayrimenkul varlıklarındaki rekabet arttıkça İrlanda, İspanya gibi toparlanan pazarlara, bölgesel merkezlere ve ikincil gayrimenkule yöneliyor.


PwC ve Urban Land Institute(ULI) işbirliği ile gerçekleştirilen ve gayrimenkul sektöründeki tahminleri içeren “Emerging Trends in Real Estate® Europe  2014 -Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2014” raporunun sonuçları bugün İstanbul Swissotel’de gerçekleştirilen toplantı ile sektör temsilcileri ile paylaşıldı. Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri hem rapor sonuçlarını hem de sektördeki son gelişmeleri tartıştı. Raporun sonuçlarına göre geçen yılın gözde şehirlerinden biri olan İstanbul, birkaç sıra gerilemesine rağmen 7. sırada yer alarak yatırım için en iyi 10 şehir arasındaki yerini koruyor.  Avrupa'nın ana gayrimenkul pazarlarındaki birincil varlık...