05 / 05 / 2024

ayasofya tartışmaları son durum

ayasofya tartışmaları son durum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin "Kesinlikle uluslararası bir konu değildir. Bu, ulusal egemenlik konusudur" dedi...

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz! Şehrin geleceği garantiye alınıyor!

Kocasinan Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki 2. etabın temeli atıldı ve inşaat çalışmaları son gaz devam ediyor. 

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Kira sözleşmesinde 5 yılı gözden kaçırmayın! Mahkemeye gideceklere uyarı!

Ev sahipleriyle kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar ve kira yükselişi tartışmaları son dönemde sık sık gündeme geliyor. Bu süreçte kiracıların 5 seneyi doldurup doldurmadığı kritik öneme sahip. İşte kira sözleşmesindeki 5 sene detayı...

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Çalışmalar son sürat devam ediyor! Türkiye’nin altını işte burada!

Enerji ve madencilik alanındaki çalışmaları son sürat devam ediyor. Bilecik'te keşfedilen yaklaşık olarak 6,5 milyar dolar değerindeki 3,5 milyon ons altın ekonomiye kazandırılacak. İşte detaylar!

Bakanlık  tartışmalara son noktayı koydu! O ürün grubunun ithaline izin yok!

Ticaret Bakanlığı bir açıklama yaparak, söz konusu ürün grubunun ithal edilebileceğine ilişkin son günlerdeki tartışmaları sona erdirdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? Yasa TBMM’ye ne zaman sunulacak? İşte EYT’de son durum…

Seçim tartışmaları arasında öne çıkan konular arasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar mağduriyeti yerini koruyor. Emekli olmak için yaşını bekleyen vatandaşlar EYT'ye dair gelişmeleri yakından takip ediyor. İşte EYT’ye ilişkin son gelişmeler…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasına dair son dakika bilgisi! Komisyonlar hazırlıkları ne zaman bitirecek belli oldu!

Erken veya zamanında seçim tartışmaları arasında öne çıkan konular arasında EYT mağduriyeti yerini korumaya devam ediyor. Emekli olmak yaşını bekleyen yurttaşlar EYT'ye dair gelişmeleri çok yakından takip ediyor. İşte EYT’ye dair son gelişmeler…

Ev sahibi ve kiracı tartışmalarında sular durulmuyor! Kira yükselişleri ne zaman duracak?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Emre Alkin, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Alkin, son günlerde en sık karşılaştığı tartışmaların ev sahibi ve kiracılar arasında yaşandığına dikkat çekti.

Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan son noktayı koydu!

Son günlerde asgari ücrete Temmuz ayında ikinci bir zam yapılacağına dair söylentiler, gündemi bir hayli meşgul etti. İlk etapta AK Partili Cahit Özkan, asgari ücret tartışmalarının fitilini ortaya attı. Bakan Bilgin, tartışmaları anlamlı bulmasa da Erdoğan’ın yaptığı açıklama umutlandırmıştı.

Zeytinburnu kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Zeytinburnu Belediyesi tarafından hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat ilerliyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Belediye Başkanı Ömer Arısoy çalışmalarda gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulundu.

Marmara depremi tartışmaları yeniden alevlendi!

Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul'da meydana gelen depremin ardından, Marmara Depremine ilişkin tartışmalar yeniden alevlendi. Peki hangi uzman Marmara depremi için ne dedi? İşte uzmanların görüşleri...

Divanhane Eski Karakol Binası'ndaki yıkım tartışmaları büyüyor!

Yıkım çalışmaları başlatılan Divanhane Eski Karakol Binası ile ilgili AKP ve İBB arasında 'ihya' tartışması devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’ya çağrıda bulundu.

ayasofya tartışmaları son durum Haberi

ayasofya tartışmaları son durum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir televizyon programında gündemdeki gelişmelere ilişkin konuştu.

Aandolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili tartışmalar hakkındaki bir soru üzerine Çavuşoğlu, "Kesinlikle uluslararası bir konu değildir. Bu, ulusal egemenlik konusudur" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Ayasofya'nın, İstanbul'un fethiyle, Osmanlı'nın mülkü olduğunu ve Fatih Sultan Mehmet adına kurulmuş olan Fatih Vakfiyesinde 1462'de cami olarak tescil edildiğini vurgulayarak, "Bu, bir egemenlik meselesidir. Kimse Türkiye'deki dini azınlıkların haklarını ya da dini özgürlükleri tartışmaya açmasın. Geçmişte bizde de sorunlar oldu ama son 20 yıldır Türkiye'de farklı dinlere mensup azınlıkların haklarıyla ilgili attığımız adımlar ortada" dedi. 

ABD'nin Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu’nda Ayasofya konusuna atıfta bulunulmasıyla ilgili ise Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Kimse Türkiye'yi sorgulamasın. Hele hele ABD gibi bir ülkenin bunu sorgulaması gerçekten abesle iştigal,...