04 / 05 / 2024

AYAMDER müteahhitleri iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirdi

AYAMDER müteahhitleri iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirdi

AYAMDER, Sarp Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ile düzenlediği toplantıda yapı müteahhitlerini iş sağlığı ve iş güvenliği konularında bilgilendirdi.

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

Fiyat farkı düzenlemesinden memnun olmayan ve tasfiye hakkı şartlarını yeterli bulmayan kamu müteahhitleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yarın sahaya iniyor. 

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

Gürsel Baran'dan kamu müteahhitleri için fiyat farkı talebi!

ATO Başkanı Gürsel Baran, kamu ile iş yapan müteahhitlerin yükselen girdi maliyetlerini karşılamakta çektikleri zorluklar sebebiyle fiyat farkı verilmesini talep etti. 

Türk müteahhitleri için Ortadoğu ve Afrika fırsatı!

TMB, '2021'in Başında Endişe ve Umut Bir Arada' başlığı ile İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre Türk müteahhitleri Ortadoğu ve Afrika'da toplam 40'ar milyar dolarlık proje üstlenecek.

Türk müteahhitleri için Ukrayna fırsatı!

Ukrayna 5 yılda 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacak. Ülke inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat oluşturuyor.

Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika büyük fırsat!

Turkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) öncülüğünde gerçekleştirilen "Covid-19 Krizinin Avrupa Uluslararası Müteahhitleri Üzerindeki Etkileri' konulu forumda, Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika'nın büyük fırsat olduğu belirtildi...

Türk müteahhitler Libya'ya yatırım yapmak için hazır!

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektörünün yurt dışındaki yatırımlarının altını çizerek, "Libya bizim ilk göz ağrımız. Türk müteahhitleri Libya'ya gitmek için hazır" diye konuştu...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden yardım çağrısı!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, ülkede yaşanan sel felaketi nedeniyle, üyelerine yardım çağrısında bulundu.

Kararname bekleyen kamu müteahhitleri, temsili cenaze namazı kıldı!

Adana'da 7 aydır fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi bekleyen kamu müteahhitleri, ’Fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi bekleyen kamu müteahhitliği ölmüştür’ yazılı tabutun önünde temsili cenaze namazı kıldı.

AYAMDER müteahhitleri iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirdi Haberi

AYAMDER müteahhitleri iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirdi

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), Sarp Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ile birlikte üyelerini ve yapı müteahhitlerini iş sağlığı ve iş güvenliği hakkında bilgilendirdi. Riva Otel toplantı salonunda gerekleşen buluşmada Sarp Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Taner Dinçsoy, iş sağlığı ve iş güvenliği alanında maalesef çıkan birçok yasaya rağmen ülke olarak henüz arzulanan seviyede olmadıklarını belirtti. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da katıldığı toplantıda konuşan Taner Dinçsoy, her yıl inşaat sektörü başta olmak üzere birçok faklı sektörde iş kazaları, işçi ölümleri ve ağır yaralanmaları gibi tatsız olayların yaşandığını belirterek, "Bizim bu toplantıları düzenlemekteki amacımız yönetmelikleri kanunları anlatmak değil. Amacımız bu konuda bilici artırmak" dedi. 


SORULARI YANITLADILAR 

AYAMDER Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş ise katılanlara teşekkür ederek, "Bu tür toplantıları önemsiyoruz"...