18 / 05 / 2024

Avşa Adası Karadut Plajı yapılaşma sorunu

Avşa Adası Karadut Plajı yapılaşma sorunu

Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Avşa Adası'nda 3652 sayılı Kanun kapsamında yıkılan yapılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tüm sorularını, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya iletti..

Çin, Yunanistan'daki Santorini Adası’nın aynısını inşa etti!

Çin, Akdeniz’de dünyanın bütün turistlerini cezbeden bir Yunan adası olarak bilinen Santorini'nin aynısını inşa etti. Çin'in Santorini Adası, konuklarına pansiyonlar, küçük dükkanlar ve otantik Yunan restoranları sunuyor. 

Kuşadası'nda 1.5 milyon metrekarelik alan imara açıldı! 

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nda 1.5 milyon metrekarelik alanın TOKİ tarafından imara açıldığını dile getirdi. İşte Günel'in o açıklamaları...

Bungalov evlere rağbet her geçen yıl artıyor!

Bungalov evlere yönelik faaliyet gösteren turizm acentesi Tatilox.com  Kurucu Ortağı Ahmet Çavğa, kış turizminde ve balayı çiftleri arasında bungalov evlere rağbetin her geçen yıl arttığını açıkladı.

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

Kuşadası’ndaki 4,4 büyüklüğündeki sarsıntıdan sonra korkutan açıklama: Deprem fırtınası yaşanabilir!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah 4,4 şiddetinde deprem oldu. Depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin meydana geldiği bölgeye dikkat çekerek deprem fırtınası şeklinde bir sürecin yaşanabileceğini söyledi.

Kuşadası My Suits satışa çıktı! Yeniş proje!

May Grup tarafından Aydın ili Kuşadası ilçesinde yükselen May Suits lansmana özel fiyatlarla satışa çıktı. Peki May Suits konut fiyatları ne kadar? May Suits projesinde hangi konut tipleri yer alıyor?

İskoçya'daki Barlocco Adası minimum 150 bin sterline satışa sunuldu!  

İskoçya'nın batı kıyısı açıklarındaki Barlocco Adası, minimum 150 bin sterlin (3 milyon 670 bin Türk Lirası) fiyatla satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...

ArsaVev’den Ankara, Assos, Avşa, Dikili ve Kuşadası'nda 3 bin 350 TL taksitle imarlı arsa fırsatı! 

ArsaVev Ankara, Assos, Avşa, Dikili ve Kuşadası'nda 3 bin 350 TL taksitle asa fırsatı sunuyor. Söz konusu arsaların tapuları hemen teslim ediliyor.

Garip adası 950 milyon TL'ye satılığa çıktı!

Fi Yapı, son dakika açıklamasıyla Garip Adası'nın satılığa çıkarıldığını duyurdu. Fikret İnan imzası taşıyan açıklamada, adanın 950 milyon TL'ye satışa sunulduğu açıklandı. İşte şirket tarafından yapılan o açıklama...

Galatasaray Adası bugün hizmete açıldı! İşte merak edilen detaylar...

Yenilenen Galatasaray Adası'nın açılışı bugün gerçekleştirildi. İşte yenilenen Galatasaray Adası'yla merak edilen her şey...

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Galatasaray Kulübü'nden Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Kulübü, Galatasaray Adası'na ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, “Adamız üzerinde, başkaca tarafların kurmak isteyecekleri hukuk dışı ve iyi niyetten uzak planlara asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki lüks otel kapılarını açtı!

Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının gerçekleştirildiği ve ismi devlet tarafından ismi ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ yapılan Yassıada’da kurulan ‘Katre Island Hotel’ hizmete açıldı.

Avşa Adası Karadut Plajı yapılaşma sorunu Haberi

Avşa Adası Karadut Plajı yapılaşma sorunu


Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Avşa Adası'nda 3652 sayılı Kanun kapsamında yıkılan yapılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tüm sorularını, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya iletti.


Tüm "Bilindiği üzere Kıyılardaki yapılaşma, 1.7.1992 tarih ve 3830 sayılı Kanun ile değişik 4.4.1990 tarih ve 3621 sayılı Kıyı Kanun ve bu kanunun 5 ve 16 ncı maddeleri gereğince düzenlenen Yönetmelikle belirlenerek yasal güvenceye alınmıştır.


Balıkesir ili Marmara Adalar ilçesine bağlı Avşa Adası konumu itibariye, Kıyı şeridinde yerleşim yerleri olan bir adamızdır. Avşa adasında 3621 Sayılı yasa gerekçe gösterilerek, Kıyıda bulunan bir çok yapı yıkılmıştır. Yasa çıkmadan çok önce , bir kısmı 1921 bir kısmı 1965 yıllarında yapıldığı iddia edilen yapılar yıkılırken, bir kısım yeni yapılaşmaların olması yurttaşların tepkisine neden olmuştur. Bu yapılardan binde...