01 / 05 / 2024

Ayasofya Efsanelerinin yazarı kimdir

Ayasofya Efsanelerinin yazarı kimdir

Ayasofya Efsaneleri isimli araştırma kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür A.Ş. yayını olarak İstanbul Kitapçısı internet sitesi www.istanbulkitapcisi.com üzerinden satışa çıkarıldı. İşte Dr. Ferhat Aslan tarafından kaleme alınan o kitap.

Danıştay'dan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması kararı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili karar aldığını söyledi.

İLADER'den Ayasofya için imza kampanyası!

İlim Adamları Derneği (İLADER) Ayasofya'nın cami statüsüne geçmesi için imza kampanyası başlattı.

TÜGVA'dan Ayasofya'nın ibadete açılması için imza kampanyası!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Ayasofya'nın cami statüsüne geçmesi amacıyla sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı.

Danıştay'daki Ayasofya duruşması bitti: Karar sonra açıklanacak!

Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmayacağı uzun zamandır tartışma konusu. Danıştay'da görülen soruşturma sona erdi. Kararın 15 gün içinde açıklanması bekleniyor. 

Ayasofya için kritik karar haftası: İbadete açılacak mı?

24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müze yapılan Ayasofya için kritik haftaya girildi. Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması için açılan davada Danıştay'ın kararı 2 Temmuz'da belli olacak. Kararın duruşmadan sonra açıklanacağı öngörülüyor.

Ayasofya'nın ibadete açılması için imza kampanyası başlatıldı!

Birlik Vakfı, Ayasofya'nın ibadete açılması için 55 şehirde imza kampanyası başlattı...

Semih Yalçın'dan Ayasofya açıklaması!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Ayasofya'ya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yalçın, "Ayasofya üzerinde tasarruf hakkı Türk milletine aittir" dedi...

AK Parti'den Ayasofya anketi: İlk namaz 15 Temmuz'da kılınabilir!

AK Parti'nin Ayasofya'ya ilişkin yaptırdığı anket Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. AK Parti kurmayları Ayasofya'da ilk namazın 15 Temmuz'da kılınabileceğini açıkladı.

İşte Ayasofya'nın tapusu!

Türkiye’nin günlerdir masaya yatırdığı Ayasofya Vakfiyesi ve tapusu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivlerinde yer alıyor. Ayasofya, 1934 yılında müzeye dönüştürülmesine rağmen 2 sene sonra tescil edilen tapusunda “Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi” yazıyor.

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması hukuka aykırı mı?

TÜRKAD Başkanı Avukat Dr. Mehmet Sarı, "Ayasofya Camii statüsü tesis edilip camii olarak ibadete açılması gerekir" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Ayasofya açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Ayasofya ulusal egemenlik konusudur!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin "Kesinlikle uluslararası bir konu değildir. Bu, ulusal egemenlik konusudur" dedi...

İYİ Parti'den Ayasofya ile ilgili araştırma önergesi!

Meral Akşener, "Dün Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasıyla ilgili bir araştırma önergesi verdik. AK Parti ret oyu verdi" dedi...

Ayasofya Efsanelerinin yazarı kimdir Haberi

Ayasofya Efsanelerinin yazarı kimdir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. tarafından yayımlanan ve Dr. Ferhat Aslan tarafından kaleme alınan Ayasofya Efsaneleri, İstanbul Kitapçısı www.istanbulkitapcisi.com'da satışa çıktı. 


Ayasofya Efsaneleri kitabında neler var?


Ayasofya Efsaneleri kitabının tanıtım sayfasında şu bilgiler yer alıyor;


"I.Justinianus (527-565) tarafından Bizans imparatorluk projesinin en önemli simgesi olarak yaptırılan Ayasofya, gerek Bizans gerekse dünya mimarisinin şaheserlerinden biri olarak kültür tarihindeki yerini almıştır.Tarihi ve mimari özellikleri bakımından önemli bir yere sahip olan Ayasofya'ya geçmişten günümüze gelinceye kadar sözlü kültür geleneği de ilgisiz kalmamıştır. Sözlü kültür geleneği içerisinde Bizans, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde Ayasofya etrafında pek çok efsane teşekkül etmiştir."


Ayasofya Efsaneleri, İstanbul Kitapçısı sitesinde 56 TL'den satışa çıkarıldı.

Emre Kulcanay /...