17 / 05 / 2024

ayd avm tavsiye kararı

ayd avm tavsiye kararı

AYD, AVM'lerin kapatılmasına ve bu sürede mağazalardan kira bedeli almamaları çağrısından sonra yeni bir tavsiye kararı aldı. İşletme giderlerinin kiracı/perakendecilerden alınmaya devam edilmesini talep etti...

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Mustafa Aydın'dan AVM'lerde ortak gider açıklaması!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” dedi.

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

Kiracı markalar AVM'lerle yol ayrımında!

AYD’nin mayıs ayında kira alınmaması hakkındaki tavsiye kararı, kimi AVM’lerce kredi borçları gibi giderler nedeniyle kabul edilmedi. Markalar ise bu noktada tazminatsız çıkış hakkı talep ediyor. Hatta birçok markanın, e-ticaret ve cadde mağazaları açtığı görülüyor. 

AYD'den AVM'lerin alacağı önlemlerle ilgili tavsiye kararı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından yapılan açıklamada, AVM’lerin hangi önlem ve uygulamalarla açılabilecekleri hakkında tavsiye kararı verildi.

AYD'den alışveriş merkezlerinin açılışı öncesi tavsiye kararları!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu, alışveriş merkezlerinin açılış zamanı ve kısa vadede öngörülen uygulamalar hakkındaki tavsiye kararlarını paylaştı.

AYD'den işletme giderlerine ilişkin tavsiye kararı! 

AYD, AVM'lerin kapatılmasına ve bu sürede mağazalardan kira bedeli almamaları çağrısından sonra yeni bir tavsiye kararı aldı. İşletme giderlerinin kiracı/perakendecilerden alınmaya devam edilmesini talep etti...

Hangi AVM’ler kapandı 2020? İşte kapanan AVM’lerin listesi!

Çin’de başlayan ve kısa süre dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı ülkemizde önlem çalışmaları devam ediyor. Merak konusu olan ‘AVM’ler kapanacak mı?’ soruları üzerine, AYD'den AVM’lerin kapatılmasına yönelik tavsiye kararı geldi. Peki hangi AVM’ler kapandı? İşte kapanan AVM’lerin listesi…

AYD'den AVM’lerin kapatılmasına yönelik tavsiye kararı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nce (AYD), halk sağlığı için toplum ve perakendecinin de talepleri dikkate alınarak, alışveriş merkezlerinin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı alındı.

AVM'lerde açılış-kapanış saatleri değişti!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerde saat 12.00 - 20.00 saatleri arasında geçerli olacak şekilde esnek çalışma saati uygulanması için aldıkları tavsiye kararını açıkladı.

Türkiye'deki AVM'lerin metrekare verimliliği ne kadar?

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin metrekare verimliliği ne kadar?

Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

AVM Ciro Endeksi, Haziran'da yüzde 19,2 arttı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa olarak hazırlanan AYD AVM Perakende Ciro Endeksi’nin Haziran sonuçları açıklandı. 

ayd avm tavsiye kararı Haberi

ayd avm tavsiye kararı

Koronavirüs salgın önlemleri çerçevesinde 19 Mart’tan bu yana market ve eczane dışındaki mağazaları kapalı olan alış veriş merkezleri için yeni bir tavsiye kararı açıklandı. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden (AYD) yapılan açıklamada, "Kendi kararıyla kapatma kararı alan AVM’ler kapalı kalınan dönemde kira gelirinden fedakârlık etmekle birlikte istihdam kaybını önlemek adına işletme giderini kiracılardan almak zorundadırlar. Bu nedenle, perakendecilerimizden de işletme giderleri ve istihdamın azaltılmaması konusunda azami ihtimam gösterilmesini bekliyoruz" ifadelerine yer verildi. 

HaberTürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; AYD tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
        
"Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisinin etkilerini azaltmaya ve sonlandırmaya yönelik bilimsel çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu çalışmalar devam ederken, kamu sağlığı öncelikli konu olmakla birlikte,...