02 / 10 / 2024

Avukatlık ücreti hesaplama 2016

Avukatlık ücreti hesaplama 2016

2016 yılında uygulanacak avukatlık asgari ücret tarifesi, 21 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, avukatlık ücreti nasıl hesaplanır? İşte avukatlık ücreti hesaplama 2016..

Kredi kartı borç yapılandırması hesaplama detayları! 50 bin ve 100 bin TL borcu olanlar ne kadar aylık taksit ödeyecek?

Borcu olan pek çok kişi kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarına gelen yapılandırmanın detayları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 50 bin TL ve 100 bin TL borcu olanlar ne kadar aylık taksit ödeyecek? İşte kredi kartında borç yapılandırması hesaplama detayları...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte kiracı tahliye sebepleri!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracı tahliye sebeplerini açıkladı. İşte milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren o paylaşım…

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tek başına bu sebep bile tahliye için yeterli oluyor!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev sahibinin kirada oturmasının başlı başına ihtiyaç sebebi olduğunu belirterek, tek başına bu sebebin bile tahliye için yeterli olduğunu kaydetti.

Kiracı kira sözleşmesini nasıl sonlandırır? 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracının kira sözleşmesini nasıl sonlandıracağını anlattı. İşte o paylaşım…

Ev sahipleri dikkat! Eski kira sözleşmesine ait kira borçlarını tahsil edebilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda eski kira sözleşmesine ait kira borçlarının tahsil edilebileceğini belirtti.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhütnamesinde buna dikkat!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tahliye taahhütnamesi ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte o paylaşım…

Ev sahipleri dikkat! Aidat borcunu ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir? 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aidat borcunu ödemeyen kiracının nasıl tahliye edileceğini açıkladı. 

Oturduğu ev kentsel dönüşüme giren kiracılar dikkat!

Mülk sahibi ve kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu kez de kentsel dönüşüm sebebiyle tahliyenin detaylarını paylaştı. 

Ev sahipleri dikkat! E-devlet üzerinden yapılan kira sözleşmeleri yargıyı hızlandırır!

15 Eylül'de başlayacak yeni uygulama kapsamında kira sözleşmeleri e-devlet üzerinden yapılacak. Bu durumun kira anlaşmazlıklarında süreyi kısaltacağını söyleyen Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, e-devlet üzerinden yapılan sözleşmelerin yargıyı hızlandıracağını belirtti.

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine bir zam daha! Osmangazi, Çanakkale, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamında özel şirketlerinin işlettiği otoyol ve köprülere zam geldi. Osmangazi, Çanakkale, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçiş ücreti ne kadar oldu? İşte 2024 güncel köprü ve otoyol geçiş ücretleri.

Ev sahipleri dikkat! Neden noter onaylı kira sözleşmesi hazırlamalısınız? 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev sahiplerinin neden noter onaylı kira sözleşmesi hazırlaması gerektiğini açıkladı. 

Ev sahipleri dikkat! İhtiyaç sebebiyle tahliye davası ve kira tespit davası birlikte açılabilir!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ihtiyaç sebebiyle tahliye davası ve kira tespit davası birlikte açılabileceğini belirtti.

Ev sahipleri için flaş uyarı geldi: Kira uyarlama davası açarsanız kaybedersiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira uyarlama davalarına değinerek, çok önemli bir uyarı yaptı. İşte o paylaşım...

Avukatlık ücreti hesaplama 2016 Haberi

Avukatlık ücreti hesaplama 2016

Avukatlık ücreti hesaplama 2016!

2016 yılında uygulanacak avukatlık asgari ücret tarifesi, 21 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.


Mahkemelerde, tüm hukuki yardımlarda, taraflar arasındaki uyuşmazlığı sonlandıran her türlü merci kararlarında ve ayrıca kanun gereği mahkemelerce karşı tarafa yükletilmesi gereken avukatlık ücretinin tayin ve takdirinde, Avukatlık Kanunu ve işbu Tarife hükümleri uygulanıyor.


Taraflar arasında akdi avukatlık ücreti kararlaştırılmamış veya kararlaştırılan akdi avukatlık ücretinin geçersiz sayılması halinde; mahkemelerce, dava konusu edilen tutar üzerinden işbu Tarife gereğince hesaplanacak avukatlık ücretinin altında bir ücrete hükmedilemez. 


İşbu Tarife 19/3/1969 tarihli ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 164 üncü maddesinin dördüncü fıkrası doğrultusunda gerçekleştirilecek olan akdi avukatlık ücreti belirlenmesinde sadece asgari değerin hesaplanmasında dikkate alınır. Diğer hususlar Avukatlık Kanunundaki hükümlere tabidir.


İşbu Tarife hükümleri altında kararlaştırılan akdi avukatlık ücretleri, Tarife hükümleri...