15 / 05 / 2024

Awash Waldia Hara Gabaya Demiryolu Projesi

Awash Waldia Hara Gabaya Demiryolu Projesi

Etiyopya'da, Türk firması Yapı Merkezi Holding'in inşa edeceği 1,7 milyar dolarlık 'Awash Waldia-Hara Gabaya Demiryolu Projesi' için temel atma töreni düzenlendi.

Arnavutköy Belediyesi, 11 adet gayrimenkulü satıyor! İhalesi 8 Kasım'da! 

İstanbul Arnavutköy Belediyesi, İstanbul ili, Arnavutköy ilçeci, Arnavutköy, Boğazköy, Hadımköy, Haraççı, Taşoluk mahallelerinde yer alan 11 adet gayrimenkulü satıyor. Peki Arnavutköy'deki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Arnavutköy Haraççı Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Haraççı Mahallesi 5994 Ada 1 ve 2 Parsellere, 5998 ada 1 Parselin Bir Bölümü İle Muhtelif Tescil Harici ve Terkinli Alanlara İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Arnavutköy Haraççı Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi Haraççı Mahallesi, 5028 Ada 4,6,7,9,10,11 Parsellere ve Muhtelif Tescil Harici Alanlara İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Arnavutköy Haraççı Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Haraççı Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Rase Motors Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rase Motors Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Yılmaz ve Yasin Haraç ortaklığında kuruldu.

Arnavutköy Haraççı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Haraççı Mahallesi 1582 Parselin Bir Kısmı İle Tescil Harici Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Arnavutköy Haraççı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul ili, Arnavutköy ilçesi, Haraççı Mahallesi, 3987 ada, 8 parselin bir kısmı ile 5987 ada, 8 ve 9 parsele ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Arnavutköy 1/5000 ve 1/10000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi Eski Haraççı Yeni Karlıbayır Mahallesi Teknik Altyapı Alanının İlköğretim Alanı Olarak Değiştirilmesine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Haraççı Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı 1/1000 imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Haraççı Mahallesi, Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmı İle Muhtelif Parsellere İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Arnavutköy'de 22.1 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul Arnavutköy, Haraççı-Merkez Mahallesi'nde yer alan arsayı 22 milyon 78 bin 320 TL bedelle satışa çıkardı.

Haraç vermediği için işyeri yıkıldı, savcılık harekete geçti!

Adana'da 4 ay önce bir vatandaş haraç vermediğini, bu nedenle iş yerinin yıkıldığını dile getirdi. Söz konusu iddialar neticesinde savcılık soruşturma başlattı. 

İstanbul'un o ilçesinde satılık gayrimenkul fırsatı!

İstanbul İli Arnavutköy Belediye Başkanlığı, Haraççı, Ömerli ve Sazlıbosna mahallelerinde bulunan 3 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 42 milyon 404 bin 870 TL olarak belirlendi.

Müteahhitlerden vergi adı altında haraç toplandı!

Diyarbakır merkezli 5 şehirde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden bazılarının bölgedeki belediyelerin ihalelerine giren müteahhitlerden vergi adı altında para topladıkları tespit edildi.

Awash Waldia Hara Gabaya Demiryolu Projesi Haberi

Awash Waldia Hara Gabaya Demiryolu Projesi

Yapı Merkezi Holding'in 42 ayda tamamlaması planlanan 389 kilometre uzunluğundaki Awash Waldia ile Hara Gabaya bölgesi arasındaki demiryolu, istasyon ve bakım hatlarıyla 447 kilometreyi bulacak. Yapı Merkezi Holding'in inşa edeceği demiryolu hattında, 3 adet terminal istasyonuyla 6 ara istasyon yer alacak.


Amhara Eyaleti'nin Kombolcha kentindeki törende konuşan Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, demiryolu projesinin sadece ülkedeki kentleri birbirine bağlamayacağını, gelecekte Afrika ülkeleriyle de bir demiryolu ağı kurmayı planladıklarını belirtti. 


Şu anda ülke genelinde bin 500 kilometrelik demiryolu projesinin devam ettiğini aktaran ve Etiyopya halkından projeye destek vermelerini isteyen Desalegn, projeye kredi veren Türk Eximbank'a da teşekkür etti. 


Demiryolunun kalkınmadaki önemine değinen Desalegn, söz konusu projenin imzasını 2 yıl önce attıklarını, bu sürede de kredi ve ekonomik destek aradıklarını anlattı.Bu süreci "ekonomi diplomasisi" olarak...